januar 2010

Nå som jeg er en student uten studielån, er det godt å finne ut at både bøker og magasiner faller gratis ned i fanget mitt! 

Jeg satt på bussen hjem fra skolen på tirsdag, og oppdaget en bok som var stappet ned mellom setene. Jeg tok den opp for å se hvilken bok det var, og det var denne: Foran på boka sto det en beskjed: Har du hørt om bookcrossing.com? For en fantastisk idé! Man sender ut bøker, legger dem på random steder slik at folk kan lese dem og sende dem videre. Når man finner en bok, kan man logge seg inn på bookcrossing.com og registrere den der, slik at man hele tiden kan følge med på hvor de forskjellige bøkene reiser hen. Den boka jeg fant, hadde nylig vært i Tønsberg. 

Jeg ble ordentlig glad for at noen har laget et slikt system! Selv om jeg ikke kommer til å lese akkurat den boken jeg fant, er det sikkert mange andre som har glede av den. 

Når det gjelder magasinene, er det en snill nabo som kommer med en bunke innimellom til meg! Hun driver en kiosk, og pleier å ta med blader hjem for å lese selv eller til søsteren hennes. Så når hun har lest de ferdig, får jeg dem, og kan gi de videre til min søster:) Sjekk bunken jeg fikk av henne igår!!:
Ai ai ai tenk å være så flink som Honza Blaha! Hadde jeg noen gang fått meg egen hest, skulle jeg gjerne hatt noen kurs med han ja!:)


Jeg har tidligere drevet litt med NH (natural horsemanship) da jeg red en utrolig skjønn og lærerik araber, Fhadir. Jeg gikk på kurs med han, og lærte han ting som "gå fot", rygge, stopp, snu, og alle gangarten fra bakken. Han kunne også ri gjennom et enkelt dressurprogram i bare grime og barbak.  Han var en fantastisk hest som var veldig morsom å jobbe med, da han hadde utrolig personlighet! Han ble desverre solgt, men jeg kommer aldri ti lå glemme han! Det er noe av det jeg savner mest med storhest, dvs Fhadir egentlig, er den arbeidsviljen og nysgjerrigheten hans som gjorde han til en perfekt NH hest... Han elsket å lære nye ting, og da han ble solgt, holdt jeg på å lære han en gangart kalt "jog". Dette er noe som blir brukt i westernridning, og er en mellomting mellom skritt og trav, veldig behagelig å sitte på! Savner deg Fhadir!Etter forrige tirsdags triksetrening, sa jeg at jeg skulle ta frem klikkeren og begynne å trene ordentlig igjen. Og idag fikk jeg endelig tid til å gjøre noe ut av ordene mine, og grafsa dypt nedi skuffen til Chanel der den hadde havnet med litt støv på seg.

Jeg tenkte å begynne litt forsiktig, og startet med noe så enkelt som å klikke for hver gang hun så meg i øynene, etterfulgt av godbit. Hun har en tendens til å være ekstremt flakkete i blikket og ukonsentrert, hun skal liksom følge med alt på en gang, så litt kontakttrening er alltid lurt! Det var et par ganger jeg klikket en ørlite brøkdel av et sekund for sent, men jaja, godbit må hun få uansett når det kommer klikk. Det gikk heldigvis bra, etter et par vellykkede klikk etterpå skjønte hun nok hva jeg ville!

Jeg tok med meg klikkeren på tur, og brukte den også nå her gang hun så på meg. Spesielt når det kom andre mennesker og hunder, da blir fort mamma glemt. Skal si hun skjønte tegninga fort, tok ikke lang tid før hun så på meg konsentrert og lenge, selv om det var mennesker rundt! Ikke minst hjalp dette på fri ved fot, hun gikk så pent og kikket opp på meg hele tiden etterpå!

Er veldig givende å se at hun ikke har glemt hva klikkene betyr, og hvor stas det var å få den type belønning! Og ikke minst hvor fort hun skjønte hva jeg klikket for, nemlig blikkontakt. Dette så jeg spesielt tydelig hvis jeg holdt en godbit ut til siden, og så hvor lang tid det tok før hun så på meg for å "spørre" om hun kunne få den. Da ser man jo veldig tydelig at hun ser på meg og ikke godbiten, da hun må vri hodet sitt også. Første gang jeg gjorde det følte jeg det tok en evighet. Men ganske rask skjønte hun hva jeg ville og etterhvert satt hun bare å så på meg istedenfor godbiten! smarte voffen min:)


Det er dette skjønne blikket jeg vil ha!:)


Lurer du forresten på hva klikkertrening er for noe? Ta en titt på denne artikkelen, så kanskje du skjønner mer?

Vi så også tre ekorn på en gang, følte meg i ett med naturen der ja! De ekornene som bor i skogen hos oss er så vant til mennesker og hunder som går tur der, så de satt der bare å så på oss. Jeg hadde selvfølgelig verken kamera eller mobil akkurat da, så det får bli nok noen bilder fra en annen tur...


På lørdag skulle jeg åpne smykkeboksen og lete etter et par øredobber og et kjede jeg ville ha på meg. Det var umulig! Alle kjedene tova seg sammen til en stor metallklump og øredobbene var aldri der de skulle være. En her og en der. Håpløst. 

Så jeg bestemte meg for å ta en skikkelig opprydding i smykkeskrinet og få orden en gang for alle! Nå som Joakim er ute av hus, har jeg jo masse plass å boltre meg på, så jeg kan like gjerne utnytte den... 

Til øredobber med kroker, slo jeg to spikere inn i siden på skapet mitt, og trakk et blondebånd jeg fant hjemme mellom de. Så var det bare å henge alle øredobbene opp. Kjempeenkelt og billig! :

Jeg ville henge opp kjedene også på veggen, men ville ikke spikre så mange hull i veggen. Den er av mur uansett, å det hadde blitt vanskelig. Så jeg fant noen gamle kjøkkenkroker med klistrelapp bakpå som jeg hadde liggende, og klistra de rett opp på veggen:


Til armbåndene ville jeg bruke på det som faktisk er til smykker, nemlig smykkebukken og smykkedama mi. Noen kjeder henger også på smykkebukken. Smykkedama er fra en bokhandel til 100 kroner, smykkebukken er arvet av mamma og malt hvit:
Ringene mine har fått den beste plassen av de alle, nemlig i denne fantastiske smykkeskoen, også fra en bokhandel: 

Til øredobbene som ikke har kroker på seg, puttet jeg dem oppi en liten minikommode kjøpt på loppemarked som jeg har trukket med lyseblått prikkete bokpapir. Jeg har igjen skuffene da, se bort fra dem. Øreringene og noen armbånd ligger i en knall rosa smykkeskrin fra nr. 7, som mamma fikk gratis på boots apotek. Resten av armbåndene ligger oppi en kjempesøt sølveske som jeg kjøpte på søstrene grene eller noe, husker ikke. Tilslutt ser altså mitt nye "smykkeskrin" slik ut: 
Ganske mye bedre enn en klump inntulla kjeder og en eske med tugger?


Er du også lei av å aldri rekke mobilen fordi den har forsvunnet i veskas store gap? 

Jeg har lenge hatt sort mobil, og iogmed at de fleste av veskene mine er mørke innvendig, har de en tendens til å gjemme seg godt. JA jeg kan bare ha den i de små rommene utenpå, men jeg er litt paranoid noenganger og redd for tyveri. Så jeg har den i det store rommet. Med glidelås. 

Men nå har jeg endelig funnet løsningen! En knallfarget mobilsokk! Jeg pleier ikke å ha mange knall oransje ting i veska mi, så denne skiller seg ut med en gang. Jeg kjøpte meg denne mobilsokken fra Clas Ohlson til 49,- og VIPS! Jeg finner den kjapt hver gang!
Dette er en sang jeg blir skikkelig glad av! Det er temasangen fra Madagascar 2: Escape 2 Africa. Den er komponert av vår alles yndlingskomponist Hans Zimmer:) Jeg husker hver gang filmen gikk på kino og jeg skulle rydde salen etterpå, den fikk meg til å koste i takt med musikken og gjorde ryddinga mye morsommere!


Dagen idag har inneholdt litt av noen høydepunkter og bånnslam til å være en slapp fridag!

Første nedtur var rett og slett når jeg våkna. Trøtt og jævli og en skikkelig hodepine fra helvete. Jeg er blitt lei av å proppe meg full av smertestillende som egentlig ikke hjelper noe særlig, og gikk rett på min nye superkur istedenfor:KAFFE! Vår familie har nemlig funnet ut at koffein er det beste smertestillende mot hodepine, det funker kjapt og hjelper mot selv den verste migrene! I tillegg smaker det jo godt, ihvertfall med melk og sukker.. Plutselig var jeg altså på dagens første opptur, og var klar til å ta dagen uten hodepine og trøtt trynet. Jeg fikk også testet min nye kaffemaskin, som viste seg å være en suksess!

Litt utpå dagen skulle jeg og søs til Lommedalen for ukas ridetur. Her kommer dagens andre toppunkt: Jeg trodde jeg skulle få dårlig tid pga en middag med svigermor, men vi fikk tid til en skikkelig ridetur likevel! Tett etterfulgt kom altså det neste bånnpunktet, hesten min var en dritt idag, gikk bare å tulla og stressa, ville ikke gå rent i det hele tatt! Endte tilslutt at jeg hoppa av og gikk litt av veien, for en møkkahest.

Dette er et bilde fra jula, hvor ponnin var en engel! :)

Da vi endelig kom oss hjem til stallen, hadde sønnen til hun vi rir oss rygget inn i bilen vår og laget en stor sprekk i støtfangeren. Ikke verdens undergang akkurat, men skikkelig kjipt når bilen kom hjem fra en NØYAKTIG lik skade bare på mandag. Sist var det en dame som hadde kjørt inn i søs mens hun sto stille, nå var vi ikke i bilen engang! VI slipper selvfølgelig å betale for slike skader, men det er så tiltak å sette bilen på verksted NOKENGANG. baaahh.... Igjen, MØKK. 

Vel hjemme igjen åpner jeg postkassa og gjett hva jeg har fått!? Mobilen min er kommet tilbake fra reperasjon! I ifjor vår kjøpte jeg meg ny mobil til ganske mange penger. Jeg fikk brukt den i tre mnd før den sa takk for seg etter en litt for våt ridetur. Forrige tirsdag sendte jeg den inn i håp om at det ble dekken av garantien. Det er jo lov å prøve seg? Regnet ikke med at den dekket fuktskader, men jommen meg! Den kom tilbake i fiks topp stand, og joda, den ble dekket av garantien!!  WIIPPIII jeg trengte en slik opptur!  Jeg kan virkelig anbefale å kjøpe varer fra netonnet, de var også kjappe på levering og reparering av varer.

Mobilen min er endelig kommet tilbake!:D Jeg slipper å kjøpe ny!

Så dro jeg avgårde til svigermor for middag og klipp og farging av hår. Så nå er jeg blitt skikkelig blond igjen og fin på håret! Så heldighvis endte kvelden med liten opptur, men nå venter jo alt bilstyret da.. Det får bare vike, imorra blir det innflyttingsfest hos Hilde!:D


Igår brukte jeg pausen min på jobben til å stikke innom Lindex og se etter en ny veske. Jeg har lett en stund etter en sort skulderveske i stor nok str til å ha PCen min i. Jeg fant to stk som jeg sleit leeeenge om hvem jeg skulle kjøpe. Tilslutt måtte jeg bare bestemme meg for å ta den billigste, er tross alt student. 
Den har også både skulderrem og og to hanker, så man kan bruke dem både som skulderveske og på armen. Perfekt! Den hadde også to små lommer utapå til busskort etc som man kjapt skal ha tak i og små lommer inni. 
Fra Lindex, 249,-
Nå er endelig kaffetrakteren min i hus, og se hvor søt den er!


Den er akkurat stor nok til å lage to kopper, perfekt for meg. Brødristeren er også ny! Begge er fra Ktich'n, kjøpt på salg. 
Igår kveld slang jeg meg med Benedicte og Lilly på triksetrening! 
Benedicte har nemlig kommet i kontakt med noen som kaller seg Skui-gjengen, som også trener agility. 

Vi var i et parkeringshus i Asker, og jeg tror vi var åtte stykker til sammen. Det var to kooikere, en bitteliten portugisisk vannhund og en større, to sheltier med Chanel, en pyreneisk gjeterhund og en stor hund jeg ikke husker rasen på. Og Kleinspitzen Lilly såklart. 

Igår ble det mest å observerer hva de andre har jobbet med og hvilke triks de har lært sine hunder, noe som var veldig inspirerende! De hadde bl.a. lært hundene å skate, og stå med alle fire beina oppi en liten kurv. Ble veldig inspirert til å ta frem klikkeren igjen og ta opp treninga med Chanel ordentlig!

Vi hadde en innkallingslek som er kjempefin å bruke på hunder som Chanel, som er redd for fremmede. Da sto vi alle i en ring, og en etter en roper vi på Chanel, setter oss ned og gir henne godbit. Hun var litt usikker i begynnelsen, men etterhvert synes hun det var så gøy at hun nesten ikke ville komme tilbake til mammaen sin! Denne leken skal garantert gjentas, helst med så fremmede mennesker som mulig. Jeg så en tydelig fremgang bare i går, så kanskje dette er en måte å få bukt med bjeffingen hennes på fremmede?

Lilly prøvde skateboardet for først gang i går, og viste seg å være et naturtalent! Hun spratt opp på det med en største selvfølge, og når Benedicte dytta fart på brettet, sto hun som et fjell. Neste blir å lære henne å ta fart selv, det kan bli morro! Så nå må vi bare lete etter et skateboard å trene på da...

Så nå er det ut å trene! :) Har ikke noen bilder fra i går, så slenger med noen andre bilder fra tidligere...Jeg har lært henne high five, det er blitt et av favorittriksene hennes tror jeg!:)
Igår hadde jeg fri og skulle egentlig bruke dagen på å lese. Slik ble det selvfølgelig ikke, det endte med shopping. 

Jeg var først på Sandvika storsenter, så dro jeg og mamma til Holmensenteret. På kvelden var jeg en rask tur innom Ikea. Det var masse salg på Kitch'n og du kan tro jeg og mamma gikk bananas der. Jeg endte med en visp i silikon, en pensel i silikon, et kubbelys, muffinsformer i silikon, kakeform i silikon, en brødboks og en utrolig søt kaffetrakter. Jeg fikk også en brødrister av mamma, da min har en tendens til å røyklegge leiligheten... Jeg har ikke bilde av kaffetrakteren, mamma ville prøve den først, men det kommer! Den ser ut som en liten espressomaskin!

Ellers kjøpte jeg meg noen klær fra Cubus, en rosa buksetights, sandfargede sokkeleggings og en skikkelig deilig og stor kosetopp på salg. Nå har jeg brukt nok penger på en stund ja!


Vi kjøpte hvert vårt kubbelys, sort med "diamanter" på, til 24,90,-


Brødboksen jeg kjøpte til 59,50,-. Elsker salg! Jeg var også på Ikea og kjøpte meg en minipalme, som fikk stå i den matchende potta på kjøkkenet. Jeg har et veldig tradisjonelt kjøkken mer røde detaljer.


Muffinsformer i silikon, formet som hjerter


Kakeform i silikon, formet som hjerte. Den var helt myk, så man bare kan vrenge kaken ut av formen!


Jeg hadde tilgodelapp på XXL, men alt jeg fant var denne leken til Chanel. Hun elsket den!


På KID interiør var det 70% på masse varer, og her fant jeg dette fugleburet til 40,-! Jeg putta et gigantisk kubbelys fra Ikea i det, og bruker det som lykt. De små telysholderne foran har jeg laget selv av hvite servietter og blondebånd. Da jeg både jeg og kjærste er blitt 21, tenkte jeg aldri på at militæret skulle være noe problem. Han har tilogmed vært i militæret allerede, bare i en uke, men dog. Da dro han hjem fordi han skulle i lære. Litt etter at han var ferdig utdanna fikk han en innkallelse til sjøforsvaret. Skikkelig nedtur! Du kan tro vi ble letta da han fikk beskjed om at det ikke var bruk for han likevel. Vi regnet da med at nå slapp han, men neida, ny innkallelse i oktober, med avreise 18 januar... :( 

Så nå er han altså lempet på toget, spent som en liten guttunge på nye eventyr. Jeg sendte med han en lapp: Gjør Rambo stolt. Denne gutten er nemlig et resultat av idoler som Rambo, Chuck Norris, Steven Seagal, Jean Claude Van Damme og alle disse kampsportgutta, og ikke minst McGyver. Siste idolet hos Joakim, Bear Grylls fra Discovery Channel. Så jeg tror han egentlig gleder seg til å løpe rundt i skogen med lommekniven sin og spise mark. 

Men jeg savner han allerede! Det er liksom en annen stillhet her nå enn når han bare drar på jobb. Jeg vet at når jeg så han gå mot toget, blir det lenge til jeg får sett han igjen. Jeg og Chanel blir aleneboere vi nå:( Gjett om hun kommer til å ligge i armkroken min når han er borte!
Bortsett fra mine fire første leveår, har jeg alltid hatt hund. For meg er det en stor glede å ha en lite krabat som alltid er like glad for å se deg, en som alltid venter på deg, og ikke minst har man alltid noen å snakke med og være sammen med. Man lærer å ta ansvar når man har hund, og det øker også livskvaliteten og livsgleden! (Dette er forsket på!)

Det begynte altså da jeg var fire år gammel, da familien min bestemte seg for å gå til anskaffelse av hund. Pappa hadde mest lyst på en stor hund, og vi dro for å se på en Golden Retriver, som skulle omplasseres. Den var helt sikkert kjempesnill og søt, men da den reiste seg på to og la labbene sine på pappas skuldre, var det en liten fireåring ved navn Karoline som ble redd. Hunden var jo like stor som pappa! Jeg sa forsiktig at jeg var nok allergisk mot store hunder, og heldigvis tok mamma og pappa hintet. Vi endte med noe stikk motsatt, en bitteliten Tibetansk Spaniel valp på 6 mnd, Tusitalas Golden Boy, til vanlig kalt Tassen.Tassen ble vårt levende kosedyr. Vi puttet han i dokkevogner og gikk trilleturer med han. Skulle vi på kjøpesenteret, kunne han ikke stå igjen utenfor, siden han beit fremmede. Da kledde vi han ut som en baby, puttet han i dokkevognen og gikk inn. Men Tassen var også en liten hissigpropp som var veldig bestemt på hvem han likte og ikke likte. De han likte, hoppet han nærmest opp i armene til, rundslikket og var verdens lykkeligste lille hund. De han ikke likte, beit han. Tilslutt måtte vi avlive han, da han i tillegg til å være så biteglad, også fikk stein i urinrøret to ganger og hadde store smerter. Han ble fem år.

Som kompensasjon for tapet av vår lille hjerteknuser, fikk jeg og søsteren min et hamster. Da mamma har musefobi og hamsteren ikke kunne være med pappa på joggetur, tok det ikke lang tid før vi så oss om etter en ny hund. Jeg hadde nå fått øynene opp for Sheltiene, og jeg og pappa dro til en Kennel på Nøtterøy for å se på noen valper. Dessverre skulle oppdretteren beholde valpene selv. Så kom vi over en annonse i avisen, et Cavalier King Charles Spaniel kull var til salgs på Bilingstad. Vi dro opp for å se, og kom hjem med en valp: Gjerdeheims Miss Yndige Rubina, til hverdags kalt Missy. 
Missy ble den perfekte familiehund. Hun var snill som universet er stort, og fant seg i absolutt alt vi måtte finne på. Hun var ikke like glad i å sitte i sykkelkurver eller dokkevogner som Tassen, men hun fant seg i å bli kledd på. Ikke sånne bikkjeklær man får kjøpt idag, vi dolla henne opp med prinsessekjoler fra egne dokker. 


Missy elsket alle, selv om mange skolebarns hobby var å kaste snøballer på henne på skoleveien. Hun brydde seg ikke om andre hunder, selv om hun hadde blitt spist av naboens schæfer et par ganger, og diverse andre hunder. Hun hadde også en egen evne til å trøste, hver gang hun merka at vi var lei oss, kom hun løpende og skulle legge seg så nærme ansiktet vårt som mulig. 


Hun hadde fast plass i sofaen. Sånn var det bare, det var håpløst å prøve på noe annet. Mamma prøvde i begynnelsen å jage henne ned, men da hoppet hun bare opp i en annen sofa. 

Hun var med på joggeturer, båtturer, lange skiturer og familieturer. Hun ble brukt til agility, lydighet, sporsøk og som kosehund. Hun var rett og slett den perfekte familiehund! Hun måtte bruke vest i båten, da hun alltid feilberegnet avstanden mellom båt og brygge og havna i vannet flere ganger. Hun hata å svømme, men elsket å vasse og å fiske krabber.


Hun sov alltid ved siden av sengen til pappa om natten, og hermet etter snorkingen hans. Jo mer pappa snorket, jo mer snorket Missy. Tilslutt var faktisk bikkja verre en han. 
Missy kunne sovne hvor som helst ellers, så lenge det luktet av oss. Hun la seg på plastikkposer, sekker, og tilogmed pappas PCveske fungerte som seng hvis man bare gjorde seg liten nok:Missy ble nesten elleve år gammel, noe som er bra for cavalierer. Hun holdt seg frisk og rask hele livet sitt. Hun fikk til slutt livmorbetennelse, som varte i to uker, før vi bestemte oss for at hun skulle slippe mere smerter. Det var en tung avgjørelse, men helt klart den beste for en så gammel hund.

Før Missy døde, hadde både jeg og søster flytta ut. Vi fikk oss begge hver vår nye hund, som rakk å være sammen med Missy nesten et halvt år før hun døde. Jeg skulle endelig få meg den bikkja jeg hadde drømt om hele mitt liv, en tricolor shetland sheepdog! 

Men, det var like før jeg endte opp med en Collie. Jeg hadde nemlig bestemt meg for at nå var jeg stor nok til å ha en større hund, og collie, den forvokste sheltien, var da et naturlig valg. Jeg brukte en god stund på å se meg ut kennel og foreldre til valpen min, før jeg fant noen jeg syns var aldeles nydelige. Jeg tok kontakt, og bestilte en valp så snart foreldrene var parret. 

Men så kom jeg over fire små nydelige sheltievalper i Oslo, der den ene var akkurat slik jeg hadde forestilt meg: Tricolour med stor, hvit krage. Jeg ringte og spurte om det var tispe, og ja det var det! Den var for øyeblikket ledig, men hun hadde hatt fryktelig mange henvendelser og interesserte på den, så jeg måtte komme og se på den fort. Dagen etter dro jeg og mamma for å se på valpen, og den sjarmerte oss rett inn til hjerterota!Vi fikk en dag betenkningstid før jeg bestemte meg: Jeg tar den!!

Den fjerde februar 2008 var jeg det stolteste menneske i hele verden akkurat da, da jeg kunne ta med meg min første helt egne hund hjem. Hun fikk navnet Chanel.Chanel er nå blitt to år allerede! Mer om henne kommer senere!


Og dette er hunden søsteren min kjøpte, en liten kleinspitz fra Sverige som heter Lilly


Verdens søteste hybelkanin! 
.....å bruke så mye krefter på å dra meg opp og ut av senga med noe som føles som et forslått trynet med blå poser under øynene, håret til alle kanter, med bare noen få timers søvn, klokken er halv sju og jeg må presse ned en tørr brødskive med syltetøy fordi jeg vet jeg har en lang dag på skolen, kaste på meg klær og lufte bikkja, løpe til bussen, finne en trang plass på et sete ved siden av en dame som lukter vondt, med hylene barn rett foran meg...

.....for så å finne ut av at jeg har sett feil dag på timeplanen og begynner egentlig ikke før kvart på tolv. 


Noen ganger er det vanskelig å smile til verden.......Jeg skal lære meg å like rødvin snart, bare så jeg kan kjøpe meg sånne XXXXL vinflasker!
Det var mine foreldre som kom hjem med denne flasken en sommer, haha de er ihvertfall veldig glad i rødvin!:) 

Selv foretrekker jeg hvitvin, gjerne de søte variantene.. Jeg har ikke blitt helt voksen enda på den fronten, men min mor sier det kommer med alderen;) Det kan også ha noe med at de første rødvinene jeg drakk var laget av en kamerat sin far hvor korkene ikke var tette og vinen hadde gjæra... Jeg får liksom denne smaken i munn hver gang jeg smaker rødvin. Æsj. 


Den minste på bildet er normal størrelse!


Jeg hadde lenge savnet en fin veggklokke i leiligheten min, men fant ingen jeg syns var helt meg. Så kom jeg over et tips om hvordan man kan lage sin egen klokke:


Det ble litt dårlig bilde av den da, med gjenskinn og sånn, men man skjønner vel poenget;)

Det finnes et stort antall metoder å gjøre dette på, her har jeg beskrevet to muligheter:

Måte 1: 

-  Det jeg gjorde, var å først finne det bilde jeg ville bruke som bakgrunn i klokken. Dette ble et bilde av familiens avdøde hund Missy, da hun ser ut som en søt liten valp på bildet selv om hun var 10 år da bildet ble tatt...

- Det andre du må gjøre er å finne en billig klokke som går an å åpne og ta ut viserne. De fleste Ikea klokker har mulighet til dette, de er også billige. 

- Jeg redigerte bilde i photoshop slik av motivet ble mest mulig "rundt", slik at det passer med tallene i en sirkel rundt. Tallene la jeg også på i photoshop. Det går også an å printe ut bildet først, så lime på tallene etterpå, feks med klistremerker fra en hobbybutikk. Husk å lag bildet i riktig størrelse, så det passer inn i klokken. 
- Jeg printa ut bildet på stivt papir (kartong) for at det skal holde seg bedre.

- Så er det bare å plukke klokken fra hverandre, husk å legg merke til hvilken rekkefølge visere og muttere sitter! For at klokken skal virke når man monterer den igjen, må dette være ganske nøyaktig. 

- Ta ut den originale bkagrunnen fra klokken hvis dette er mulig og sett inn din egen. Jeg vil anbefale å lime den fast, så du er sikker på at den ikke går inntil viserne. Da vil ikke klokken gå riktig. Monter klokken igjen og ferdig!:)

Måte 2: 
- Finn en stiv papptallerken og lag bildet etter disse målene. 

-Finn bilde og rediger det som ovenfor, enten med å sette på tallene digitalt eller lime de på printen. 

- Lim bilde på papptallerken. Man kan lime bildet på fremsiden av tallerken hvis man ønsker det, jeg syns det blir finest å gjøre det på baksiden. Da henger også klokken bedre på veggen, da man kan skjule fester til viserne og batterier i fordypningen. 

- Lag et hull på midten av tallerken og sett inn visere. Løse visere får man kjøpt på hobbybutikker i forskjellige varianter. 

Så kan man jo pynte på klokken sin så mye man vil. Det finnes uendelig mange klokkevarianter også, så det er bare fantasien som setter grenser!:)

Lykke til!På en interiørbutikk på Østeråssenteret har de denne fantastiske hundesengen.. Jeg ser den for meg, på hytta ved siden av peisen, fylt av et saueskinn og en fornøyd sheltie..

Jeg har sett på den flere ganger og siklet, men iogmed at den koster 2500 kroner har jeg skjønt at kontoen min ikke er enig et slikt innkjøp. Den er nå på 50 % men likevel... 1250,- for en liten hundeseng er litt vel dyrt, men det må da kunne gå ann å lage en slik seng selv? 

Noen flinke handyfolk der ute som vil ta oppdraget? :D
Jeg og mamma var i Sandvika idag for å levere sykemeldingen min til jobben. Selv om jeg er blitt skikkelig forkjøla og tett i alt fra hals og oppover, ville mamma ha med meg inn på Sandvika Storsenter for å se på salget. Og hva ser vi? 

Et Belgisk vaffeljern på salg! Jeg har lenge gått å drømt om å kunne lage belgiske vafler, det er så sykt godt! Og mamma hadde akkurat fått servert vaflene hos en venninne, og ønsket seg sånn selv. Så hun var ikke akkurat vanskelig å overtale. 


Slik så det nye vaffeljernet ut, skikkelig retro design!

Vi kjappet oss hjem og begynte å lete etter en oppskrift på nettet. Her fant jeg denne:

Belgiske vafler, ca 20 stk: 

150 g smør
4 dl melk
4 egg, skilt i plommer og hvite
500 g hvetemel
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
25 g gjær 
3,5 dl vann 
1 ss nøytral matolje 


1. Det første du gjør er å smelte smøret og ha i melken. Dette skal bli lunkent, ta fingertesten eller en dråpe på hånda for å kjenne. 
2. Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker i en bolle, og rør inn melk, smør og eggeplommer.
3. Rør ut gjæren i lunkent vann. Så blander du dette inn i resten av røren sammen med oljen. 
4. Eggehvitene skal vispes stive og vendes inn i røra til slutt. 
Dette er viktig at du gjør forsiktig, så man ikke rører ut luften fra eggehvitene, det er dette som gjør vaflene luftige og fine! Bruk gjerne en slikkepott og "skjær" de stivpiskede eggehvitene inn i røra. Du trenger ikke å røre ut eggehvitene helt heller, klumpene smelter når vaflene stekes. 
5. Deigen skal nå heve i ca 30 min. 

Så er det bare å skru på ditt belgiske vaffeljern og lage kjempegode vafler!

For å få dem sprøere, legg dem på en rist etterhvert som de er ferdigstekt. Spis med smør og sukker (det er det beste!!) eller syltetøy og rømme. Det man spiser med vanlige vafler med andre ord. Det er også godt å dyppe dem i sjokolade. 


Deigen så skikkelig ekkel ut med klumper fra eggehviten, men klumpene smelter med en gang. Og vips så forvandles denne ekle guffa til dette:Velbekomme! 

Oppdatering: Jeg fant en annen oppskrift som vistnok skal gi en mer deigete røre, som igjen gir mer seige, klissete og søtere vafler:

BELGISKE VAFLER
Gjær, sukker, salt, mel, egg, smør, perlesukker

Bland 1 pose gjær med 80 ml lunken vann, 1 1/2 spiseskjer sukker,
 1/8 ts salt og la stå i 15 minutter.
Ha 470 ml mel i en stor bolle.
Lag et hull i midten, hell over gjærblandingen og kna deigen.
Fortsett å kna deigen, ha i 3 egg (1 om gangen). Og ha i 230 ml smør - 2 spiseskjer om gangen. Bland godt.
La deigen hvile til den har doblet i størrelse.
Fold i 240 ml perlesukker. La deigen hvile i 15 minutter.

Juleferien for denne gang ble nesten feiret i sin helhet på Norefjell. Jeg har sittet minst mulig på pc der oppe og kobla omverden helt ut, så derfor kommer juleoppdateringer så sent, og alt kommer på en gang...

Jeg hadde flaks med arbeidstidene i år, og jobbet kun lille julaften og 29 des. Så etter jobb på lilljulaften bar det opp til fjells! Det var helt forferdelig snøvær på veien opp, kombinert med vind og isglatte veier tok turen veldig mye lenger tid en vanlig. Pappa hadde noen dager i forveien kræsjet med et rådyr på veien opp, og så jeg hadde også dette i bakhodet der jeg putra av gårde, jeg og Fabian. Vi kom da frem tilslutt!


Min egen Bambi i stua, er den ikke søt!?


Da jeg kom opp på fjellet, var det jul i stua ja! Juletreet var ferdig pynta, og det var enormt mye snø og masse julestemning! Slik pynter mamma juletreet sitt hvert år:


Her går det i rødt!

Det var også to utrolig søte hunder som venta på meg, Lilly og Chanel: 

Her sitter begge to bamse på en gang!

På julaften kledde jeg meg for en gangs skyld ikke i rødt, men i en smukk liten ballongkjole fra Vero Moda og en glitteroverdel fra HM: Vi spiser alltid svensk julskinka på juleaften, men i år hadde jeg mast meg til litt ribbe til meg og pappa også. Det er bare vi som liker ribbe i familien, så vi har aldri hatt noe ribbetradisjon. Men likevel klarte mamma å lage den helt perfekt med sprø svor, nam nam!! 

Så åpna vi pakker, hvor jeg blant annet fikk en megadeilig morgenkåpe, vinkjøler, krøll/rettetang, stavmikser og masse superundertøy i rosa og nesten ti DVDer. 

Første juledag gikk vi skitur i vind og snø. Chanel kunne fint løpe ved siden av, men stakkars Lilly ble så kald og sliten, så hun måtte sitte i sekken hele turen omtrent. Det var litt av et synd, og alle vi møtte kastet lange blikk etter oss, haha!!


Her er Benedicte og Lilly på skitur! :)


Etter skituren tok jeg et kjempedeilig og varmt boblebad for å få tilbake varmen. Bena mine var stivfrosne!


Meg og Chanel etter skituren. Hun var sliten hun også, sov leeenge!


Etter boblebadet og kalkun til middag, så vi på Flåklypa <3

Det er en slik en koselig film!Den 29. dro jeg og søs en kjapp tur hjem for å ri og jobbe. Vi dro oppover samme kveld, og dagen etter kom Joakim og to kompiser  på besøk for å feire nyttår med oss. En nabo der oppe, Fredrik, var også med oss på nyttårsaften. På dagen dro vi ut i skibakken for å lære Benjamin telemark, og da ble dette herlige bildet tatt i solnedgangen: 


Fra venstre er det Fredrik, Joakim og Petter. Benjamin testa fjellskiene sine i løssnøen på dette tidspunktet...


Etter skituren dro vi på afterski en kjapp tur for å varme oss med litt kakao, og så var det inn til hytta og sette kalkunen i ovnen! Jeg og søs var så flinke og gjorde alt selv, stuffing og det hele. Vi fant en oppskrift på nettet med nøttefyll, som vi lagde vår egen vri av. Vi hadde også søtpotetmos og rødvinssaus til, og rødkål. Dette ble kjempegodt!


Så var det ut å se på fyrverkeriet, det er alltid syyykt mye fyrverkeri på Norefjell. En av de som har leilighet her oppe, kjøper alltid inn til flere titalls tusener kroner, i tillegg til alle andre som har kjøpt. Joakim og co hadde fylt hele bagasjerommet til Joakim, så de hadde nok de også!Godt nyttår alle sammen :D
Norske blogger

bloglovin
hits