Film

Kinotips!

PS! SOM VANLIG BLE SKRIFTEN BITTELITEN I INNLEGGET, 
LES HELLER FRA FORSIDEN, SÅ FÅR DU NORMAL SKRIFT! 

Nå er det kommet en del filmer jeg ikke har skrevet om enda, så slår de sammen i ett innlegg! 

Skal du på kino, har jeg noen anbefalinger: 


Karate Kid

Norsk blir-helt-sikkert-klassiker Hollywood film av Harald Zwart. Filmen er en nyinnspilling av suksessen fra åttitallet, der handlingen er lagt til Kina og det er Kung Fu i fokus, ikke Karate. (Navnet på filmen forsvares med at hovedpersonen prøver å lære seg karate fra en videotape tidlig i filmen). 

Filmen er helt fantastisk til å være fra en nordmann, og med gode skuespillere. Jackie Chan er ikke i nærheten av sin vante komedierolle, men er super fordet. Jaden Smith er jo talentfull som rakker, og lever veldig opp til forventningene verden har av han (etter DE foreldra liksom). 

Filmen har mye klisjeer og  klissete scener, litt for mye etter min smak, og byr ikke på noe revolusjonerende heller. Zwart har ikke tilføyd noe særlig nytt og overraskende inn i historien, men samma det. Filmen funker, man blir rørt og underholdt og stolt av å være norsk. Uansett så må man jo støtte Zwart, GÅ OG SE DEN!Inception

Filmen om drømmetukling har tatt helt av. Den kom uten å skape noen forventninger, ikke så mange hadde hørt om den, og det var ikke full ståhei med markedsføring heller. Denne filmen har rett og slett blitt populær via folkemunne, fordi publikum ELSKER den! Vi har foreløpig ikke hatt noen misfornøyde kunder med denne filmen, og jeg har heller ikke møtt NOEN enda som ikke likte den. Den er en film som passer å se flere ganger, og de som har sett den opp til fem ganger på jobben vår, sier den blir bedre og bedre hver gang. 

Leonardo Di Caprio er en skikkelig god skuespiller, og har med seg flere gode skuespillere. Jenter får nok av eye-candy i filmen også, bl.a. smukkasen Joseph Gordon-Levitt. For et stykke mannekjøtt. 

Filmen handler kort fortalt om å kødde med andre folks drømmer, enten for å stjele hemmeligheter eller plante ideer. Her følger vi drømmene inn i flere nivåer, og det er lett å bli forvirret både for publikum og for karakterene i filmen å bli forvirra hva som er virkelighet og drøm. Jeg synes manus/regi er helt fantastisk her, du har oversikt hele tiden bortsett fra der det er meninga at du ikke skal ha det. KUNSTVERK! 

Ikke minst for alle de fantastiske drømmescenene, i vektløse tilstander og verden som bretter seg på merkelige måter. Å få lov å både regissere å spille i en slik film må være som en drøm (hehe) for de involverte, herregud så gøy! Du må bare se den!! 
Trollmannens læregutt


Dette er en ungdomsfilm som også er fin underholdning for voksne. Dette er en film man ikke trenger å analysere opp og ned og tenke, her er det bare å lene seg tilbake og bli underholdt! 

Jeg vil nesten kalle filmen en snarvei rundt Harry Potter-dramaet? Historien er god, men kunne vært hundre ganger bedre gjennomført. Filmen kunne vært laget som triologi feks, der den første filmen kunne vært den syykt lange forhistorien du får i begynnelsen. Jeg ble nesten lei meg av at det ikke var det. Men men.. 

Også verdt å se hvis du har sett de andre filmene som går, eller du ikke er gammel nok for å se de andre, eller det er utsolgt. Hehe....
Shrek 4


Æsj.... Melking av de som engang var kult er ikke kult. Filmen var kjedelig og jeg savnet latterkrampene. 3Deffektene var ikke store, men men, filmen er fin for de unge og ok for foreldra som er med. Men.. Likevel.... Æsj... Jeg savner latterkrampene jeg fikk på de to første filmene! Har du sett noen av de?
Hva synes du om de?


TV-serier vi alle hadde glemt vi så på

Regn regn og atter regn. Det er jammen godt å ha TV!

Nå har jeg blitt så gammel at jeg trygt kan mimre tilbake på barndommen og det "gode" nittitallet. Det jeg plutselig kom på her om dagen, var alle de "fantastiske" seriene vi alle har glemt at vi så på. 

Jeg tenker ikke på de åpenbare seriene som "Dawsons Creek" og "Friends", "Buffy" og "Baywatch", men andre serier som har gått helt i glemmeboka. Noen andre som husker disse?


Sweet Valley High: Den serien med de to blonde tvillingene, der hun ene var smart og hun andre vill. Yeah...Sister Sister: Den serien med de to fargede tvillingene Tia og Tamara, der hun ene var smart og hun andre vill...Blossom: HVem kan vel glemme Blossom, den pripne jenta i den fine hatten? Men broren hennes var jo digg da!Married with children: Eller Al Bundy som vi kalte den på norsk, bomsefamilien som aldri hadde penger og mat. Christina Appelgates springbrett inn i Hollywood. Skoselgeren Bundy er en av de mest deprimerende figurene på TV på lang tid tror jeg. Og hvem kan vel ikke glemme de to herlige naboene som alltid kom å gnidde sin suksess i ansiktet på dem, Marcy og... Ed eller noe? De andre skuespillerne har vel aldri helt nådd toppen, bortsett fra hun som spilte "Peggy", som også spiller mor i "8 simple rules". Freaks and geeks: Dette er en serie jeg alltid så på når jeg var syk, som har fostret opp mange TV-skuespillere vi ikke visste helt hvor vi hadde dem fra. Serien handler om High school, og om en nerdegjeng og en frika røykende gjeng som sklir inn i hverandre. Her finner vi blant annet han som spiller psykiateren i "Bones" (John Francis Daley), en av sykepleierne fra "Akutten" som hadde en av hovedrollene, Linda Cardellini, og "Harry Osborne" fra "Spiderman" filmene, James Franco. Dere som har sett den nyere serien "Cougar Town" vil nok også kjenne igjen Busy Phillips (Hun som spiller hun blonde venninnen til Cortney Cox).Han som spiller "Marshall" i  "How I met your mother" hadde også en av hovedrollene i denne serien faktisk, Jason Segel. Jason Segel spilte også i "knocked Up" sammen med en annet kjent skuespiller fra serien, Seth Rogen. Det er han karen fra " The 40-Year-Old Virgin", "superbad" og "zack and Miri makes a porn". 

Hvis du ikke husker å ha sett serien, så er ikke det så rart, den levde et svært kort liv.. 
Livet på Kenndy High: Nok en High school serie om de kule og de nerdete gjengene, og hva som skjer når de blir tvunget sammen. Også en morsom serie som har fostret flere semikjente skuespillere. Den mest kjente er nok Leslie Bibb, en av de to hovedrollene. Hun har senere spilt i blant annet Iron Man filmene og i "Law abiding citizen". En annen av skuespillerne spiller i "What I like about you", mens en annen igjen har hatt masse gjesteroller her og der, sist i "The Big Bang theory", en annen i "Ugly Betty". 
Venner og fiender: Norsk TV serie som startet akkurat samtidig med "Hotel Cæsar", men nådde ikke helt samme suksessen. Jeg husker seriøst HELE introsangen enda: 

"Jeg kan kjenne hvordan pulsen slår, (Gitarspill på luftgitar seff), når jeg spør deg hvor du var igåååår!
For nå må du velge side, blir du er på mitt parti, det er opp til deg om vi skal bliiiiiii, 
skal vi være venner, venner eller fiender" 

Men også en kjent norsk dame kom heldig ut av serien, vår alle "kjære" Triana Iglesias fra Paradise. V.I.P.: En serie med Pamela Anderson, en slags moderne "Charlies Angels". Privatdetektiver som skulle løse problemer for kunder. 

SNOOPS: Politiserie, eller de var vel privatdetektiver. Hun dama fra en av videoene til Lenny Kravitz hadde hovedrollen. 

Roswell: På den tiden det var kult å drepe vampyrer i stedenfor å forelske seg i dem, var det aliens som var greia. Roswell var serien om en gjeng ungdommer som kom fra verdensrommet, men hadde havnet på jorda under et meteorregn eller noe. Serien som satte fart på Katherine Heigls karriere, hun kule dama fra filmer som "knocked Up" og Ugly Truth". 

Heksen Sabrina: Melissa Joan Heart var kul tenårsingsheks med kule evner. Sånne som alle drømte om å ha, skifte antrekk med et pek osv. 


Steve Urkel: Jeg husker ikke helt hva showet het, men alle husker vel Steve Urkel og hans berømte. "DID I DO THAAAAAT??"Big Brother: Kongen over alle realityserier, hvertfall de meningsløse. Anne-Mona og Ramsey, Anette og Rodney, og min favoritt, som vant heile driten: Lars Joakim. Ja det var tider det. 
Andre serier dere husker fra det flaue nittitallet?Killers filmomtale

"Killers" handler om Jen og mannen som hun møter på den franske rivieraen og gifter seg med. Spencer er en trent leiemorder, men legger karrieren på hylla da han møter Jen. Etter tre års perfekt lykkelig ekteskap henter fortiden Spencer inn igjen, og han må avsløre for kona var han tidligere jobbet med. Så skal de samarbeide for å komme unna denne fortiden.  

Med Ashton Kutcher og Katherine Heigl i hovedrollene skulle en kanskje tro filmen score litt høyere. MEN: 

Killers er et forsøk på actiondramakomedie, som ikke helt er like vellykket som "Knight and Day". De to filmene minnet litt for mye om hverandre, bortsett fra at sistnevne har skuespillere som bærer filmen, mens førstnevnte har skuespillere som dessverre ikke er like overbevisende. Det blir mye kleine klisjeer og replikker, stivt skuespill, halvmorsomme øyeblikk og lite spennende actionscener. Rett og slett tamt.

Jeg ville venta med å se den til den går på tv en onsdag kveld. Jeg er glad jeg får gratis kino. 
Sett den?Knight and day filmomtale

Knight and day er en actionkomedie med Cameron Diaz og Tom Cruise, premiere nå på fredag. 

Den handler kort fortalt om hvordan livet til June blir snudd på huet når hun "tilfedligvis" møter på tøffingen Roy, som hunikke helt vet om er en goodguy eller badguy. Han er ihvertfall veldig selvsikker på seg selv, og lar ikke June være i fred etter at hun blir innblandet i en CIA sak. Mere er det vel egentlig ikke å si om handlingen, annet enn at det fører dem inn i morsomme sitasjoner hele tiden. (Jeg er ikke noe gla i å avsløre handlingen i filmer serru..)

Filmen er til tider uforutsigbar, bærer preg av gode skuespillere og humoristisk manus og er absolutt verd å se! Veldig underholdende film, og selv jeg som ikke har sansen for Tom Cruise i det hele tatt, synes han gjorde en god figur i denne filmen. 

Premiere på fredag altså, anbefales å se! 

Team Jacob

Idag rakk jeg akkurat å se Twilight - Eclipse før jeg drar til Italia i morra tidlig. Den var bra, men... AAAAHHH kan hun ikke bare innse at varulv er best?!?!?! Varme fremfor kulde sier jeg.. 

Fordelen med filmen er vel at Jacob sprader rundt like halvnaken som han gjorde i forrige filmen. Gjør ikke noe det altså. 

Tror ikke jeg trenger å skrive mer omtale om filmen, de fleste vet jo tross alt hva den handler om... 

ECLIPSE HAR PREMIERE I NATT FOLKENS! :DHar du sett Twilight filmen, eller kanskje du skal på premieren?Toy Story 3, i 3D

Idag var jeg og noen kolleger så heldige å få snik-se den nye Toy Story 3 filmen, som har premiere 27 August, for å få et herlig gjensyn med våre alles favorittleker!

Hvis dere har sett enern og toern, vet dere jo at vi snakker om ganske bra kvalitets animasjonsfilmer fra Pixar studio her, så det finnes ingen grunn til å skru ned forventningene til denne filmen! :D 

Filmen starter med en av disse fantastiske kortfilmene til Pixar,  som de alltid gjør, som heter "Day and night". Jeg vet ikke om jeg skal beskrive den for mye, men den var like morsom som de pleier å være, og veldig vel-laget. Bare kortfilmen er jo nesten verdt kinobilletten alene!:) 

I "Toy Story 3" har Andy blitt (nesten) voksen, og skal avgårde på college. Da er jo selvfølgelig spørsmålet hva som skjer med lekene hans, skal de i søpla, på loftet, gis bort eller bli med på college? Jeg kan avsløre at gjengen blir nok en gang splittet, og de må nok en gang ut på eventyr i den virkelige verden for å redde hverandre. Gjengen med Buzz og Woody i spissen gjør det de kan for å lage sin egne skjebne, nå som Andy er for gammel. Er det kanskje best å havne på loftet istedenfor i den grufulle barnehagen, som blir styrt av en klemmende mafiabjørn som lukter jordbær? Eller skal man jakte på en ny eier? 

Denne filmen føler jeg inneholder alt det en film skal gjøre. Morsomme scener man ler godt av, action, litt triste scener, uventede løsninger, og et innhold både voksne og barn har glede av på forskjellig vis. Pixar er virkelig en av de som kan dette med oppfølgere! 

Dette er ikke noe å tvile på, denne må ses! (Men se enern og toern først, hvis du har sett de før, så se de en gang til. De er så bra at du ikke vil angre...)

Se trailer: Åjaddda!!! 

Sex and the city 2

På tirsdag kveld fikk jeg endelig sett filmen alle jenter går å gleder seg til, SEX OG SINGELLIV 2!!

Filmen synes jeg ikke skuffer i det hele tatt (sett fra en jentes ståsted offcourse). Den har ikke like mange ups and downs kan man si, som den forrige filmen, men er mere jevnt over morsom og en skikkelig feel-good film. 

I denne filmen har jo tre av jentene blitt gift, så den handler først og fremst om utfordringer i ekteskapet. Det er tøft å holde gnisten i gang, det er tøft å være seg selv med småbarn og jobb som presser, og det er mange fristelser ute og går. Jeg kan tenke meg at alle koner og mødre verden over kommer til å kjenne seg igjen i denne filmen og minst en av jentene. Selv om filmen er ment for en litt eldre aldersgruppe en det jeg er, ble jeg absolutt underholdt! Den tar oss med i et fantastisk drømmebryllup, viser oss high fashion i ørkenen og lar oss drømme oss bort i håp om at vi en gang blir så rike at vi får oppleve det samme som de gjør i filmen. Hvem har vel ikke lyst på sin egen personlige butler som kan varme melken for deg...?

Jentenes antrekk er jo alltid morsomt å kommentere, vi som så den satt og kommenterte nesten hver gang de kom ut i nye antrekk. Noen ganger ser det ut som karneval, men men.. Morro er det! 

Som jente gir jeg filmen en femmer, som gutt ville jeg gitt den en toer. Dette er en film for jentegjengen, la mann og kjæreste være hjemme med rambo istedenfor. Men det visste du vel fra før av..;)

Jeg vet at filmen har blitt slakta av mange anmeldere, men de glemmer at dette er en ren jentefilm som vi skal kose oss med sammen, så at plottet ikke er det sterkeste, gjør da ingenting! Makan..

Filmen varer i to og en halv time, men tiden gikk utrolig fort! Ble nesten litt lei meg da den slutta over at det ikke var mer...


Ååh som dere må glede dere til fredag! :D 

Prince of Persia og Robin Hood

Jeg så Prince of Persia på søndag, og den var faktisk overraskende bra! 

Kort fortalt handler den om prinsen Dastan og en prinsesse som må kjempe mot fiender for å beskytte en magisk dolk, som kan skru tilbake tiden. Kommer den i feil hender, kan verden gå under. Og selvfølgelig litt romantikk og humor inkludert. 

Spenningen er holdt oppe gjennom hele filmen og Jake Gyllenhaal kler rollen som kjekk og barsk helteprins veldig bra:) 

Filmen hadde premiere idag over hele Norge, og for en gangs skyld har vi faktisk premiere på en film FØR USA! Wee..

Anbefales!
Robin Hood filmen er jo også ganske ny, og kommer til å gå en stund. Det er også en film jeg kan anbefale på lerretet om dagen (hvis det blir dårlig vær igjen da!:)

Her er det nok et samarbeid mellom Ridley Scott og Russel Crowe som funker bra! Jeg må si jeg har sansen for Crowe.. Filmen handler om hvordan Robin Longstride blir den lovløse Robin Hood, altså tiden FØR han stjal fra de rike og ga til de fattige. Filmen er mørkere og mer dyster enn man er vant til å se Robin, og kan minne litt om Gladiatoren. Uten at de glir over i hverandre fordet. 

Også dette er en lang film, men blir likevel aldri kjedelig!
The Bounty Hunter

Igår så jeg filmen "The Bounty Hunter", med Gerrard Butler og Jennifer Aniston i hovedrollene.

Filmen var helt ok, grei underholdning hvis du har halvannen time å slå ihjel. Filmen er det du forventer av en romantisk komedie, med morsomme sekvenser og sitater som du humrer litt i skjegget av, klisjeene og forviklingene som kommer der du forventer det, og slutten du visste kom. 

Likevel, er dette ikke en dårlig film, jeg angrer ikke på at jeg så den. Jeg syns begge skuespillerne er flinke i rollene sine, og det er i grunn de to som driver filmen. Så er ikke Butler'n helt stygg heller da. 

Jeg ville kanskje gitt den en svak firer eller sterk treer, rett og slett fordi det er en helt normal film fra Hollywood.

Se trailer:


Kick ass the movie er AWSOME!

Igår så vi den nye filmen KICK-ASS og den var AWSOME! 

Filmen handler om en helt vanlig gutt som har lyst til å prøve å bli superhelt. Han har ingen superkrefter, men irriterer seg over at ingen hjelper andre i nød, men bare står å ser på, og vil derfor gjøre samfunnet en god gjerning. 

Filmen er en utrolig morsom komedie med absurde og groteske drapsscener innimellom og har en litt harry humor. Jeg hørte kjærste sukke i sete sitt da Hit-Girl og Big-Daddy ble introdusert, men ser du humoren i det, er det sykt morsomt! 

Filmen kommer på norske kinoer 9 April, men enkelte kinoer, som Sandvika Kino, setter opp en førpremiere 2. April. 
Så løp og se den! 

Her kan dere se traileren: 

Vil du være statist i en 70- tallsfilm?

Det hang en lapp der jeg jobber, om at produsentene av Upperdog og Tommys Inferno trenger statister til en ny film. Handlingen er fra 70 tallet og innspillingen skal foregå på Rykkin i Bærum. 

Innspillingen skal være fra April til Juni, hvis du er interessert, kan du sende en mail med bilde og kontaktinfo til

statist@friland.biz

Jeg har jo alle eksamene mine i denne perioden, så kan ikke være med, men kanskje noen av dere vil?
Twilight: Eclipse traileren er kommet

Jeg humra litt i skjegget da den første Twilight filmen kom. Jeg jobber på en kino, og la selvfølgelig merke til at det var stort sett unge jenter i tights, noen med reggis, de fleste oversminka, høylytte og gira som betalte for å se denne filmen. Noen hadde også dratt med seg guttekompisene sine, som virka en smule flaue over å bli sett på denne filmen selv om de egentlig elsker den de og. Herregud så teit, tenkte jeg. Den skal jeg ihvertfall ikke se. 

Så gikk det en stund. Filmen ble mer og mer populær, flere og flere på min egen alder kom og så den, og flere av mine egne venner og kollegaer så den opptil flere ganger. Hmmm likevel, jeg trakk litt på smilebåndet av dem også, og stolt over at jeg selv hadde klart å stå imot presset. 

Så kommet toern på norske kinoer. En kollega av meg sa veldig overbevisende: "Du kommer til å elske den, jeg vedder med deg. Du må se den første filmen, så ser du den andre. Punktum." 

Det endte meg at jeg og en annen kollega kjøpte den første filmen, tok den med oss i en tom kinosal og satt for oss selv om smilte. For nå var også vi hekta. 

Jeg følte meg skikkelig dum og deilig i min lille fjortisboble, der jeg ble helt betatt av Edward og Bella, deres historie og mitt ønske om en så fantastisk og romantisk gutt skulle eksistere. Akk.. Jeg er litt glad for at jeg så enern dagen før toern kom, da slapp jeg ventetiden. For tilogmed det døgnet var en ventetid. 

Toern skuffa ikke meg. Jeg driter i anmeldelser og hva voksne kjipe anmeldere sier om den, hva "liksom-peiling-nesten-voksne" med peiling på film har å utsette på historien: Filmen handler om den forbudte kjærlighet og den gjør det jævli bra. Bevis? Vi hadde den første filmen gående på kinoen nesten helt til den kom ut på dvd. 

Men nå er nok en ventetid over, traileren for treern, Eclipse, har endelig kommet, til stooor glede for Karoline og de tusen ungjenter. Bare litt igjen nå! Weee.. Og for de som lurer: TEAM VARULV! 

Noen ganger er jeg glad jeg jobber på en kino så jeg får sett den før alle andre. Hurra for meg! Nyt traileren så lenge!Og en liten kommentar: Kirsten Stewart (Bella) er virkelig en god skuespiller må jeg si. Så pokkers sur og usjarmerende i virkeligheten, og så naturlig søt i filmen....hits