Interiør

Vil du ha eksperter til å pusse opp stua di?

Jeg er medlem av Bolig Pluss gruppa på facebook og idag fikk vi denne meldinga.

"BoligPluss skal pusse opp en stue i fire stiler og er på jakt etter et gammelt oppussingsobjekt med god takhøyde. Har du akkurat kjøpt leilighet eller vet om noen som har, så send oss en mail.
Vi ser helst at leiligheten eller huset ligger i Oslo og det kan ikke bo noen der under oppussingen!

Vil du ha besøk av et profesjonelt malerteam, er det bare å melde seg. Førstemann til mølla."

Jeg har for lav takhøyde på stua mi, men oppfordrer andre til å delta! Du må melde deg inn i gruppa på facebook og sende en melding eller mail til redaktøren.Søt telyslampe fra Zara Home

Her om dagen fikk jeg denne søte telyslampen i posten! Den er fra Zara Home, og blir utrolig fin når man tenner den i mørket, det ser ut som en minilampe i glass:) Anbefales på det sterkeste, koster 119,- og kan kjøpes her

Oppbevar skoene med stil

Gi nytt liv til skoene dine og dekorer skoeskene! De blir så fine at du vil ha dem fremme, og dermed bruker du dem oftere. 

Jeg har dekorert mine med tapetrester, bokbind og gavepapir. Noen er limt med decoupagelim, andre er bare teipet fast! 

Her er et utvalg av de dekorerte skoeskene mine:


Man kan putte på klistremerker, glansbilder, stoffrester, ta bilde av skoene inni esken og lime det utenpå, mulighetene er mange, bare å bruke fantasien!

Ble det ikke fint? 

Pynte på planleggeren?

Jeg er en av de tusenvis av studenter som bruker den gratis skolekalenderen til Skandinaviske skoledagbøker som blir gitt ut ved hvert studiested hvert år. Jeg digger disse, de har perfekt størrelse, ringperm til å feste pennen i, god plass til å skrive i, masse notatsider og selvfølgelig med masse rabattkuponger. Me like. 

Men den er desverre kjempestygg, og det er kjedelig at alle har lik. Derfor har jeg pyntet litt på min! Jeg har brukt et gammelt gavepapir jeg selv fikk rundt en gave en gang, og limt på forsiden. Jeg printa ut et bilde av meg og kjærsten på PCen i svart hvitt og la det under en klistremerkeramme fra Panduro Hobby. Baksiden har jeg foreløpig ikke pynta på, den syns jo aldri, men jeg vurderer å lime samme papir på baksiden også. Ble den ikke fin?

Jeg gjorde det samme på kalenderen min fra i fjor:Her har jeg brukt et gavepapir fra Akademika, og et decoupagebilde fra Panduro Hobby. Kalenderen har vært i bruk et år og er blitt litt slitt da...
Det handler om detaljer

Jeg er så lei av å lese til eksamen imorra! Så litt bloggpause kan vel ikke skade...

Jeg har plukket ut noen av mine favorittdetaljer fra leiligheten! Dette er småting som jeg ALLTID skal ha med meg videre til nye hjem, og være utgangspunktet i min fremtidig innredning. Dette er speilet mitt fra Skeidar. Utrolig vakkert, kostet 599,- Det er i chabby chic stil. Jeg har pynta det med englevinger fra kremmerhuset og et perlekjede.


Stor lykt fra en liten nisjebutikk i Tønsberg som heter Gavehjørnet. Jeg tror desverre butikken er nedlagt nå, litt usikker på det. Denne kostet 199,-


Utrolig vakker ramme fra Sia, kjøpt på konkurssalg hos Fryd.
Lysestake som egentlig er femarmet, men fikk den til halv pris siden to av armene var ødelagte. Den er fra 2 søstre. Mansjettene er fra den lile garnbutikken på Østeråssenteret, husker ikke hva den heter i farta! De er også kjøpt på salg av mamma. De stjernene som henger under er julepynt fra europris.


Vinkrukke fra Claire Wilson's serien til Kid Interiør, lysestaker fra Skeidar og lysholder fra MeToYouBear. Den hvite strutsefjæren er fra.. åå hva heter den stoore interiørkjeden på andre siden av oslo.. Pokker... Husker ikke. Den andre plastikkfjæren er fra Bohus, kjøpt på salg.


Skrin fra Indiska som jeg bruker som syskrin


Englevinger fra Kremmerhuset


Lysekrone kjøpt på kampanje hos Skeidar. Har en i gangen og en på kjøkkenet. De er små og søte og akkurat passe for min leilighet! Tok et bilde underifra også, ble så stilig!


Lekte litt med lys og skygger:)


Dette klistremerke har jeg over senga, det er kanskje en halvmeter bredt. Det fulgte med i en pakke med mange søte sitater fra Panduro Hobby,


Dette er en liten speilengel som man fester på vinduer/speil som et vanlig klistremerke. Jeg har den på badevinduet mitt, som er frostet. Når jeg har lys på badet, ser man den utenifra, og når det ikke er lys ser man den innenifra. Bildet er tatt når det er mørkt på badet og lyktestolpe utenfor. Den kom i 2pack fra Søstrene Grene, kosta 15 kroner eller noe. Den andre har jeg på speilet på badet og ser slik ut:Til slutt vil jeg vise hva jeg møter i gangen hver gang jeg kommer hjem:


Mr. Struts! Plakaten er bestilt fra allposters.com.


Dette var altså mine interiørfavoritten fra heimen!:)

Struktur i bokhylla

Jeg har abonnert på mange blader opp igjennom, spesielt tegneserier. Jeg kaster ikke blader, da jeg gjerne leser de flere ganger senere! Før lå de bare og slang i bokhylla og så rotete ut. Så kom jeg ifjor over noen enkle pappermer fra Ikea, til 15,- for fem stykker. De var helt hvite, og gir deg dermed friheten til å skrive hva du vil på dem! 
Man kan også dekorere de på andre måter, med decoupage, bokbind, tapetrester, glansbilder, stoffrester, alt som måtte dukke opp i ens fantasi! 


DVD- Dilla

Siden DVD overtok for VHS har jeg alltid hatt lyst til å ha flest mulig.

 Siden den gang har jeg alltid kjøpt filmer på DVD, i motsetning til å laste de ned. Det er en kombinasjon til at jeg aldri har lært meg det (mange har forsøkt, men jeg er i fornektelsesmodus) og at jeg liker å ha DVDene mine på rekke og rad i en hylle. Jeg liker å kunne gå bort til hylla, fysisk bla meg gjennom filmene og plukke ut den filmen jeg vil se. I tillegg så gjør jeg noe lovlig også:) 

Samlingen min har etterhvert begynt å bygge seg opp. Jeg er ikke en som kjøper hvilke som helst filmer bare for å ha de i hylla, det må være filmer som jeg vil se! Jeg har faktisk fremdeles den første filmen jeg kjøpte på DVD, nemlig den første Matrixfilmen. Den har jeg både på VHS og DVD tilogmed! 


Slik ser min samling ut idag. Ca halvparten er Joakim sine da, han bidrar han også! 

Klarer du å se hvilke hyller som er Joakim sine? Hint: De består av BARE kampsportfilmer.... En gjenganger hos Joakim er Chuck Norris, McGyver, Steven Seagal, Jean Claude Van Dam, Arnold Swartzvanskelignavn, Sylvester Stallone og alle disse asiatiske kampsportfilmheltgutta. Naturlig nok har han også sortert etter disse. 

Hos meg derimot, er den største ktegorien animasjonsfilmer! Ellers er det jentefillmer, komedier, norsk produksjon og resten av de andre sjangerne. En hylle er også kun til filmer med oppfølgere, som Harry Potter, Ringenes Herre, Matrix, Pirates, Jason Bourne osv.. ME LIKE! Orden i smykkene!

På lørdag skulle jeg åpne smykkeboksen og lete etter et par øredobber og et kjede jeg ville ha på meg. Det var umulig! Alle kjedene tova seg sammen til en stor metallklump og øredobbene var aldri der de skulle være. En her og en der. Håpløst. 

Så jeg bestemte meg for å ta en skikkelig opprydding i smykkeskrinet og få orden en gang for alle! Nå som Joakim er ute av hus, har jeg jo masse plass å boltre meg på, så jeg kan like gjerne utnytte den... 

Til øredobber med kroker, slo jeg to spikere inn i siden på skapet mitt, og trakk et blondebånd jeg fant hjemme mellom de. Så var det bare å henge alle øredobbene opp. Kjempeenkelt og billig! :

Jeg ville henge opp kjedene også på veggen, men ville ikke spikre så mange hull i veggen. Den er av mur uansett, å det hadde blitt vanskelig. Så jeg fant noen gamle kjøkkenkroker med klistrelapp bakpå som jeg hadde liggende, og klistra de rett opp på veggen:


Til armbåndene ville jeg bruke på det som faktisk er til smykker, nemlig smykkebukken og smykkedama mi. Noen kjeder henger også på smykkebukken. Smykkedama er fra en bokhandel til 100 kroner, smykkebukken er arvet av mamma og malt hvit:
Ringene mine har fått den beste plassen av de alle, nemlig i denne fantastiske smykkeskoen, også fra en bokhandel: 

Til øredobbene som ikke har kroker på seg, puttet jeg dem oppi en liten minikommode kjøpt på loppemarked som jeg har trukket med lyseblått prikkete bokpapir. Jeg har igjen skuffene da, se bort fra dem. Øreringene og noen armbånd ligger i en knall rosa smykkeskrin fra nr. 7, som mamma fikk gratis på boots apotek. Resten av armbåndene ligger oppi en kjempesøt sølveske som jeg kjøpte på søstrene grene eller noe, husker ikke. Tilslutt ser altså mitt nye "smykkeskrin" slik ut: 
Ganske mye bedre enn en klump inntulla kjeder og en eske med tugger?


Min nye minikaffetrakter

Nå er endelig kaffetrakteren min i hus, og se hvor søt den er!


Den er akkurat stor nok til å lage to kopper, perfekt for meg. Brødristeren er også ny! Begge er fra Ktich'n, kjøpt på salg. 

Gårsdagens shopping

Igår hadde jeg fri og skulle egentlig bruke dagen på å lese. Slik ble det selvfølgelig ikke, det endte med shopping. 

Jeg var først på Sandvika storsenter, så dro jeg og mamma til Holmensenteret. På kvelden var jeg en rask tur innom Ikea. Det var masse salg på Kitch'n og du kan tro jeg og mamma gikk bananas der. Jeg endte med en visp i silikon, en pensel i silikon, et kubbelys, muffinsformer i silikon, kakeform i silikon, en brødboks og en utrolig søt kaffetrakter. Jeg fikk også en brødrister av mamma, da min har en tendens til å røyklegge leiligheten... Jeg har ikke bilde av kaffetrakteren, mamma ville prøve den først, men det kommer! Den ser ut som en liten espressomaskin!

Ellers kjøpte jeg meg noen klær fra Cubus, en rosa buksetights, sandfargede sokkeleggings og en skikkelig deilig og stor kosetopp på salg. Nå har jeg brukt nok penger på en stund ja!


Vi kjøpte hvert vårt kubbelys, sort med "diamanter" på, til 24,90,-


Brødboksen jeg kjøpte til 59,50,-. Elsker salg! Jeg var også på Ikea og kjøpte meg en minipalme, som fikk stå i den matchende potta på kjøkkenet. Jeg har et veldig tradisjonelt kjøkken mer røde detaljer.


Muffinsformer i silikon, formet som hjerter


Kakeform i silikon, formet som hjerte. Den var helt myk, så man bare kan vrenge kaken ut av formen!


Jeg hadde tilgodelapp på XXL, men alt jeg fant var denne leken til Chanel. Hun elsket den!


På KID interiør var det 70% på masse varer, og her fant jeg dette fugleburet til 40,-! Jeg putta et gigantisk kubbelys fra Ikea i det, og bruker det som lykt. De små telysholderne foran har jeg laget selv av hvite servietter og blondebånd. Interiørtips: Lag din egen klokke

Jeg hadde lenge savnet en fin veggklokke i leiligheten min, men fant ingen jeg syns var helt meg. Så kom jeg over et tips om hvordan man kan lage sin egen klokke:


Det ble litt dårlig bilde av den da, med gjenskinn og sånn, men man skjønner vel poenget;)

Det finnes et stort antall metoder å gjøre dette på, her har jeg beskrevet to muligheter:

Måte 1: 

-  Det jeg gjorde, var å først finne det bilde jeg ville bruke som bakgrunn i klokken. Dette ble et bilde av familiens avdøde hund Missy, da hun ser ut som en søt liten valp på bildet selv om hun var 10 år da bildet ble tatt...

- Det andre du må gjøre er å finne en billig klokke som går an å åpne og ta ut viserne. De fleste Ikea klokker har mulighet til dette, de er også billige. 

- Jeg redigerte bilde i photoshop slik av motivet ble mest mulig "rundt", slik at det passer med tallene i en sirkel rundt. Tallene la jeg også på i photoshop. Det går også an å printe ut bildet først, så lime på tallene etterpå, feks med klistremerker fra en hobbybutikk. Husk å lag bildet i riktig størrelse, så det passer inn i klokken. 
- Jeg printa ut bildet på stivt papir (kartong) for at det skal holde seg bedre.

- Så er det bare å plukke klokken fra hverandre, husk å legg merke til hvilken rekkefølge visere og muttere sitter! For at klokken skal virke når man monterer den igjen, må dette være ganske nøyaktig. 

- Ta ut den originale bkagrunnen fra klokken hvis dette er mulig og sett inn din egen. Jeg vil anbefale å lime den fast, så du er sikker på at den ikke går inntil viserne. Da vil ikke klokken gå riktig. Monter klokken igjen og ferdig!:)

Måte 2: 
- Finn en stiv papptallerken og lag bildet etter disse målene. 

-Finn bilde og rediger det som ovenfor, enten med å sette på tallene digitalt eller lime de på printen. 

- Lim bilde på papptallerken. Man kan lime bildet på fremsiden av tallerken hvis man ønsker det, jeg syns det blir finest å gjøre det på baksiden. Da henger også klokken bedre på veggen, da man kan skjule fester til viserne og batterier i fordypningen. 

- Lag et hull på midten av tallerken og sett inn visere. Løse visere får man kjøpt på hobbybutikker i forskjellige varianter. 

Så kan man jo pynte på klokken sin så mye man vil. Det finnes uendelig mange klokkevarianter også, så det er bare fantasien som setter grenser!:)

Lykke til!

Noen som kan lage en slik hundeseng til meg?
På en interiørbutikk på Østeråssenteret har de denne fantastiske hundesengen.. Jeg ser den for meg, på hytta ved siden av peisen, fylt av et saueskinn og en fornøyd sheltie..

Jeg har sett på den flere ganger og siklet, men iogmed at den koster 2500 kroner har jeg skjønt at kontoen min ikke er enig et slikt innkjøp. Den er nå på 50 % men likevel... 1250,- for en liten hundeseng er litt vel dyrt, men det må da kunne gå ann å lage en slik seng selv? 

Noen flinke handyfolk der ute som vil ta oppdraget? :D

Pakkekalender c'',

I år har jeg kjøpt inn en ny pakkekalender, bestående av 24 julesokker! Planen er at Joakim skal få gavene på oddetallsdager, og jeg får på partallsdager. Det betyr at jeg får siste pakke på julemorgenen! 

dsc02771


Jeg har også såvidt fått tid til å pynte littegrann til jul i all eksamenslesinga, en liten nisse på en julebukk har fått plass i vinduskarmen på kontoret. Han er med på å spre litt julestemning, kanskje han kan redde meg fra å drukne i alle pensumbøkene? 

dsc02774


Det hjelper også litt på stemningen når jeg drikker te av min store og gode julekopp!

dsc02776

hits