Hverdag

Ironi er en morsom ting

Lenge siden jeg har brukt denne bloggen nå! Jeg er for tiden aktiv på hundebloggen min, sheltiedagboka.com. Livet mitt handler jo så mye om hund for tiden, så ikke så mye annet spennede å melde. Jeg sitter derimot nå og gjør en eksamensoppgave i RLE, ved Høgskolen i Oslo. Og tema er meget interessant skal jeg fortelle dere, jeg skriver om naturvitenskap vs religion. 

Et tema jeg holder på med nå, er hvordan livet oppsto. Og det er her ironien kommer inn. Aner dere hvor sykt mange tilfeldigheter som gjorde at jeg idag kan sitte her å kludre på tastaturet mitt? Hvor tilfeldig og egentlig nesten meningsløst det er at liv eksisterer? Og hvor lite som skal til før vi selv klarer å ødelegge det hele?

"The Big Bang" skapte universet. Men hva var det som gjorde at liv ble til, akkurat her? Vi har jo foreløpig ikke klart å finne noe særlig til liv andre steder? Grunnen til at det utviklet seg liv på jorda, består av så mange tilfeldigheter og elemter som skulle klaffe, at det kan være vanskelig å tenke seg at ingen større makt står bak.

Solsystemet ble til av en hydrogensky for ca 5 milliarder år siden. I midten av skyen formet solen seg, som en høy konsentrasjon av hydrogengass, der temperaturen ble så høy at hydrogenet ble brent til helium, som igjen fikk solen til å avgi lysenergi. Resten av planetene anslås å være ca 4,6 miliarder år gamle og ble dannet av restene fra hydrogenskyen, samt karbon, oksygen, nitrogen, fosfor og svovel, de seks grunnstoffene som er byggesteiner i alt kjent liv. Hydrogenet var der allerede i hydrogenskyen, mens de andre grunnstoffene lages i store stjernes indre, i siste del av stjerners liv. Når stjernen så eksploderer, slynges dette materie ut i verdensrommet. Noe av dette ?stjernestøvet? ble fanget opp av jordas tyngdekraft, og utgangspunktet til liv ble til. Det vil altså si at universet må ha vært så gammel, at soler allerede hadde levd en livssyklus. Disse stjerne må ha ligget så langt unna, at materie hadde rukket å bli til kosmisk støv som jorda klarte å fange opp, og for at forutsetningen til liv kunne være god nok. Livet var samtidig avhengig av at en ung stjerne lå så nær , at den bare produserte helium og lys.

Men flere faktorer trengtes. Jordas temperatur og det faktum at det er vann her, er også årsaker til at liv kan eksistere. Jorda ble i ung alder truffet at en mengde meteoritter og kometer, som brakte både jern til jordas indre og iskrystaller som kunne bli til vann. Andre meteoritter, kometer og asteroider brakte med seg organiske forbindelser som også var forutsetninger for liv. Jernet skaper en enorm tetthet i jordas indre, som igjen skaper en enorm høy temperatur, som varmer opp jorda innenfra. Dette fører også til at jordas indre består av noe flytende, som beveger jordskorpa og jordplater mot hverandre og fra hverandre. Det dannes fjell og vulkaner. Undersjøiske vulkaner sies i dag å være nok en forutsetning for liv, og det var i nærheten av en slik at det første spor av liv overlevde.

Dette viser hvor tilfeldig det er at vi er her. Det kunne like gjerne ikke ha skjedd. Når man ser på hvordan utviklingen fra the big bang til menneskene i dag, der vi har blitt til og utviklet av tilfeldigheter og naturlig utvalgt, skjønner jeg at man begynner å lure på om det var meningen helt fra universets tilblivelse. Universet virker jo nesten merkelig ?fin-innstilt? for å gjøre det mulig. At alt som har skjedd, er totalt meningsløst og tilfeldig, er jo nesten skremmende. På den måten gir religion og kristen skapelsesteori oss en støtte i dette, det gir oss en større mening med hvorfor vi er her. Det er viktig at det er opp til hver enkelt hva man vil tro. En RLE-lærer skal formidle at til tross for vitenskapens forskning og resultater, til tross for hva bibelen og kristne mener og sier, så er det opp til hver enkelt å tro på hvorfor vi er her og hvor vi kommer fra. 

Men tenk hvor lite som skal til før det ødelegges. Forurensning, atombomber, ødeleggelse av det økologiske system, hugging av regnskogen. Noen vil kanskje si vi er satt på jorda for å planlegge vår egen dommedag. Det sies at sola har ca 4,5 milliarder igjen å leve. Vi har mer enn god nok tid til å ødelegge jorda før det. Hvem tror du vinner? Sola eller menneskene? 

Jostein Gaarder har skrevet: "Kanskje er mennesket allikevel det eneste levende vesenet i hele universet som har en universell bevissthet. Da er det ikke bare et globalt ansvar å bevare livsmiljøet på denne planeten. Det er et kosmisk ansvar." (Gaarder 2006: 382)

 

Kilde jeg har brukt til akkurat denne delen av oppgaven, er Oskar Skarsaune sin bok om "Skaperkoden - Har moderne naturvitenskap knekket den?". Hvis du er interessert i emne, vi ljeg absolutt anbefale denne, jeg ble helt fascinert jeg altså! 

Jeg må forresten også si at jeg ikke er religiøs, jeg tror på Darwin, evolusjon, Big Bang og vitenskap. Oppgaven min skal derimot handle om at det ikke finnes et absolutt svar. ENDA. 

 

 

Å leve i et mareritt

Beklager et litt intenst fjortiss-språk i dette innlegget, men: Jeg SERIØST hater insekter! Og høst! 

Kan noen fortelle meg hvorfor disse idiotiske tingene absolutt skal gjøre ALT de kan for å komme seg inn? Jeg skjønner det virkelig ikke, hvorfor insekter, som er født som utedyr, fostret som utedyr, med instinkter som utedyr, skal lengte så etter å stange seg selv en million ganger mot et vindu? Makan! 

Nå er jeg såpass heldig at jeg bor i tredje etasje, og slipper (heldigvis og bank i bordet) å få så mange edderkopper inn. Da hadde jeg måttet flytte. Men et insekt vi er invadert av, er disse flyvende stankelbeina. Jeg tror det er flyvende-stankelbein-år i år, for det ser ut til at det aldri tar slutt! 

Jeg ble derfor ikke kjempeglad da jeg kom hjem i natt, og så at kjærste hadde sovna med alt lyset på, og alle vinduer åpne. Da var det liksom allerede for sent. Jeg endte med å sove på sofaen i natt, da stue var det eneste rommet min "geniale" kjærste hadde skrudd av lyset i, og ikke huset en flyvende stankelbeinfarm. Soverommet var derfor uaktuelt, da det er her de har hovedkontor. 

Hver kveld må man inspisere hele huset for disse idiotiske skapningene, og du ender med å finne rundt 10 stykker. Husker du jeg fortalte om at jeg sover med fluesmekker ved siden av sengen når kjærste er borte? Vel, nå må vi ha en fluesmekker i hvert rom, og det er mens kjærste er hjemme. Jeg har ikke ord på hvor lei jeg er av å jakte på store stankelbein på speed. HELDIGVIS dør de av en kjapp klask med fluesmekkeren med en gang. 
Tenk hvis det hadde vært kakkerlakk-år. ÆSJ. Nøtteliten ble med på tur

Høst betyr aktivt dyreliv i skogen. Alle søte store og små samler mat og diverse, og ekornene er intet unntak. Det kryr av dem her! Idag så jeg mr. og ms Nøtteliten, som gjerne ville bli med på bilde!

Søte eller hva?


Båttur

NB: Hvis skriften er liten i innlegget, gå til forsiden og les det derfra! 

Idag har jeg nytt livet på sjøen med familien, i det fantastiske sommerværet! 

Vi har aldri vært på båttur alle sammen oppi den lille båten vår før, så noe klaging på vind og sjøsprøyt ble det, men jeg koste meg likevel jeg! Vi dro ut til Vollen i Asker og spiste italiensk pizza (må jo øve, skal til Italia på onsdag!:) og trasket opp det det lille søte bakeriet der. 


Kleinspitzer kan brukes til mye rart, Lilly er også en flink skipper: 


Mens Chanel var kosekanin på fanget:


I gjestehavna på Vollen:


Ut på tur, aldri sur!


Det blåste litt utpå der det var åpent, så kvinnfolka om bord måtte pakke seg inn...:


Vifte med tærne over rekka, men danskebåten i bakgrunnen:)

Jeg er ikke gravid altså, selv om det ser veldig sånn ut, hehe... Skjorten som blåser!


Mamma har akkurat oppdaget noen king size bølger rett foran oss...


Men så var de ferdig og alt var i orden igjen:)


En herlig dag på sjøen!Hadetbra kjærste!

Idag var dagen kommet som kjærste har grudd seg til aller mest. Idag var dagen da kjærste skulle tilbake igjen til nord- Norge og militæret... Nå har han vært fem uker hjemme på røykdykkerkurs på Rygge, så han har hatt det som plommen i egget her hjemmet. Men nå var det altså tilbake til kulde, snø, sludd og arbeid. Og kjedsomhet. 

Som en liten avskjedsdate, hadde vi igår en deilig båttur ut på en øy, hvor vi grilla, bada og nøt livet. Idag dro vi på stranda med reker. Det gav meg skikkelig feriefølelse må jeg si, det er så herlig å tenke på at nå har ferien begynt for fullt! Stakkars Kjærste, ferdig med ferien sin han nå...:P
Ser det ikke godt ut? 
Skikkelig sommer, sant? 
Endelig ferie!

Endelig kan jeg også nyte livet! Jeg hadde siste eksamen på onsdag, pedagogikk muntlig, så nå er ferien igang! For de som lurer, fikk jeg B! :D

Det ble en liten feiringspils med de gode gamle jentene på Åpen bar på Aker brygge. Etterpå dro vi til "Castrokråken", eller "kråkeslottet", eller var det "kråkeskjæret"? Dina fikk aldri helt dreisen på navnet, men vi havnet altså tilslutt på kontraskjæret for å se på VM fotball. Det hadde jeg ikke trodd om meg selv. Men men. Det var kjedelig kamp, så jeg var ikke lenger enn til pause, men koselig var det ihvertfall å se igjen jentene!:D 
På torsdag var det nok en feiring av ferie, denne gangen med godklassen min fra Høgskolen. Vi grilla og koste oss i Frognerparken. Der skjedde det morsomste jeg har sett på lenge. Virkelig: 

I øyekroken la jeg merke til noen som velta på sykkel rett ved siden av der vi satt. Det første jeg tenkte var stakkars lille gutt, men da jeg snudde meg ordentlig, var det faktisk sykkelpolitiet som hadde velta på gresset ved siden av oss! Haha! Det er det mest komiske og flaueste jeg har sett (på hans sin vegne), han skulle sykle fra stien opp til gresset, (det så nesten ut som om han skulle sykle opp til oss, kanskje for å si ifra om dette med drikke i offentlighet....?), men der var det tydeligvis en litt for høy gresskant for det stakkars sykkelpolitiet, så hele karen velta sakte men sikkert på siden..... HAHA.. ikke akkurat Pasific Blue-nivå på det norske sykkelpoliti. Mannen banna og sykla videre... Litt flau kan du si, men vi fikk da ihvertfall ikke noe trøbbel med politiet etter det! :D Jeg fikk dessverre ikke noe bildet av dette, men minnet kommer til å leve evig...


Følte meg skikkelig turist da jeg tok dette bildet, men det er lov å være turist i egen by noen ganger...
Meg og Linn Therese


Marius hadde skikkelig eventyr stund for oss, der han fortalte sprøe historier fra hans sprøe liv. Her er noen skikkelig søte lyttere:)


Etter grilling i Frognerparken dro vi hjem til en i klassen og fortsatte kvelden der. Jeg og to til sov over hos hun vi var hos, og vi koste oss og lo så det jalla i veggene av alle de teite bildene vi tok på selvutløser. Jeg har fått streng beskjed om at de er til privat bruk, men her er et biitttelite utdrag...:)
Hilde, Marthe, Marita og meg :)


På vei hjem i dag tidlig var jeg innom Waynes Coffe, der jeg prøvde en ismintmokkakaffe! Beste kaffen jeg har smakt på lenge, anbefaler alle å prøve den! mmm...
Nå venter jeg bare i spenning på de siste karakterene, for så bærer det til Italia med meg!:D Hurra! Øytur

Beklager hvis skriften er liten på din PC, den er det på min, men får ikke endra det på bare dette innlegget... Det blir bedre hvis du leser det fra forsiden av bloggen, istedenfor å gå inn på innlegget..:(

Idag tok jeg meg en velfortjent fridag fra eksamenstresset, så jeg og gubben dro med noen kamerater av han ut på en øy. 

Det er slikt det skal være, gubben kjører båt og madammen slikker sol...

Der bada vi og grilla både mat og våre egne kropper, og tok livet heeelt med ro.. Herlig! Gubben og en kamerat fikk mark i rompa og spratt rundt som noen apekatter, mens jeg tok bilder...Dette er bare et bittelite utdrag av de nesten 300 bildene vi tok...


Chanel fikk også svømt masse idag!:) Hun ser dog ikke like lykkelig ut på bildene...Men med en gang hun kom på land, spratt hun rundt og var så glad i oss atte!
En liten film av Chanel som svømmer:


Etterhvert som timene gikk, ble hun sliten til slutt... Solen er heldigvis ikke noe problem når det gjelder Chanel, selv om hun har svart pels. Ofte legger hun seg heller i sola og steker enn i skyggen. Isvann fikk hun også, og masse bad, så det er bare en fryd å ha henne med på tur!:) Ikke løper hun etter dyr og fugler heller.. Badeballer og mini-amerikanske fotballer er derimot kjempegøy..Merker at nå er det virkelig sommer! Håper det var flere som nøt denne fantastiske søndagen!:D

God sommer!
Valp, krøll og Alex Rybak

Litt oppdatering fra uka: 

Søs har lenge lett etter den perfekte hund nr 2, og på tirsdag dro vi til Barkåker og fant den. En utrolig nydelig liten skygget sobel sheltietispe på seks uker, som kommer fra en kjempesosial gårdsfamilie med barn, katter, og høns. 


Sjekk dette sjarmtrollet! Akkurat slik søs vil ha en sheltie!

Dessverre ble det ikke denne valpen, samboeren til søs satte foten ned... Akk.. Jeg kunne likt å være tante for denne søtingen! 

På søndag var jeg å klippa og farget håret mitt hos min personlige frisør, svigermor. Er superfornøyd, håret blir så sommerfriskt når det er lyst og nyklippa! Idag krølla jeg det i skikkelig 70-talls look, følte jeg fikk litt glamour i hverdagen..Og til slutt: Var innom Sandvika Storsenter en kjapp tur idag, siden det var nattåpent. Der var Akexander Rybak, han hadde sunget, og sto og skrev autografer og slikt. Jeg kanke si jeg er vaskeekte Rybak-fan, så noe autograf var ikke øverst på min ønskeliste, men fikk da hilst på han og tatt et bilde!:) Gutten er jo flink, han har jo tross alt henta MGP hjem igjen. 


Yeahhh følte meg som en av barna som sto med mobilkamera stukket opp i guttens stakkarslige ansikt. Men hyggelig var han, han tok seg god tid til alle som ville ha en bit av han og må si han er en sjarmerende ung herremann.. Så kan vi føre enda en kjendis opp på "jeg har sett" lista. Den tiden på året

Jada, vår er herlig og folk blir glade. Men det betyr også eksamenstress. I år som i fjor og som alle år, føler nok en haug med studenter at de henger etter allerede i lesinga. Eksamensnervene tar overhånd, og istedenfor å begynne, går man rundt og er stressa for alt man IKKE har gjort, og det man BURDE ha gjort.. 

Her er en liten guide til studenter med panikk, slik at de kan senke skuldrene og få kontroll!

Kollokviegrupper er undervurdert!
Det er aldri for sent å samle et par medstudenter for å snakke om pensum. Dette er noe jeg anbefaler alle studenter! Det har bare tatt meg tre år som student å forstå det selv, men du slipper å lese pensumet perm til perm, isteden snakker man om det, deler tanker og refleksjoner om stoffet og det blir enklere å huske det viktigste. Genialt!

Vi skal ha muntlig eksamen i pedagogikk, og pensumet er delt opp i ni emner som vi kan komme opp i. Frem til eksamen møtes vi en gang i uka og går igjennom to temaer hver gang. For en gangs skyld føler jeg faktisk jeg er i rute med lesinga! Om det så bare er en gang før eksamen dere samles, så hjelper det garantert med å få oversikt over pensum. 

Gjør tidligere eksamensoppgaver
Uansett om du får lov ti å ha de med på eksamen eller ikke, gir det deg en viss oversikt over hvordan eksamen foregår og man kan også se om det er noen emner som går igjen. Kanskje man kan prøve å gjøre en eksamensoppgave på den tiden man har til rådighet på eksamen, men erfaringsmessig vet jeg at dette ikke er noe mange gidder. 

Der jeg føler jeg stiller godt foreberedt i noen fag, har jeg helt glemt å gjøre andre. Matte er i år en seks-timers eksamen med alle hjelpemidler tillatt. Her er planen å gjøre alle tidligere eksamensoppgaver som er lagt ut, og ta de med. Sannsynligheten for at oppgavene er like, men med litt andre tall er stor.. Ellers så får det gå som det går. 

Gå på de siste forelesingene før eksamen!
Om du ikke har vært flink til å gå på forelesinger i løpet av semesteret, er de siste forelesingene ekstra viktig. Ofte er det oppsummeringer og tips før eksamen som kommer her. De som foreleser har desverre forskjellig syn på dette: Jeg har opplevd de som synes det er ekstra koselig med fulle saler siste gangen og som hjelper oss masse på vei. Men det er også de som er irritert over folk som bare dukker opp siste gangen, og skal ihvertfall ikke hjelpe de! Dårlig gjort..

Skaff deg oversikt
Les over innholdsfortegnelsen og marker de overskriftene som er viktig. Du får også en viss oversikt over hva du ikke har lest nok på. Dette hjelper det til den siste panikklesinga før eksamen!


Og så tilslutt må jeg si at det er viktig å legge seg tidlig dagen før eksamen, hehe.. Pakk matpakke i forveien, sjokolade og frukt er kjempefint å ha med! Sett på tre ekstra vekkerklokker, jeg har forsovet meg til eksamen før, og det var ikke gøy. Det ble en dyr taxitur..:( 

Lykke til! Nå skal jeg være flink å lese litt!
Av sted til to bursdager

Dette blir et litt selvdiggende meningsløst innlegg, men men. 

Nå driver jeg og stæsjer meg til fest ikveld, skal nemlig i to bursdager! 

Idag kjører jeg skikkelig sommerstil, så jeg håper det ikke blir altfor kaldt i kveld... Jeg får bevege masse på meg! 

Har fiksa håret litt også... Har prøvd på denne sveisen før, men den kollapser hver gang. Det er derfor jeg er litt stolt nå, klarte endelig å få den til! Yeah..

Ha en fin lørdag!
Praksis ferdig for denne gang...

Jeg går første året på lærerutdanning og har for tiden vært ute i praksis i første klasse. Idag var nest siste dagen vår med barna, bare mandagen igjen! 웃

Jeg må si det har vært en helt fantastisk opplevelse å få lov til å bli kjent med så mange herlige under! Jeg har aldri tidligere jobbet med så små barn, så hadde ingen anelse hva jeg gikk til. Jeg ville i utgangspunktet bli lærer på ungdomskolen, men etter å ha vært syv uker i første klasse, må jeg si det frister stort å bli på småskoletrinnet! Førsteklassingene er så herlige, supermotiverte til å lære og lese og skrive, og vi leker hele dagen lang. Kanke klage på det altså..

Det skal bli deilig å komme tilbake til normal student-døgnrytme igjen, late morninger og korte forelesninger. Merker jeg er blitt litt lei åttetilfire jobb hver dag nå, jeg er ikke vant til å stå opp så tidlig jeg! Er like knekt hver morgen, uansett når jeg legger meg.... Ikke får man tid til noe heller... 

Men samtidig kjenner jeg at jeg kommer til å savne barna skikkelig! Jeg har blitt virkelig godt kjent med flere av dem.. Vi har storkost oss sammen med de søte små, der vi har laget bål med pinnebrød, pannekaker og popcorn, har eventyrstunder og lekt leker, solgt vafler og saft og sett på film og laget boller. Skal si de har kost seg mens det har vært studenter der ja. 

Aller mest kommer jeg til å savne de ksoelige turene vi har hatt med første klasse, alle 40 elevene samlet på et utsiktspunkt, det var rett og slett et herlig syn!Jeg har lært sykt mye om det å være lærer, og merker det er en stor mulighet for at jeg har truffet riktig yrke for en gangs skyld... Bare tre år til nå, så er jeg ferdig utdanna! :DVåren er en luremus

Ja, for det er sol og fint vær, men likevel er det egentlig veldig kaldt. Så var det kanskje ikke skinnjakkevær likevel, så burde jeg kanskje hatt på strømpebukse et par dager til likevel. 

For nå er jeg blitt syk! :(


Jeg ser sur ut, men det er lov når man er syk og ikke får vært med på konsert. 

Har kjent det gruble i halsen i noen dager, men etter en altfor kald agility-trening i går kveld, brøt den ut for fullt idag. Dritkjipt, for jeg skulle egentlig på The Baseballs- konsert idag, men måtte melde avbud fordi jeg egentlig ikke klarte å stå på bena.... Møkk...

Det var absolutt ikke dagen å bli syk på idag! Jeg har de siste fire ukene vært i praksis i første klasse, og skulle ha min siste undervisningstime idag. Den måtte jeg utsette til mandag. Ikke ble det ridning idag på meg heller, men nedturen var selvfølgelig at jeg gikk glipp av konserten jeg hadde gleda meg til! 

Så nå ligger jeg på sofaen og synes synd på meg selv. Jeg trøster meg selv med Norske talenter, Nytt på Nytt, senkveld og Golden Goal mens jeg spiser verdens søteste sjokolade: 

Me-to-you-bear sjokolade fra Sverige! ˚͜ ˚♫BLI BRA IGJEN! JEG VIL JEG VIL BLI BRA IGJEN...♫
iiik en edderkopp!!

Det verste som kan skje når kjærste ikke er hjemme, er at det dukker opp en edderkopp! 

Ikveld skjedde det, den satt i taket på soverommet. Og jeg hadde faktisk tenkt til å få sove i natt, så jeg MÅTTE ta den. Blæææææ. 

Da var det frem med stol, fluesmekker, gummihansker og nesten en hel rull med dopapir. Kreket skulle ihvertfall ikke slippe unna. 

Jeg slo først en gang, men bomma så det sang. Det er også et skikkelig mareritt scenario, at jeg bommer, at edderkoppen er av det hevngjerrige slaget og hopper på meg og biter meg til døde. Heldigvis skjedde ikke dette denne gangen, men det var ikke langt unna. Edderkoppen slapp seg nemlig ned i en 10 cm lang tråd fra taket, der den venta på drapsforsøk nr to. 

Denne gangen turte jeg å lene meg litt nærmere så fluesmekkeren faktisk nådde helt bort til edderkoppen og smalt til så Bjørn Borg ville blitt misunnelig. Skal si jeg ble lettet da jeg så edderkoppen bli smurt utover der oppe  i taket. Excellent..MOhahaha....

Karoline 1 - Edderkopp 0

Så var det 15 m med dopapir for å tørke opp sølet, hvis ikke vet jeg edderkoppen hadde våknet til liv etter at jeg hadde sovna og lagt egg i munnen min. Den ble skyldt ned i do (tre ganger), døren til badet er lukket, døren til gangen er lukket og døren til soverommet er lukket. For sikkerhets skyld. 

Skulle edderkoppen ha overlevd slaget, kvelning i dopapir, drukning i dass, og mot alle odds kommet seg opp av do, funnet seg vei gjennom tre stengte dører og opp i senga mi, skulle den nesten fortjent å sove på hodeputa. 

Akk så mye styr for en edderkopp som ikke engang var så stor som tommelfingerneglen! Back to the 80's


Iogmed at jeg har rett hår, prøver jeg alltid å få mest mulig krøller. Sånn er det bare.

 Idag har jeg testet en ny metode, nemlig å tvinne hårlokker inntil hodet mens det er fuktig og la det tørke sånn. 

Jeg slang på meg en ansiktsmaske samtidig, og det var ikke akkurat et pent speilbilde som så tilbake på meg.. Grøss. Her prøver jeg faktisk å smile, men masken er så stram at det ikke går...


Etter å ha sittet med hårknottene noen timer (i sola, på verandaen.. Herlig!) tok jeg de ut. Å joda krøller ble det, men ikke akkurat fine...


Etter å ha børstet de ut med fingrene, ble det egentlig bare verre og verre. Takket være den fine skinnjakka mi så det ut som jeg hadde tyvlånt tidsmaskinbilen fra Back to the future-filmene og kjørt avsted til 80-tallet. Med Bon Jovi og Maiden på spillelista kom jeg rett og slett i ekte åttitallsstemning!:D

Jaja, da har vi prøvd det og..

So long!
And so the money went away

Jeg var en liten tur i Sandvika igår og fikk brukt opp litt penger.. Nå har jeg levd en stund i shoppingsølibat pga praksis og påske og slikt, så det var nesten litt godt å få shoppa litt igjen! 

På Åhlens fant jeg en herlig stekepanne i rødt som passer perfekt på mitt røde kjøkken:Jeg har sagt det før, men kan ikke få sagt det nok, jeg ELSKER vårværet! Endelig er det skinnjakkevær igjen! Når jeg først har investert i tre skinnjakker de siste årene, er det jo greit å få brukt dem også?Og til slutt noen tips om nye ting på markedet: 

Define har kommet med et hårpudder som skal gjøre det enkelt for alle og enhver å få skikkelig volum i håret. Jeg prøvde det igår, og jommen meg, det er genialt! Du slipper tuppering, og bøttevis med hårspray (lukter jo pyton) og er så enkelt som det går ann! Tilogmed tynt, glatt nordisk hår får ordentlig volum av dette!


Det er også kommet en ny saft fra Fun light: Med granateplesmak!
Jeg må innrømme at jeg sluker alt som har med granateple å gjøre, elsker smaken! Og saften skuffer heller ikke, selv om den kjente fun light smaken også dukker opp her. Den er veldig søt, men sånt liker jo jeg.. :) 


God søndag!Ja takk til kveldsolslikking

Ahh. Akkurat kommet hjem fra shopping, og solen skinner fortsatt! Jeg er så heldig å ha veranda med kveldsol (og morgen, og midtsol..) 

Det var derfor ikke vanskelig å la meg selv overtale til å ta en kald pils på verandaen i solveggen. Jeg hadde ingen kald pils, men kald rusbrus fra Sverige. Duger det og! 

En ting er ihvertfall sikkert, jeg fylte opp kjøleskapet med pils, for nå kommer godværet! Min utsikt fra solstolen:D
Avskjedsbål med kjærste

Det har vært utrolig deilig å ha kjærste hjemme på besøk over påsken, men på tirsdag måtte han opp til nord igjen... For å kose oss litt ekstra før han dro, bestemte vi oss for å traske ned til vannkanten og lage et lite bål!

Vi hadde verken pølser eller marshmellows eller noe annet å grille, men vi hadde da bål, kvikklunsj og te! Du kommer langt med det altså! Vi var faktisk ute et par timer! 

Her er noen bilder fra kvelden....

Endelig får parkeringsselskaper som fortjent!

Det er garantert flere enn meg som har opplevd urettferdige parkeringsbøter, men dessverre vil de fleste ikke gjøre annet enn å grynte forbannet og betale boten. Noen klager og for boten tilbakebetalt, og ferdig med saken. 

Idag leste jeg en artikkel i nettavisen om en mann som ikke hadde gitt seg med dette. Etter at han fikk tilbakebetalt boten, krevde han erstatning for tiden han hadde brukt for å kreve tilbake beløpet på 700,- og vant tilslutt en sum på 72.000,-!!

Her rett og slett herlig at det hjelper å reise seg fra støvet og gå imot urettferdighet! At parkeringsvakter for provisjon etter hvor mange bøter de gir, er jo helt latterlig. Som jeg ser noen har kommentert under artikkelen, så vil nok de fleste parkeringsvakter i tvilstilfeller gi bot, for så å håpe at vedkommende bare betaler uten å klage. 

Jeg har også hørt mange historier om parkeringsvakter som har sett feilparkeringer skje, men istedenfor å si ifra, har de ventet til personen har gått, for så å smelt en bot under vindusviskerne. Dårlig gjort!
Utenfor Østerås-senteret så jeg noen ung-gutter som fikk bot da de gikk for å hente parkeringslapp tilogmed. De sto og krangla med vakten, men til ingen nytte. Vakten smilte og sa det var for sent å klage til han, dette måtte de ta videre med selskapet. Er det mulig.... :(

Så tre ganger hurra for Leif Erichsen! HURRA HURRA HURRA!

Har du opplevd å få urettferdig bot?Litt påskevær på fjellet likevel!

Værmeldingen har vært ganske klar i sin sak: Det blir drittvære hele påsken på Østlandet. Great. 

Igår hadde vi kjøpt to-timers kort her på Norefjell, men måtte gå inn før tiden var ute pga tett tåke. Det var så vidt vi så hvor løypa gikk, og med svære fonder med tung snø ble det helt håpløst. Men rett etter at heisen stengte, ble det jammen meg sol og klar himmel! Vi løp ut for å sette oss i sola på verandaen så lenge det varte. Med nybakte kanel-knuter og kakao, og leken "20 Spørsmål" ble det jammen meg påskestemning likevel!:DDet fine været holdt over natten i litt frem til idag. Det var ikke akkurat solskinn idag, men opphold ihvertfall og null tåke! 

Vi dro så langt opp på fjellet du kommer med skiheisen og knipset noen bilder der.Idag drar vi hjem fra fjellet, da jeg skal jobbe imorra. Pga manglende bil ser det ikke ut til at jeg kommer opp igjen på fjellet, så dette var nok årets påsketur!:( 

Endelig påske!

Jeg har aldri før gledet meg så mye til en ferie, ihvertfall ikke trengt en så mye før! Etter praksis i første klasse er jeg utslitt, og jobbing på kveldene har det ikke vært mye tid til å slappe av.. 

Akkurat nå er livet derimot ganske herlig! Kjærste er kommet hjem fra militæret, og nå er vi på fjellet hos min familie. Vi har spist GOD mat, og mere deilig mat skal det bli! Det er det som er fordelen med å være på hytta med familien, du får servert de deiligste retter som vi aldri ville funnet på å lage selv. Hjortestek, lammestek, svineindrefilet, hjemmelaget pizza med påskeskinkestek og nam nam nam vann i munn.... 

Idag har vi vært på gå-tur i skiløypa, da Joakim ikke har langrennski. Vi fikk mange stygge blikk fra disse supermoderne treningsnarkomanene fra Oslo Vest med bikkjene sine og rosa treningsdresser, men men. Vi gikk da midt i løypa utenfor sporene og passet oss for alle! Vi gikk til det nye hotellet på Norefjell for å ta litt å drikke, så gikk vi til en koselig hytte og fikk nystekte vafler, før vi traska hjem igjen. Vi var ute i rundt 2 1/2 time, ikke dårlig det! 

Nå har vi satt på badstuen, har akkurat drukket kakao med krem og skal spise lunsj.. Ahh.. 

Om det å være døgnvill og skru tiden tilbake

Idag surret jeg noe voldsomt med tiden.. Trodde faktisk jeg hadde mistet nesten et helt døgn!

Da jeg var i praksis idag, fikk jeg en heidundranes hodepine med en tilhørende kvalme uten like... Å være lærer i første klasse er vel ikke den beste smertestillende medisinen jeg kan tenke meg, så det ble bare verre og verre og tilslutt måtte jeg gå hjem tidlig. Spyposen lå klar i bilen hele veien hjem, og selv om det var overskyet, kjørte jeg både med solbriller og med solskjermen nede for å slippe mest mulig lys. Makan til hodepine er det lenge siden jeg har hatt, nesten så jeg ville definert meg selv som trafikkfarlig der jeg fortet meg for hjem for å kaste meg i seng. 

Vel hjemme lukket og isolerte jeg meg på soverommet under dynen, bak gardinene, med lukket dør og så mørkt det var mulig. Jeg pøste nedpå med ekstra sterke smertestillende fra Sverige og sovna heldigvis fort. 

Kl 05.00 fredag morgen våknet jeg. Jeg klødde meg litt i hodet, kjente at hodepinen var borte og følte meg faktisk ganske uthvilt. Det skulle jo bare mangle, tenkte jeg, når jeg har sovet i 13-14 timer. Det var litt av noen smertestillende, kanskje jeg tok en litt for stor dose?Jeg tenkte jeg like gjerne kunne stå opp, da det var tre timer til jeg skulle tilbake igjen til praksis i første klasse. Jeg gikk på badet og tok morgenstellet og irriterte meg litt for at jeg hadde sovet bort hele torsdagskvelden. Jeg skulle jo se på Paradise, Nydalen og Karlsen! Og ikke minst skulle jeg rydde og gjøre det fint til kjærste kommer hjem, og masse andre små ærener! Jaja, det fikk bare være, kjærste kommer hjem senere på dagen fra militæret, han får bare leve med at det ser litt rotete ut. 

Så hørte jeg naboen begynne å støvsuge. ....? Hæ..? Støvsuge kl 05 om morgningen? Syns nå det var i det tidligste laget jeg da... Spesielt siden dette er samme nabo som har klaget litt på meg for bråk før, og er veldig nøye på regelen om å ikke lage slike høye lyder for sent om kvelden eller tidlig om morgningen. Hun er jo også grunnen til at jeg ikke har fått gjøre noe husarbeid denne uken, da jeg har vært borte fra tidlig om morgningen til sent på kvelden pga praksis og jobb hele uka. Men men, da kan vel kanskje jeg også støvsuge litt da? Jeg hadde jo faktisk et par timer på meg før jeg måtte dra igjen, og jeg var jo allerede påkledd?

Det neste som skjedde var at jeg fikk en melding fra tante om at Chanel var blitt plukket ut som en av seks finalister til Bærums vakreste hund. Hun hadde akkurat lest det i dagens avis, som jeg naturligvis ikke hadde lest enda. Jeg stusset et ørlite sekund over at hun var da veldig tidlig på'n idag, og at det kanskje var litt tidlig å sende melding, men det forsvant fort i opprømthet over nyheten. Jeg tenkte tilbake til dagen før, da jeg hadde hatt så vondt i hodet og rasket med meg posten uten å se i den. 

Det var omtrent her alt begynte å skurre. Jeg begynte å tenke tilbake på da jeg kom hjem, og at det egentlig ikke føltes så lenge siden likevel. Jeg fikk en skikkelig ekkel følelse at jeg ikke hadde noen formening om hvilken dag det var og hvor mye klokka egentlig var. Jeg måtte sjekke både to og tre ganger på forskjellige klokker og dato på mobil og PC før jeg innså at klokken bare var 17 torsdag kveld! 

Tro det eller jeg, jeg ble faktisk litt svimmel når jeg fant det ut. Det var som om tiden fysisk snudde, at jorden stoppet og snurre, eller byttet vei å skrudde seg en dag tilbake i tid. Jeg har hatt flere drømmer om det å skru tilbake tiden, og nå fikk jeg faktisk føle på kroppen hvordan dette føles! Det virket som jeg ble gitt en ny sjanse til å utnytte kvelden og ble overlykkelig over at døgnet plutselig fikk over 30 timer!

Nå har jeg jo all verdens tid! Har dere opplevd lignende?

Når skal jeg få tid til meg selv da?

Shit man, nå har jeg vært to dager i praksis, fra åtte til fire, så rett til jobb og hjemme igjen halv elleve. Hade seng, hei seng, hade seng, hei seng. Stort sett det dagene har gått ut på nå. 

Jeg har knapt brukt strøm disse to dagene, TV, data, lys og varme er skrudd av og leiligheten ligger helt i øde. Eneste tegn på liv er de mange tomme kaffekoppene som nå står spredd rundt i alle rom, som jeg aldri får tid til å vaske da oppvaskmaskinen bråker så den ikke kan gå verken tidlig om morgen eller kvelden. I tillegg er den gammel så man må fysisk vri bryteren videre, så jeg kan ikke sette den på før jeg drar heller. Ikke får jeg gjort det fint  til kjærste kommer hjem på fredag, ikke får jeg vaska klær, ikke loka på face eller sett på paradise. Jeg vil så gjerne lese alle oppdateringene på bloggene jeg følger, men finner ikke tid. Når jeg kommer hjem fra jobb er det å planlegge neste dags undervisning i første klasse, lage matpakke og sette klar kaffetrakteren så jeg bare kan trykke på en enkel knapp i halvsøvne kl syv om morningen. 

Hvis noen skulle lure, så har jeg måttet sende bikkja på ferie hos mor og far. GUD som jeg savner det lille søte trynet, har ikke sett henne siden fredag! :( Imorra skal jeg ihvertfall tilbringe kvelden med silkedotten min da. Hvis jeg får tid. 


Jeg må nemlig til svigermor å hente hårprodukter, jeg må planlegge undervisningopplegg til torsdag, da kommer en lærer fra HiO og skal se om vi egner oss som lærere. Jeg må rydde og gjøre det fint hjemme, og jeg må ta vare på bikkja mi. Jeg har  i tillegg lovt en venninne å overvære farging av hår og litt etterlengtet sladring. Spørs om jeg ikke må slå sammen noe her. Rydde Chanel hos venninne med sladrete hår?

Nei, nå gleder jeg meg sykt til påskeferie. Trenger det virkelig. DA skal jeg ta på meg joggis, et stort påskeegg med godteri under armen, en film eller bok, og sette meg i armkroken til kjærste og nyte livet. 


Ønskesituasjon akkurat nå?
Tips til aprilsnarr?

Første April nærmer seg med stormskritt. Den kommer faktisk like fort verdt år! Merkelig. 

Hvert år tenker jeg at "i år, DA, da skal jeg jammen meg lure noen med en skikkelig genial spøk." Som oftest blir det med tanken, da første April kommer like overraskende fort på hvert år. Merkelig. 

Så jeg lurer på om det er noen som leser denne bloggen her som har en god spøk å dele? Enten du har blitt lurt selv, lurt noen andre, eller har en god spøk på lager? ME WANT TO HEAR:)


Handletur til Sverige

Fem over syv idag tiglig fikk jeg en telefon fra min mor: "Er du klar??"

Shit, vi skulle jo på harryhandel idag! Jeg klappet tre raske klaps i trynet for å våkne, og sto opp på rekordtid. Chanel fikk en ultrakort tur nok til å gjødsle jorda. Så bare det av gårde! Litt kjipt bare, at huskelista jeg har laget i lang tid siden sist gang jeg var i Sverige, hadde bestemt seg for å være hjemme idag. Men men, det skorter ikke på ting å handle på Svinesund, så av sted dro vi! 

I tillegg til alt det obligatoriske det er å handle i Sverige, kom jeg også hjem med dette:


Uendelig mange forskjellige cidersmaker! Wee... Den mørke flasken med lilla etikett er en øl med sjokolade og kaffesmak. Høres jo litt jævli ut, men må jo bare prøves!Ananas fanta og jordbærjuice. Juicen var skikkelig god, smakte ekte jordbær, med fruktkjøtt og greier, litt sånn tynn jordbærpuré. Denne er perfekt å bruke til drinker!Jordbær og banan tyggis, var kjempegod!:DRosa briller!


Knall rosa klype-tingFantastisk søte Me-to-you-sjokolader! Den blå er melkesjokolade, den rosa mørk og den gule hvit. Kjøpte med noen til søs og vi!:)Kjempesøte øredobber og en MEGASØT kirsebærperlegreie til å ha i mobilen eller lignendeSko fra skopunktetChanel søler veldig når hun drikker, da trengs det en matte under vannskåla!Lue og genser fra Carlings


Jippi! Harryhandel er gøy!
Er dere også på harryhandel?Norefjell skisenter...Akk..

Norefjell alpinanlegg reklamerer med på hjemmesiden deres at de siden OL i 1952 har hatt et av Norges største og mest moderne skisenteret. Vel. Jeg stiller meg litt uenig. 

Familien var på fjellet i helgen, og jeg og pappa kom i prat med av veteranene som jobber i skishopen/utleien. Han var så glad for det fine været og de mange turistene, senteret trengte sårt penger pga manglende kunder. Det første jeg tenkte: "Er det no rart?"

Eierne av Norefjell skisenter har brukt enormt mye penger på å bygge ut sengeplassene. Leilighetskomplekser, hoteller og hytter popper opp i hytt og pine over hele fjellet, på de merkeligste steder (Quality spa og resort, Norefjells store satsning, er bygget oppå en myr, nedi en dump, men lite sol og langt unna alle heiser).


 Men noe glemte de på veien mot det perfekte skisted: Heisene og bakkene. Siden vi inntok fjellet for rundt femten år siden, er det nesten ikke forandret seg noenting på tilbudet! Bakkene pleide å være overfylte, lange køer, og ikke veldig interessante bakker. Etterhvert minsket køene, kundene dro til Trysil og Hemsedal og heisene er de samme. Hva skjer? Skjønner dere kjære eiere at for å få dagsturister så må man ha et bra bakketilbud, ikke bare sengeplasser? Ah.. Irriterende. 

Gi oss raskere heiser, bedre prepping av bakker, flere bakker og flere heiser. Så kanskje dere tjener litt penger igjen!Ellers har jeg, søs og pappa hatt en fin helg på hytta, rakk å stå både snowboard, telemark og langrenn. Ja vi har kost oss. Men det var ikke takket være bakken ihvertfall! 

 


Sommerfine negler

Søs har dilla på neglelakk og det vet lillesøs å utnytte. Siste kjøpet hennes er denne knallfine sommer-neglelakken fra et merke jeg ikke aner hva er, kjøpt på ebay. Ah.. Tankene mine går mot sommer..Måtte jo nesten ta på meg sommer-blomsteringen min også, siden alt jeg klarer å tenke på er...sommer!Den er liksom så sommer! Den burde hete sommer. Jeg døper den sommer. Og den blir enda finere når jeg får sommerbrun hud! Og så har jeg en topp i akkurat samme farge, så da blir jeg sommerfin da. 

Jeg er egentlig skikkelig dårlig på neglelakk, har aldri vært no opptatt av neglene mine. Min neglelakksamling består av blank, lyserosa og hvit neglelakk, og noen kjempegamle blå glitterneglelakker som sikkert ble tørre for fem år siden uten at jeg har lagt merke til det enda. Det er godt å ha en søster som har en egen toalettmappe for alle neglelakkene sine. Snylte snylte... 
God sommer! snart!Alice in Wonderland

Idag satte jeg og resten av gjengen på kinoen på Alice In Wonderland i 3D for en liten førpremiere for oss selv. 


Bildet er tatt fra filmweb.no

Det beste ordet jeg kommer på nå om filmen, er artig! Masse morsomme effekter og karakterer, og du føler virkelig at du er midt inni en eventyrverden. Her er det blandet animasjonsfigurer og ekte skuespillere om hverandre, og brukt skikkelig fargespill! Musikken er av den superflinke Danny Elfman. 

Anbefales å se den i 3D for en ekstra kinoopplevelse, spesielt sluttscenen er utrolig! 

Den har premiere på norske kinoer på fredag!

Noen andre som har tenkt til å se den?Min valentinfastelavenshelg

Helgen begynte med at vi ble angrepet av en dobermann på tur, ikke spesielt morsomt. Les mer om det her. 

Så dro jeg og søs til Lommedalen for vår ukentlige ridetur, og gjett hvem vi møtet der? Elgen! Søs har mast og mast om at hun ALDRI har sett elg fra hesteryggen, noe som er en bragd i seg selv da Lommedalen er et naturlig elgreservat der nesten hver hus har sin personlige elg i hagen. Hver gang(nesten) hun ikke har vært med å ridd, har vi sett elg. 

Denne gangen var det ingen tvil, ikke en mistenkelig stein i det fjerne, eller en skygge i skogen. Nå var det en ung elg midt i veien, 20-30 meter fra oss. Vi var litt redde for at den skulle være hissig, men den var mest interessert i å bli venn med hestene. Den gikk bare nærmere og nærmere oss, før en hund kom å jagde den til skogs. I mellomtiden fikk jeg tid til å knipse et titalls bilder av den, som desverre de fleste av dem ble uklare pga det dårlige lyset, men jeg fikk da et bildebevis! 
Resten av helgen tilbrakte jeg og Chanel på fjellet med mamma og pappa. Skikkelig deilig å få en avkoblingshelg uten noe mas og kjas. Lørdagen var det strålende sol, så vi satte oss på verandaen med litt skolearbeid og kakao! 

God mat fikk jeg og, reinsdyrindrefilet med viltsaus og fløtepoteter den ene dagen, og lammefilet med franskmarinerte potetbåter den andre dagen. Vi lagde fastelavensboller med krem og kanelsnurrer også. Mamma og pappa drakk en vin med verdens søteste motiv på:Jeg har ikke blitt så voksen at jeg drikker rødvin enda, men skulle ønske jeg gjorde det når jeg ser sånne fine flasker! 

Jeg hadde bestemt meg for å lære Chanel et nytt triks i løpet av helgen, og det klarte jeg! Nå kan Chanel bukke når jeg bukker, eller når jeg sier bukk. Dette gjorde vi med hjelp av tunfisk og klikker! 

Hun var også med de andre på skitur, tror hun har hatt en fin helg, for når vi kom hjem, var hun helt utslitt! 


Når er det ikke helg lenger, men får heller ønske dere en god mandag!:)Fikk en lipgloss i posten idag!

Idag fikk jeg denne pakken i posten!!

For noen dager siden, var jeg med i en blogg-konkurranse arrangert av Side2 og Lipsyl, der man skulle skrive et innlegg som hadde noe med lepper å gjøre. Var man blandt de 1000 første deltakende, vant man en lipgloss, og alle er med i trekningen om en Macbook!

Idag fikk jeg glossen i posten!Innlegget jeg konkurrerte med, finner du her.

Vil du også delta i konkurransen? Ifølge Ida Wulff er det fremdeles 500 lipglosser igjen som kan vinnes! Konkurransen finner du her!
Tre timer søvn på 36 timer og fremdeles fyllesjuk..

Fredag sto jeg opp grytidlig for å ha eksamen i Grunnleggende Lese-, skrive-, og matematikkopplæring (Jeg studerer til allmennlærer). Jeg sitter heldigvis igjen med en god følelse i kroppen! 

Vi skulle lage undervisningsopplegg i matte og norsk, hvor vi skulle ha elementer med lek, praktisk-estetiske fag, IKT og tilpasset opplæring med hensyn til minoritetselever, i tillegg til å forberede argumentasjon rundt lek og læring til et foreldremøte, samt svare på noen konkrete spørsmål fra pensum. Ikke småtterier altså. Verden min har dreit seg kun om dette faget omtrent i fem uker nå, så jeg vil vel si jeg var noenlunde godt forberedt..

Etter eksamen tok jeg trikken til CCVest med søs for å feire endt eksamen med litt shopping. 


Kjempemykt fleecelignende Pledd fra Princess, 77,-
Stripete håndklær fra Princess, 118,- for 2 stk i 70x130 cm 
Lilla naglearmbånd fra H&M, 19,50,-
Lilla toalettmappe fra H&M 29,50,-
Hvitt tynt flettebelte fra H&M 49,50,-
Hvite og rosa matte perleøredobber fra Cubus 19,- per stk
Slim PC veske i lilla fra ORDNINGS&REDA 270,-
Den fantastiske posen fikk jeg når jeg kjøpte PCveska:)
Linselus ChanelJeg kjøpte også et kjempesøtt LUDVIG- håndkle i Flåklypa serien hos Princess til 53,-
Jeg hadde egentlig lyst på ullpleddet i samme serie, men det var utsolgt..:(


Etter shopping var det rett hjem og kaste i seg mat, lufte hund og skifte, før vi dro opp til stallen. Det ble barbaktur på meg og Leiknir, mens søs red Höfgi. Vi hadde en kjempefin tur med ivrige hester!

Höfgi rekker tunge over ryggen til Sida

Så var det å springe inn i dusjen, samtidig som man må forestille seg hva man skal ha på seg, for jeg skulle nemlig på JULEBORD med jobben! Ja, bedre sent enn aldri! 


Slik så jeg ut før avgang. Endelig fikk jeg brukt hatten min igjen!

Først spiste vi deilig mat på Egon.


Så dro vi tilbake til våre lokaler og fortsatte festen der! Sjefen hadde kjøpt inn drikke til hele gjengen, så godt humør!!Festen fortsatte til fem om morgenen før vi tuslet saaaakte men langt fra sikkert til forskjellige kanter. Med bl.a. kidnappingen som skjedde like borti svingen her, turte jeg ikke å gå hjem alene og fikk sove hos ei kollega. Halv sekv-seks fikk vi lagt oss, og kl ni sto vi opp. Da var det lyst og Sarah hadde fått det for seg at vi hadde sovet nok. 

Vi tuslet tilbake igjen til lokalet for å hente den gjenglemte hatten min og rydde litt. Heldigvis er vaskemennene så snille og hadde gjort alt for oss! Så vi dro på kaffejakt og shopping istedenfor.. For denne anledningen kjøpte jeg en hettegenser fra cubus for femti kroner til å tusle rundt på storsenteret i. Hadde ikke veldig lyst til å gå rundt i festklærne mine som stinka gammel fest liksom piksom. Først rundt halv ett-ett var jeg hjemme igjen i mi casa! Da så jeg litt mer sliten ut enn jeg gjorde når jeg dro for å si det sånn... Jeg fik meg en ny genser ihvertfall! 


Men my god, jeg gikk rundt og var full når jeg traska rundt i Sandvika tror jeg... Og jeg som egentlig skulle på eksamensfeiring i kveld, men kroppen min vil ikke det samme som meg.  Makan. 

Da ble det Grand Prix istedenfor, hvor jeg så en dum sang vinne istedenfor de jeg heide på. 

God helg.Leppestæsj

Jeg skulle ta en opprydding i toalettsakene mine idag, og ble litt overrasket over hvor mange leppomader og glosser og diverse som jeg hadde! 
Dette er mitt utvalg per dags dato, og da har jeg foreløpig ikke finkjemmet alle vesker og jakkelommer...Elizabeth Arden Eight hour Cream: Dette vidundermiddelet kan brukes på tørr og sprukken hud, småsår, tørre lepper, rundt nesen når man er forkjølet osv. Jeg har også leppestiftvarianten uten farge av denne kremen, men fant den ikke til bilde. Derimot fant jeg den med farge, dette må være den beste leppestiften noensinne! Elizabeth Arden produktene lukter kanskje litt stramt for noen, men er det noe som holder det de lover, så er det disse produktene!

Rosebud: Jeg har fem forskjellige varianter av Rosebud: Den originale, den originale på tube, brambleberry rose, menthol and eucalyptus og til slutt strawberry. Favoritten er helt klart den originale, men den med menthol er også helt vidunderlig! Den lukter så friskt og er helt perfekt konsistens. Jeg synes den med jordbær er for hard og ikke like pleiende som de fire andre. Ellers kan man bruke rosebud for de samme tingene som Elizabeth Arden. Dette er også produkter som virkelig reparerer tørr hud og tørre lepper!

Lipsyl Extreme: Noen ganger er det greit å ha en helt enkel og liten leppepomade med seg som man ikke trenger å bruke fingeren til å ta på leppene. Og briljerer lipsyl Extreme synes jeg, den lukter også av frisk mentol og føles avkjølende på såre lepper. Denne har også solfaktor i seg, noe som også er lurt å bruke på iskalde vinterdager selv om det ikke er sol! 

Garnier coccon: Denne går i samme kategori som lipsylen, med solfaktor. Den får pluss for fancy design, selvlysende knall oransje. Den lukter også kjempegodt, frisk duft av kokos. Denne har også solfaktor i seg, og er kjempegod! 

Agatha Ruiz de la Prada: Av disse har jeg to (tre) smaker: Rasberry Frambuesa og Tropical med solfaktor 15. Jeg har tutti frutti også liggende et sted, men husker ikke hvor. Disse er gode med søt lukt, men jeg blir så fort lei av lukta! Disse kan ikke sammenlignes med rosebud, de virker på leppene der og da, men man må fylle på ofte for at leppene skal holde seg myke. De hjelper lite på veldig tørre og sprukne lepper.

Sun protecting lipglos fra Isadora: Dette er en rosa lipgloss med glans og solfaktor 8. Den er fin på leppene, men litt for klissete for min smak. Fordelen er at den pleier leppene!

Boots essentials lipsalve: Det er den grønne lille leppomaden. Den lukter kjempegodt av spearmint, og er veldig god på leppene. Fungerer like fint som lipsylen og den fra garnier, men har ikke solfaktor. 

Cocos lipbutter fra Body Shop: Det er den brune lille saken, jeg husker ikke nøyaktig navnet på den da, merkelappen har falt av. Denne lukter kokossolkrem! Den har faktor og gir deg rett og slett en følelse av sommer. Den lukter stranda i syden rett og slett. 

Jordbærlipbalm fra Body shop: Her har også merkelappen falt av, så husker ikke helt navnet. Denne er god, men jeg har hatt den i så mange år at den begynner å bli litt tråd...

Ferity lipproject V105: dette er en lipgloss som skal få leppene til å bli større. Den svir littegrann i begynnelsen, men så går det over. Fargen er fin og leppene virker ihvertfall større. Den er likevel litt for klissete for min smak. 

Resten av de små lipglossene gir mer glans, og finnes ikke klissete. Det er gjerne de fra hello kitty og sånn fra HM. De virker overhode ikke pleiende, men på fest og sånn fungerer de fint for å gi glans. Gratis magasiner og bøker!

Nå som jeg er en student uten studielån, er det godt å finne ut at både bøker og magasiner faller gratis ned i fanget mitt! 

Jeg satt på bussen hjem fra skolen på tirsdag, og oppdaget en bok som var stappet ned mellom setene. Jeg tok den opp for å se hvilken bok det var, og det var denne: Foran på boka sto det en beskjed: Har du hørt om bookcrossing.com? For en fantastisk idé! Man sender ut bøker, legger dem på random steder slik at folk kan lese dem og sende dem videre. Når man finner en bok, kan man logge seg inn på bookcrossing.com og registrere den der, slik at man hele tiden kan følge med på hvor de forskjellige bøkene reiser hen. Den boka jeg fant, hadde nylig vært i Tønsberg. 

Jeg ble ordentlig glad for at noen har laget et slikt system! Selv om jeg ikke kommer til å lese akkurat den boken jeg fant, er det sikkert mange andre som har glede av den. 

Når det gjelder magasinene, er det en snill nabo som kommer med en bunke innimellom til meg! Hun driver en kiosk, og pleier å ta med blader hjem for å lese selv eller til søsteren hennes. Så når hun har lest de ferdig, får jeg dem, og kan gi de videre til min søster:) Sjekk bunken jeg fikk av henne igår!!:
Hvordan finne mobilen i veska

Er du også lei av å aldri rekke mobilen fordi den har forsvunnet i veskas store gap? 

Jeg har lenge hatt sort mobil, og iogmed at de fleste av veskene mine er mørke innvendig, har de en tendens til å gjemme seg godt. JA jeg kan bare ha den i de små rommene utenpå, men jeg er litt paranoid noenganger og redd for tyveri. Så jeg har den i det store rommet. Med glidelås. 

Men nå har jeg endelig funnet løsningen! En knallfarget mobilsokk! Jeg pleier ikke å ha mange knall oransje ting i veska mi, så denne skiller seg ut med en gang. Jeg kjøpte meg denne mobilsokken fra Clas Ohlson til 49,- og VIPS! Jeg finner den kjapt hver gang!

Jeg elsker denne sangen!

Dette er en sang jeg blir skikkelig glad av! Det er temasangen fra Madagascar 2: Escape 2 Africa. Den er komponert av vår alles yndlingskomponist Hans Zimmer:) Jeg husker hver gang filmen gikk på kino og jeg skulle rydde salen etterpå, den fikk meg til å koste i takt med musikken og gjorde ryddinga mye morsommere!


For en dag!

Dagen idag har inneholdt litt av noen høydepunkter og bånnslam til å være en slapp fridag!

Første nedtur var rett og slett når jeg våkna. Trøtt og jævli og en skikkelig hodepine fra helvete. Jeg er blitt lei av å proppe meg full av smertestillende som egentlig ikke hjelper noe særlig, og gikk rett på min nye superkur istedenfor:KAFFE! Vår familie har nemlig funnet ut at koffein er det beste smertestillende mot hodepine, det funker kjapt og hjelper mot selv den verste migrene! I tillegg smaker det jo godt, ihvertfall med melk og sukker.. Plutselig var jeg altså på dagens første opptur, og var klar til å ta dagen uten hodepine og trøtt trynet. Jeg fikk også testet min nye kaffemaskin, som viste seg å være en suksess!

Litt utpå dagen skulle jeg og søs til Lommedalen for ukas ridetur. Her kommer dagens andre toppunkt: Jeg trodde jeg skulle få dårlig tid pga en middag med svigermor, men vi fikk tid til en skikkelig ridetur likevel! Tett etterfulgt kom altså det neste bånnpunktet, hesten min var en dritt idag, gikk bare å tulla og stressa, ville ikke gå rent i det hele tatt! Endte tilslutt at jeg hoppa av og gikk litt av veien, for en møkkahest.

Dette er et bilde fra jula, hvor ponnin var en engel! :)

Da vi endelig kom oss hjem til stallen, hadde sønnen til hun vi rir oss rygget inn i bilen vår og laget en stor sprekk i støtfangeren. Ikke verdens undergang akkurat, men skikkelig kjipt når bilen kom hjem fra en NØYAKTIG lik skade bare på mandag. Sist var det en dame som hadde kjørt inn i søs mens hun sto stille, nå var vi ikke i bilen engang! VI slipper selvfølgelig å betale for slike skader, men det er så tiltak å sette bilen på verksted NOKENGANG. baaahh.... Igjen, MØKK. 

Vel hjemme igjen åpner jeg postkassa og gjett hva jeg har fått!? Mobilen min er kommet tilbake fra reperasjon! I ifjor vår kjøpte jeg meg ny mobil til ganske mange penger. Jeg fikk brukt den i tre mnd før den sa takk for seg etter en litt for våt ridetur. Forrige tirsdag sendte jeg den inn i håp om at det ble dekken av garantien. Det er jo lov å prøve seg? Regnet ikke med at den dekket fuktskader, men jommen meg! Den kom tilbake i fiks topp stand, og joda, den ble dekket av garantien!!  WIIPPIII jeg trengte en slik opptur!  Jeg kan virkelig anbefale å kjøpe varer fra netonnet, de var også kjappe på levering og reparering av varer.

Mobilen min er endelig kommet tilbake!:D Jeg slipper å kjøpe ny!

Så dro jeg avgårde til svigermor for middag og klipp og farging av hår. Så nå er jeg blitt skikkelig blond igjen og fin på håret! Så heldighvis endte kvelden med liten opptur, men nå venter jo alt bilstyret da.. Det får bare vike, imorra blir det innflyttingsfest hos Hilde!:D


Ny veske

Igår brukte jeg pausen min på jobben til å stikke innom Lindex og se etter en ny veske. Jeg har lett en stund etter en sort skulderveske i stor nok str til å ha PCen min i. Jeg fant to stk som jeg sleit leeeenge om hvem jeg skulle kjøpe. Tilslutt måtte jeg bare bestemme meg for å ta den billigste, er tross alt student. 
Den har også både skulderrem og og to hanker, så man kan bruke dem både som skulderveske og på armen. Perfekt! Den hadde også to små lommer utapå til busskort etc som man kjapt skal ha tak i og små lommer inni. 
Fra Lindex, 249,-

Et år uten kjærsten!

Da jeg både jeg og kjærste er blitt 21, tenkte jeg aldri på at militæret skulle være noe problem. Han har tilogmed vært i militæret allerede, bare i en uke, men dog. Da dro han hjem fordi han skulle i lære. Litt etter at han var ferdig utdanna fikk han en innkallelse til sjøforsvaret. Skikkelig nedtur! Du kan tro vi ble letta da han fikk beskjed om at det ikke var bruk for han likevel. Vi regnet da med at nå slapp han, men neida, ny innkallelse i oktober, med avreise 18 januar... :( 

Så nå er han altså lempet på toget, spent som en liten guttunge på nye eventyr. Jeg sendte med han en lapp: Gjør Rambo stolt. Denne gutten er nemlig et resultat av idoler som Rambo, Chuck Norris, Steven Seagal, Jean Claude Van Damme og alle disse kampsportgutta, og ikke minst McGyver. Siste idolet hos Joakim, Bear Grylls fra Discovery Channel. Så jeg tror han egentlig gleder seg til å løpe rundt i skogen med lommekniven sin og spise mark. 

Men jeg savner han allerede! Det er liksom en annen stillhet her nå enn når han bare drar på jobb. Jeg vet at når jeg så han gå mot toget, blir det lenge til jeg får sett han igjen. Jeg og Chanel blir aleneboere vi nå:( Gjett om hun kommer til å ligge i armkroken min når han er borte!
Utrolig irriterende....

.....å bruke så mye krefter på å dra meg opp og ut av senga med noe som føles som et forslått trynet med blå poser under øynene, håret til alle kanter, med bare noen få timers søvn, klokken er halv sju og jeg må presse ned en tørr brødskive med syltetøy fordi jeg vet jeg har en lang dag på skolen, kaste på meg klær og lufte bikkja, løpe til bussen, finne en trang plass på et sete ved siden av en dame som lukter vondt, med hylene barn rett foran meg...

.....for så å finne ut av at jeg har sett feil dag på timeplanen og begynner egentlig ikke før kvart på tolv. 


Noen ganger er det vanskelig å smile til verden.......Karoline sin fine jul


Juleferien for denne gang ble nesten feiret i sin helhet på Norefjell. Jeg har sittet minst mulig på pc der oppe og kobla omverden helt ut, så derfor kommer juleoppdateringer så sent, og alt kommer på en gang...

Jeg hadde flaks med arbeidstidene i år, og jobbet kun lille julaften og 29 des. Så etter jobb på lilljulaften bar det opp til fjells! Det var helt forferdelig snøvær på veien opp, kombinert med vind og isglatte veier tok turen veldig mye lenger tid en vanlig. Pappa hadde noen dager i forveien kræsjet med et rådyr på veien opp, og så jeg hadde også dette i bakhodet der jeg putra av gårde, jeg og Fabian. Vi kom da frem tilslutt!


Min egen Bambi i stua, er den ikke søt!?


Da jeg kom opp på fjellet, var det jul i stua ja! Juletreet var ferdig pynta, og det var enormt mye snø og masse julestemning! Slik pynter mamma juletreet sitt hvert år:


Her går det i rødt!

Det var også to utrolig søte hunder som venta på meg, Lilly og Chanel: 

Her sitter begge to bamse på en gang!

På julaften kledde jeg meg for en gangs skyld ikke i rødt, men i en smukk liten ballongkjole fra Vero Moda og en glitteroverdel fra HM: Vi spiser alltid svensk julskinka på juleaften, men i år hadde jeg mast meg til litt ribbe til meg og pappa også. Det er bare vi som liker ribbe i familien, så vi har aldri hatt noe ribbetradisjon. Men likevel klarte mamma å lage den helt perfekt med sprø svor, nam nam!! 

Så åpna vi pakker, hvor jeg blant annet fikk en megadeilig morgenkåpe, vinkjøler, krøll/rettetang, stavmikser og masse superundertøy i rosa og nesten ti DVDer. 

Første juledag gikk vi skitur i vind og snø. Chanel kunne fint løpe ved siden av, men stakkars Lilly ble så kald og sliten, så hun måtte sitte i sekken hele turen omtrent. Det var litt av et synd, og alle vi møtte kastet lange blikk etter oss, haha!!


Her er Benedicte og Lilly på skitur! :)


Etter skituren tok jeg et kjempedeilig og varmt boblebad for å få tilbake varmen. Bena mine var stivfrosne!


Meg og Chanel etter skituren. Hun var sliten hun også, sov leeenge!


Etter boblebadet og kalkun til middag, så vi på Flåklypa <3

Det er en slik en koselig film!Den 29. dro jeg og søs en kjapp tur hjem for å ri og jobbe. Vi dro oppover samme kveld, og dagen etter kom Joakim og to kompiser  på besøk for å feire nyttår med oss. En nabo der oppe, Fredrik, var også med oss på nyttårsaften. På dagen dro vi ut i skibakken for å lære Benjamin telemark, og da ble dette herlige bildet tatt i solnedgangen: 


Fra venstre er det Fredrik, Joakim og Petter. Benjamin testa fjellskiene sine i løssnøen på dette tidspunktet...


Etter skituren dro vi på afterski en kjapp tur for å varme oss med litt kakao, og så var det inn til hytta og sette kalkunen i ovnen! Jeg og søs var så flinke og gjorde alt selv, stuffing og det hele. Vi fant en oppskrift på nettet med nøttefyll, som vi lagde vår egen vri av. Vi hadde også søtpotetmos og rødvinssaus til, og rødkål. Dette ble kjempegodt!


Så var det ut å se på fyrverkeriet, det er alltid syyykt mye fyrverkeri på Norefjell. En av de som har leilighet her oppe, kjøper alltid inn til flere titalls tusener kroner, i tillegg til alle andre som har kjøpt. Joakim og co hadde fylt hele bagasjerommet til Joakim, så de hadde nok de også!Godt nyttår alle sammen :D

Sitter med en god følelse i kroppen...

...akkurat nå. 

Jeg er nemlig ferdig med alle de 23 oppgavene matteeksamen min består av, og føler at dette kommer jeg til å klare! Leveringsfristen er fredag morgen, så den skal jeg rekke fin! Selv om jeg har gjort alle oppgavene, har jeg nemlig igjen en del pirk og rettelser i dokumentet, så kan jeg printe ut. DET blir digg. 

Det er også andre grunner til denne følelsen om at alt kommer til å årne seg: 

- For det første fikk jeg kamera mitt i posten idag!! Sony cybershot DSC WX1 heter det, og det var skikkelig lite og søtt! Det har en omvendt bildebrikke av noe slag som gjør at den blir veldig lysfølsom og er kjempebra i dårlig belysning. Den har også en skikkelig kul panoramafunksjon, der man kan ta panoramabilder ved å sveipe kamera langs horisonten. Ikke dårlig! 

- For det andre fikk jeg en DVD i posten idag, nemlig Hangover! Den hysterisk morsomme filmen ble forhåndsbestilt i november for 99,- og idag kom den! En liten julegave fra meg selv til meg selv..

- Min mor og søster var i Sverige i dag og kom hjem med masse godsaker til meg. Pærevodka, kylling, kjøttpålegg, brusbokser, capri sonne, diverse reflekser til hest, kameraetui (kjempeperfekt timing!), sterke smertestillende, lipgloss... Så da ble det rett og slett en liten julaften idag:D

- Da jeg var på Lefdal igår og skulle kjøpe minnekort til kamera, spurte jeg en som jobbet der hvor mye to forskjellige kosta. Jeg tok med meg det ene til kassa, og det viste seg at den kosta 700 kroner istedenfor 300 som gutteyplingen hadde sagt til meg. Heldigvis så sto det en som jobbet på Lefdal bak meg i køen, som bare fiksa det slik at jeg fikk den for 299 likevel og vips! Masse penger spart!!!

- Jeg har så og si gratis mobilabonnement, har hatt Tele2 Sheriff i snart et halvt år, og foreløpig ikke betalt en dritt. Lenge leve tele2!! 

- Min nabo driver en Narvesen butikk og tar med diverse blader hjem til meg som venter utenfor døra når jeg kommer hjem. Nok en førjulsgave til Karoline!:D 

- En annen nabo møtte meg i oppgangen med adventsgave, fire telysholdere i lilla med lilla tallerken og masse pyntesteiner, veldig fint! Hun sa det egentlig var julegave, men hun klarte ikke å vente så hun måtte gi meg den nå:P Hehe jeg har snille naboer:)

dsc02794
Dette er forresten tatt med mobilkamera, ikke det nye!:)


Så bortsett fra det at jeg er dødssliten og trøtt etter eksamenstiden som ikke er ferdig ennå, er det fremdeles mange gleder som dukker opp! Er det rart jeg har en god følelse i kroppen akkurat nå?

Historien om min stalker

Jeg har fått en stalker. Ikke en hvem som helst heller, men tidenes mest irriterende. Han har fulgt etter meg de siste ukene faktisk. Jeg føler hvor enn jeg går, så er han der. 

Det begynte med at han hang utafor inngangsdøra mi. Jeg la merke til han hver gang jeg kom hjem. Han fulgte etter meg helt til den innerste døren, da måtte jeg smette inn og lukke døra fort bak meg så han ikke presset seg inn sammen med meg. Det begynte å bli ganske irriterende, men jeg håpet at noen naboer i oppgangen min vill oppdage han og kaste han ut. 

En dag det hadde regna, var jeg opptatt med å tørke av Chanel utafor døra. Jeg la ikke merke til at døra sto åpen litt for lenge. Vips, så var han innenfor. Jeg grøsset, men det var ikke så mye jeg kunne gjøre med det da. Han ville ikke ut igjen. 

Og så var han inni leiligheten, han var innenfor min intimsone. Uansett hvor jeg snudde meg, var han der. Jeg prøvde å leve normalt. Det var ikke lett. Når jeg spiste, skulle han hele tiden sjekke hva jeg hadde å by på. Jeg fant han på vei inn i kjøleskapet en dag også, makan til frekkhet! 

Han har noen ekle uvaner. Han spiser av den skitne oppvasken i oppvaskmaskinen, hvis jeg ikke lukker igjen døra. Æsj, ingen gjør sånt!

Nå er jeg midt oppi eksamensperioden, og trenger ro. Men tror du han lar meg være i fred? Nei. Jeg hører han er i stua, så jeg setter meg på kontoret og leser i håp om å få være i fred. Jammen kommer han ikke diltende etter meg å "skal sjekke at lampa i taket er i orden". Særlig. Jeg vet han bare skulle forstyrre meg. 

Jeg hadde håpet at Joakim kanskje skulle gå lei av han etterhvert og gå til tiltak, men nei. Joakim oppfører seg som om han ikke er der. Kanskje han er i fornektelse? Vet ikke. Nå er det ihvertfall nok. Jeg må gjøre noe selv. 

Jeg går å henter fluesmekkeren og dreper det monsteret. En gang for alle. 

flue

Jeg har bestemt meg for kamera!

Etter mye gransking av omtaler, anmeldelser, prissammenligning og diverse har jeg endelig kommet frem til et kamera jeg tror passer mine behov best: 

Sony Cybershot DSC WX1! 

Slik ser herligheten ut:

Tenker at jeg og Joakim tar en liten shoppingtur imorra! :D


Eksamen ferdig og pepperkakehus for tur!

Idag var eksamen nr to unnagjort, det var deilig! En stor tyngde ble fjernet fra skuldrene mine, og idag kunne endelig juleforberedelsene starte!

I dagens pakkekalender fikk jeg et ferdig byggesett til pepperkakehus,  alt man trengte å gjøre var å lime det sammen med sukker og pynte det. Pakken var forøvrig pakken inn slik mannfolk gjør det: Men kjærestens fine gavepapir og gaffateip for alle penga. 

dsc02779

Så skulle vi bygge dette her da. Det var til og med Joakim som foreslo å begynne å bygge det kl ti på kvelden, veldig ulikt han! Han begynner på jobben så tidlig stakkars, og jobber overtid til syv-åtte hver dag. Det er tolv timer på arbeid det...  Ihvertfall..:

Vi åpnet pakken, men oppdaget at det ene taket var knukket i to! SÅ vi peisa til nærmeste kveldsåpne butikk, det ble kiwi i sandvika. Vi kjøpte nytt pepperkakehusbyggesett, nonstop og seigmenn til å pynte med. 

Slik skulle pepperkakehuset se ut tilslutt: 

dsc02783


Vi kom hjem, veldig klare for å sette det opp! Men da vi åpnet denne pakken, var den enda mere knust en forrige. Hadde det vært tidligere på kvelden, hadde jeg dratt tilbake og klagd, men det var så sent og vi orket ikke å dra tilbake en gang til. Så vi bestemte oss for å bare pynte de forskjellige delene som vanlige pepperkaker.

 Her er resultatet: 

dsc02780dsc02782

Jeg syns liksom ikke det lignet så veldig på bildet utenpå pakken jeg....
hits