Blogg

Unyttige ting om meg

I mangel på noe annet spennende å formidle, da bikkja er på feriekoloni hos mamma og jeg har jobba hver dag nå, skal dere få lov til å bli litt bedre kjent med meg. (Jippi tenker du nå). Her er noen harde fakta du ikke visste at du ikke visste om meg, og som du ikke visste du ville vite. Bon apetite. 

 1. Da jeg var ung, dum og naiv og trodde på alt alle fortalte meg, sa søs at disse grønne plantene var kjøttetende og kjempefarlige. Hun glemte å si at hun tulla, så ingen fortalte meg at de ikke var det. Derfor var jeg redd for disse plantene lenge, og selv om jeg idag vet at de ikke er kjøttetende, er jeg fremdeles redd for de.  2. Jeg sover med en fluesmekker hengen på veggen over sengen, man vet jo aldri hva slags insekter som kommer på besøk og når. Når samboer er borte, får den plass i sengen. Da er den min beste venn. 

 3. Jeg var redd for fluer når jeg var liten. Ikke veps eller humler, men fluer. Dette var fordi mamma en gang skvatt av en flue som hun trodde var veps, så jeg trodde de var farlige. (dette er snakk om når jeg var liten og egentlig ikke hadde bevissthet). Jeg liker dem fremdeles ikke, men er idag bare redd for de som har hale.

  Apropos de fluene med hale, jeg moste til en av de med fluesmekkeren min, så den splæsja ut på kjøkkenvinduet. Den henger der enda, jeg tør ikke å nærme meg den for å tørke den vekk. Det må samboer gjøre når han kommer hjem på søndag. 


 4. Jeg eier ikke retningssans. Jeg lurer ofte meg selv til å tro at jeg har det, noe som har vist seg å være dumt flere ganger. Takk til røde kors på Hemsedal, og takk for at samboer er utstyrt med retningssans. 

 5. Jeg tenner et lys på nattbordet når jeg leser med vinduet åpent om kvelden, i den tro at ilden skal skremme vekk insekter. 

 6. Jeg smiler for meg selv i hjelmen ofte når jeg kjører moped eller sitter på en motorsykkel, for jeg syns det er gøy. Jeg gleder meg til å ta MC lappen!:D

 7. Jeg enser ikke rot før det er oversvømmelse og fluene flyr opp når jeg kommer. Jeg elsker dog at det er ryddig, det er bare det at jeg klarer ikke.. å rydde...

 8. Jeg er livredd for å ikke få nok oksygen til å puste og livredd for kvelning. Jeg kan derfor ikke bruke gensere med smal hals, stramme skjerf, eller stramme kjeder. Jeg kan ikke la dyna hvile på halsen, for jeg føler jeg blir kvelt. Jeg pleier derfor å dra den helt opp til haken. Jeg klarer ikke at noen skal "latekvele" meg, da kommer jeg til å dø. Jeg kan heller ikke holde pusten lenge under vann, eller i dusjen, da dør jeg også. 

 9. Jeg må ha pålegg helt ut til ytterst på skorpene på brødskiva og helt jevnt lag over hele. Hvis ikke blir jeg nesten kvalm. Smørklatter her og der, samt tykke lag med leverpostei er det verste. 

 10. Jeg ønsker meg to tatoveringer: En fugl eller en fjær på et eller annet vis, som skal stå for min egen vilje og frihet til å gjøre det jeg selv har lyst til, og ikke bli avhengig av andre. Den andre skal være en tatovering av en liten hund, og under skal det stå CAVE CANEM. Uttrykket er fra et mosaikkbilde fra Pompeii, og betyr "vokt dem for hunden". Voff!

Min mintgrønne ønskeliste

Ja, nå kommer altså det tredje blogginlegget på rams her altså, men kjeder man seg, så kjeder man seg...

Googla litt forskjellige ting idag og resultater ble at jeg fikk satt sammen min egen mintgrønne ønskeliste. Før jeg kommer til det, må jeg bare vise en video:

Her er mitt nye forbilde: En lærer med herlig sans for humor.... Noe å ta med seg når jeg blir ferdig utdanna lærer?
Ellers så elsker jeg pastellfarger, spesielt fargen mintgrønn. Derfor har jeg nå laget en egen ønskeliste med bare mintgrønne ting som dukka opp på google...:

Hadde jeg spilt mer gitar, skulle jeg ihvertfall hatt denne:


Jeg fikk nytt kamera av kjærste til jul, dessverre var det ikke i denne fargen: 

En fantastisk søt kjole!Et nyyydelig retro kjøleskap/frys! Det ligner litt på SMEG, men er litt usikker om det er det merket, siden det ikke står på skapet...?


Min neste bil:


Om ikke jeg skulle har råd til ny bil:


Om ikke jeg skulle ha råd til ny scooter:Jeg lover at hvis jeg får denne symaskinen skal jeg sy mye mer!Noen som har smakt isteene fra Arizona? Denne her er fantastisk god! Også som varm!


Og selvfølgelig alle de vakre neglelakkene som gir sommerfølelse... Prikken over i'en blir denne mintgrønne rosen i håret! 
Hva er din favorittfarge?

Båt til salgs!

Vi har vært på hytta på Nøtterøy i helgen og kjøpt oss ny båt, og vi selger derfor den gamle båten. 

Det er en Ryds 440 GT, med Mercury motor 40 HK, 1996 modell. Henger følger ikke med. 
Motoren fusker på tomgang og i sakte fart, og er ikke til å stole på. Båten selges derfor billig. 

Puter er inkludert.

Pris er ca 38.000 men kan absolutt diskuteres. 

Hvis du er interessert, ring 91323066 eller send mail til adk@wr.no
Utfordring!

Jeg har blitt utfordret av http://beateskatvedt.blogg.no/ :) Takk for utfordringen! 

Den går ut på at jeg skal gå inn på bildemappen min, finne den sjette mappen, og det sjette bildet, og så skrive litt om dette:)

Og det var dette som lå på den gylne plassen!:D


Bildet er fra sommer'n 2008, og er tatt fra en båttur med kjærste! Jeg lå og solte meg i båten, med tærne oppå rekka og ble litt satt over hvor godt livet var akkurat da. AI som jeg gleder meg til sommeren nå!:D

Jeg får vel også sende utfordringen videre:

Årets aprilspøker

En kan jo ikke ha en første april uten noen skikkelige spøker, kan man det da? De som sier de ikke liker første april og synes det er noe tull, er garantert de som har blitt rundlurt en gang for mye tidligere eller er lettlurte fjols uten humor. Satt sånn på spissen. Godt at kollegaen min på jobben tok spøken med et smil!

Jeg skrev forresten et innlegg for litt siden og etterspørte gode aprilspøker. Mange gode forslag, men tilslutt var det egen hjerne og flotte kollegaer som ble det beste alternativet! Men takk for alle innspill!

Dagens første spøk var til kjærsten, en liten kjapp spøk om at tante rød hadde kommet på besøk (han er hjemme for en kort stund fra branntjeneste i militæret... Spøker om å kjøre brannbil er ikke nødvendig.)

Jeg dro på jobb kl tolv, og da ble det også instruert noen korte fine spøker om at vi skulle ha nattkino og måtte derfor være på jobb til 00.30. Nå man jobber fra kl 12.00 på dagen er ikke dette en hyggelig beskjed for de ansatte å få nei. Hehe joda, to stykker gikk rett på. Nå begynte vi å bli litt varme i trøya og var klar for å dra den lenger!

Kl 18 på kvelden skulle en kollega komme og ta over for meg som kveldsansvarlig på kinoen. Han var det perfekte offer... 

Vi som var på jobb la hodene våre i bløt og kokte sammen en fin en: Vi fikk en av de ansatte til å ringe han fortvilet og fortelle at maskinisten ikke dukket opp på jobb idag, og dermed hadde resten av de ansatte dratt hjem i protest, unntatt hun som ringte fortvilet og fortalte om sinte kunder i bakgrunnen. Denne spøken var morsom i seg selv, men eskalerte voldsomt da vi satte den til verks...

Vi bestemte oss for å legge til litt, nemlig at brannvesenet hadde vært her på rutinekontroll og funnet svært alvorlige mangler ved nødutgangene, og dermed måtte se seg nødt til å evakuere og stenge hele kinoen. Oh yeah, spøken ble en suksess... Les hele spøken lenger ned. 
For de som vil lese mer detaljert om spøken, var det slik det gikk for seg:

Først ringte vår svenske ansatte som sliter ørlite granne med norsken til å ringe, og fortelle om situasjonen. Hun gav så røret til "brannmesteren" som skulle forklare situasjonen til en som forsto bedre norsk, altså vårt offer. Vi fikk vår flinke maskinist til å leke brannmester, da han var den som klarte å endre dialekt og holde seg blodseriøst lengst. 

Her fikk han vite at brannvesenet hadde vært på rutinekontroll, og oppdaget at nødutgangene var for smale i henhold til forskrifter. Dette kunne være livsfarlig, og "hvis det blir brann her no, tør eg ikkje engang tenkje på ka som kan skje, huff". Et fortvilet "offer" i andre enden av telefonen prøvde å forklare at det ikke var han sin vakt og at brannmesteren måtte snakke med den som var skiftleder tilstede. Det var jo egentlig meg, men jeg hadde jo stukket i protest.

"Ånei du, det er ikkje mitt problem kem sin vakt det er, eg har blitt fortalt at det er du som er kveldsansvarlig, og dermed snakker eg nå med deg. Du må ta ansvar for dette her". 

Ekstra press på vårt kjære offer var det fordi kinosjefen er på ferie, og har gitt klar beskjed om IKKE å bli kontaktet med mindre det er krise.... Ventilasjonsanlegget vårt har i tillegg skrantet litt de siste dagene, noe "brannmesteren" også hadde fått med seg. 

"Du, eg snakket litt med deres vaktmester... Han nevnte noe om at ventilasjonsanlegget deres ikke fungerer som det skal...? Det går ikkje ann! Det er enda en grunn til å stenge stedet med ein gong!"

Videre forklarer brannmester at det vil ta ca en uke før kinoen kan åpne igjen, og at vårt offer hadde ansvar i å utbedre problemet i løpet av uka. Om sjefen var på ferie eller ei var ikke hans problem. 

Etter mye diskusjoner om ansvar og evakuering, avslørte vi tilslutt spøken. Du kan tro vårt offer ble letta da han hørte vi begynte å le i bakgrunnen! :D Vi var litt redde for hvordan han ville ta det, men heldighvis ble han rett og slett imponert over spøken og hvor flink vår kjære maskinist hadde vært til å leke frekk brannmester fra Kristiansand. Jeg bøyer meg i støvet for at noen klarer å holde seg alvorlig så lenge... 

Hihi, det var mine aprilspøker for i år, hvordan har det gått med dere??Skjønner ikke greia med Fredrik Skavlan

Jeg har sagt det før og sier det nå igjen: Jeg har ikke sans for Fredrik Skavlan

Jeg pleier ikke å se på Skavlan, nettopp fordi jeg ikke liker mannen, men igår ble jeg sittende med kjærste og se på litt. Syns jo Aksel Lund Svindal er en herlig person, så var verdt å ta en titt. Men jeg irriterer meg grønn over denne "fantastiske" programlederen! Jeg skjønner ikke hvorfor han er blitt så populær og "respektert" programleder? Han kan jo ikke invervju teknikk! 

Jeg har blitt litt inspirert av Ninas pensjonerte 10 gode grunner innlegg, og har derfor tenkt å gi dere ti grunner til at Skavlan også burde pakke sakene sine og fine en annen karriere:

1. Han stammer minst tre ganger i hver setning han sier. Håper det ikke bare er meg som har lagt merke til det?

2. Han bruker UUUUHHMM hele tiden, det virker som han ikke har en anelse om hva han egentlig prøver å si!

3. Han stiller uklare spørsmål. For eksempel da Rihanna var der, var det flere ganger hun ikke skjønte hva han egentlig spurte om, noe som resulterte i korte svar fra intervjuobjektet. Er ikke dette alfa og omega i intervjusituasjoner da? Mener Skavlan gir en oppskrift på hvordan man IKKE skal intervjue...

4. Han prater mer enn gjestene. Jeg føler programmet er en arena der han kan snakke, komme med teite meninger tatt ut av kontekst. Istedenfor å stille et kort og konsist spørsmål, har han syykt lange spørsmål, der han stammer, må omformulere seg tre ganger, og kommer gjerne med hans egen mening om tema. Jeg skjønner at gjestene blir forvirret, de trodde jo de kom for at de skulle være i fokus?

5. Som jeg nevnte ovenfor, han er ikke en nøytral intervjuer. Jeg mener han forhåndsdømmer, kommer med ledende spørsmål, og setter ofte gjestene i ukomfortable situasjoner. Jeg blir nesten litt flau når jeg ser han..

6. Han skal liksom representere Norge?? Tenk deg mange av de internasjonale gjestene han har, er kanskje kun på Skavlan i løpet av deres opphold i Norge, og så møter de en slik mann? FLAUT! 

7. Han er altfor dårlig i engelsk. Om han stammer og sier uhm i norske intvervjuer, gjør han det ihvertfall i engelske! Han har dårlig uttale, dårlig ordforråd og generelt sett burde ikke hatt noe med slike internasjonale stjerner å gjøre i det hele tatt! 

8. Han er jo ikke kjekk engang. 

9. Er han liksom blitt svorsk nå da? Jeeez..

10. Denne artikkelen er vel en grunn nok i seg selv. Jeg driter i om det er VG som formidler dette, jeg har ingen problemer med å tro at dette er snat. Makan. 


Konklusjonen er vel i grunn at NRK burde gitt Skavlan fyken for lengst, ihvertfall latt noen andre håndtere de viktige gjestene. For selv jeg kan ikke nekte for at Skavlan har et utrolig bra team i ryggen som skaffer han utrolig bra gjester og som gjør at Skavlan har den jobben han har. Synd. 


Bildet er tatt fra tv2.no

Er det bare meg som mener dettte....?


Til kjærsten min

Ikke no press om å leve opp til dette, men... Det er ikke snakk om å bli enige over en frokost ala Carrie Style liksom.  Det skal gjøres ordentlig!


Bikinidrømmer

Sommer'n nærmer seg, og butikkene fylles opp av sommervarer.. Her er noen av mine bikiniønsker fra bademote.no og Victorias secret!


 
Ahh sukk... Dessverre er bikinier noe jeg ikke tør å kjøpe over nett, da jeg liker å prøve de først. Er litt bikinikresen... Nå har jeg så mange fra før, så jeg skal nok klare meg! Likevel er jeg veeeldig nærme ved å bestille meg den nederste!Laget nytt design, helt selv!

For å ønske våren, sol og lette sommerfarger velkommen, har jeg gjort bloggen sommerklar i freshe farger!  

Jeg vet den ser litt fjortis ut i fargevalget og slikt, meeeen. Det er snart sommer og det er lov. Dessuten har jeg brukt en hel kveld på dette her. 

Hva synes dere? Skal jeg gå tilbake til deg gamle? Og ble det for mye hvitt? Jeg føler jeg nesten må ha på meg solbriller når jeg leser bloggen min nå.. Kanskje jeg skal ha lyseblått bak innleggene? Jaja dette var et førsteutkast ihvertfall!

Lagde en annen header jeg egentlig også ble fornøyd med, den er litt enklere enn den fancysmancy jeg har nå:
Hvis dere ser litt småpirk eller forbedringspotensiale, si ifra, så kanskje jeg gidder å endre.. Vet at kantene har blitt litt hakkete og sånn, men care.. 

Det kommer også nye bilder nedover sidemenyen snart, så de passer bedre inn! Har tilogmed laget ny signatur, er i slaget altså...

Ble det fint?
Etterlyser overvektig utenlandsk dame med aggressiv dobermann v/ Høvik

Idag skulle jeg og søs gå tur med hundene våre på isen utenfor høvik, da en gedigen dobermann kommer løpende mot oss og kaster seg over Chanel.  Jeg etterlyser både eier, vitner og en mann som også ble "angrepet" av denne hunden. Hvis noen har sett en stor overvektig dame med østeuropeisk utseende, gå med en stor dobermann med munnkurv, ta kontakt. SER DU HENNE GÅ MED DEN LØS, RING POLITIET!

Her kommer hvorfor:

Den nølte ikke engang, bare deisa henne i bakken og på rygg og snøfta og knurra og holdt henne nede. Jeg fikk nærmest panikk, og husker ikke engang hva jeg ropte/brølte, men jeg klarte ihvertfall på en måte å få Chanel opp på armen. Da ser jeg at bikkja hadde munnkurv på, hadde den ikke hatt det, hadde jeg ikke kunnet kalle meg hundeier mer. Chanel var full av sikkel og selvfølelig livredd. 

Vi speidet etter noen eier, og hørte en dame nede på stranden plystre litt etter den. Heldigvis etter mye knuffing og knurring fra våres side, fikk vi bikkja vekk og den gikk til eieren sin. Jeg kokte seriøst over i hodet, og i sjokk og sinne marsjerte jeg ned til damen for å skjelle henne ut. Jeg begynte, men halveis i talen min hørte jeg hun si "sorry.. don't understand..."

Så jeg oversatte til engelsk, og kort fortalt gav jeg klar beskjed om at en slik bikkje kunne hun for faen holde i bånn, og at hun var i et travelt hundeområde hvor hun måtte enten ha kontroll på bikkja si eller ha den i bånd. Hun svarte med at hun ikke visste hvordan det skjedde at bikkja var løs (....?.. WTF???) og tok den heldigvis i bånd. 

Jeg og søs gikk utover isen slik at vi kunne ha overblikk over hva damen gjorde etter at vi gikk. Vi mistenkte at hun ville slippe "ulven" sin løs igjen. Hun satt seg derimot på en benk og venta. Vi snudde, og gikk mot henne igjen. Jeg hadde planlagt en ny tale der jeg også ville si at hvis vi så henne slippe den bikkja løs igjen, ville vi ringe politiet. Det rakk vi desverre ikke, da hun reiste seg og gikk en annen vei utover isen. 

Vi gikk inn i skogen og ute av hennes synsfelt, men valgte å bli stående å holde øye med henne litt til. Med en gang vi var ute av syne, slipper hun bikkja igjen. Det første den gjør, er å løpe uendelig mange hundre meter rett fra henne, retning Sarbuvollen. Den bråsnur, løper alt den kan motsatt vei, og kanskje 400 meter unna løper den RETT på en mann, hopper og og bjeffer/knurrer og gud vet hva. Det er denne mannen jeg ønsker å komme i kontakt med, for å vite hva bikkja faktisk gjorde da. 

Etter dette angrepet på mannen, snur bikkja og løper rett mot oss. Vi tok bikkjene våre på armen med en gang vi ser dette, og priser oss selv om at vi har små nok hunder til å beskytte på armen. Bikkja kommer knurrende mot oss, og hopper opp mot Chanel. Jeg knurrer og sparker etter bikkja, og gjør det jeg kan både for å beskytte meg selv og Chanel. Bikkja slutter ikke, jeg brøler høyere, sparker det jeg kan etter den, dessverre treffer jeg den ikke. En slik drapsmaskin hadde jeg ikke nølt med å treffe at all. På dette tidspunkt var eieren laaaaaaangt utpå isen, og det hørtes ikke ut som hun ropte på bikkja engang. Etter noe som virker som en evighet med intens forsvar, stikker heldigvis bikkja mot eieren sin igjen, og hun tar den i bånd. Jeg brøler etter henne at hun skal ta den jævla bikkja si i bånd og ha den der. 

Søs ringer politiet, men dessverre har de ingen ledige patruljer i nærheten. Uten navn på dama, eller noen form for beviser, nytter det heller ikke å anmelde. Derfor trenger jeg andre turgåere på Høvik sin hjelp. 

Dette skjedde fredag 12.02, rundt kl halv fire. Var du på isen utafor Veritas/strand? Ble du også angrepet av hunden? Har du sett den før? Ta kontakt på karolinekicki@hotmail.com. 

Jeg vil prøve å opparbeide en sak mot denne dama, som for det første ikke burde ha en hund hun ikke har kontroll over, for det andre ikke burde ha hund i det hele tatt da hun viser NULL respekt for andre ved å gå med en drapsmaskin av en hun løs, og for det tredje, for å få fjernet en drapsmaskin av en ukontrollerbar dobermann fra denne verden. 

Det er pga hundeeiere som henne det blir helårsbåndtvang, og det er pga hunder som dette at folk blir redd for hunder og mister respekt for både dem og andre hundeeiere. 

SAMMEN KAN VI KLARE DETTE; JEG KAN IKKE KLARE DET ALENE. 

Kan noen hjelpe meg?!

Hvorfor har plutselig alt blitt forminsket og forskjøvet når man trykker seg inn på innleggene mine? 

Googledritet havner over bildet, skriften er så liten at den blir uleselig og alt er bare kaos. Men det er kun når man er inne på innleggene, ikke ellers....


KAN NOEN HJELPE MEG?Der, da var bloggen i gang!

Endelig fikk jeg oppretta meg en blogg sjæl, etter å ha lest andres en stund. Har tidligere hatt blogg på vgb.no, men det begynner å bli noen år siden. 

Er ikke fornøyd med designet mitt så langt, så jeg får ta en oppussing når jeg ikke sitter mitt i eksamenslesinga!

Karro

Dette er en forbanna test siden denne møkkasiden ikke vil reagere

Testestestestestestestestestestestestesetes
hits