februar 2010

Candy King har nå kommet med en ny type smågodt, pære.

Den skal ta over for fersken som utgår fra August. 

Jeg har alltid digga fersken, men litt av en erstatter! Den smaker kjempegodt, er myk og god akkurat som fersken. Noen som har smakt pærevannet til Imsdal? Smaken minner litt om dette! 
Trist at fersken utgår, men man får jo fremdeles kjøpt Haribo-posene. 

Noen som har smakt pære?Jeg er en av de tusenvis av studenter som bruker den gratis skolekalenderen til Skandinaviske skoledagbøker som blir gitt ut ved hvert studiested hvert år. Jeg digger disse, de har perfekt størrelse, ringperm til å feste pennen i, god plass til å skrive i, masse notatsider og selvfølgelig med masse rabattkuponger. Me like. 

Men den er desverre kjempestygg, og det er kjedelig at alle har lik. Derfor har jeg pyntet litt på min! Jeg har brukt et gammelt gavepapir jeg selv fikk rundt en gave en gang, og limt på forsiden. Jeg printa ut et bilde av meg og kjærsten på PCen i svart hvitt og la det under en klistremerkeramme fra Panduro Hobby. Baksiden har jeg foreløpig ikke pynta på, den syns jo aldri, men jeg vurderer å lime samme papir på baksiden også. Ble den ikke fin?

Jeg gjorde det samme på kalenderen min fra i fjor:Her har jeg brukt et gavepapir fra Akademika, og et decoupagebilde fra Panduro Hobby. Kalenderen har vært i bruk et år og er blitt litt slitt da...
Jeg tenkte å bruke helgen til å lære Chanel et triks, siden jeg er på fjellet og isolert fra verden. Forrige helg lærte hun å bukke. 

Jeg hadde egentlig tenkt å lære henne å skamme seg, ved å legge en labb over ansiktet. Jeg hadde verken teip eller noe annet jeg kunne feste i ansiktet hennes, så jeg prøvde å blåse. Men hun istedenfor å ta det vekk med labben, la hun seg ned og rulla rundt. 

Så da prøvde vi på et nytt triks etter tips fra Solveig: Elefanttrikset. 

Det betyr at hun står på en bok med forbeina og går rundt med bakbeina. Fra før av har jeg lært henne touch med en musematte, som jeg bruker til innlæring av forskjellige triks. Poenget er at hun enten skal være nær den med snuten eller beina.

Denne måten brukte jeg når jeg skulle lære henne å gå oppi en eske: Jeg la musematta oppi esken. Samme måte bruker jeg når jeg lærer henne å lokke skapdører: Holder musematte foran den åpne skapdøren, og ber hun slå på den. 

Fordi jeg har trent litt på dette før, trengte jeg ikke musematta denne gangen, hun skjønte med en gang at hun skulle legge labbene på boka. 


Etter å ha klikket og belønnet dette et par ganger, begynte jeg å gå sidelengs mot rompa hennes, for å si at jeg ville at hun fremdeles skulle stå slik, men flytte på bakbeina. Først klikket jeg og belønnet for at hun flytta bare et skritt, så noen fler. Til slutt kunne hun gå en hel runde før jeg klikket og belønna.

Endelig har jeg skjønt hvordan man får video rett inn på bloggen, så her kan dere så hvordan det ligger ann etter fem minutters trening! 

video:triksing 005

Jeg kommer ikke over hvor lettlært denne bikkja er, jeg gleder meg til å se hvor langt hun kommer til imorra!Nå er jeg på fjellet for å gjøre skolearbeid i fred og ro. (Og trene triks med Chanel!) 

Men vi trenger alle litt pause fra skolearbeidet, så jeg bestemte meg for å bake sjokoladekjeks! De ble helt syykt gode! Sprø utenpå og myke inni!
Dette trenger du: 

Et egg
2 ss nøytral olje
En pose cookiemiks fra Toro... Ja jeg jukser. 

Server med noen biter mørk kokesjokolade og et stort glass melk!

Egentlig å rekker denne deigen til 16 stk, men jeg liker de store og bløte. Jeg lagde bare 9 stk av deigen, synes dette ble helt perfekt! Da ble de så store som de man får kjøpt på DeliDeluca... Bare myye bedre!

Jeg har for øyeblikket ingen fantasi og trenger tips til hva jeg kan lære Chanel i helgen! 

Jeg tror kanskje jeg tar meg en tur til hytta i helgen, og i og med at det ikke er altfor mye å gjøre der, er det en perfekt anledning til å lære Chanel litt nye partytriks! 

Forrige helg lærte hun å bukke når jeg bukker, eller når jeg sier bukk. Video kan dere ser her.
Fra før av kan hun high five og high ten, sitte bamse, mime at hun bjeffer, rull rundt, snurr, slalåm mellom beina, hoppe gjennom beina og over, og spille død og masse mer.. 

Kanskje jeg skal lære henne å rygge..? Eller stå på to? Hun kan jo stå på to, men ikke lenge av gangen.. Eller kanskje vi skal finpusse bukken så hun tar en labb innunder seg?

Forslag?Dette er originloppskriften til Rema 1000 som jeg tidligere har laget en litt annen vri på. Denne oppskriften er også kjempegod og veldig enkel. Den er veldig billig også, med tanke den holder til to middager, og består av ting man ofte har i skapene. 
Du trenger: 
En pakke crisp kalkunfilet, 39,- for to stk, men det holder jo til to middager!:)
Potet(er)
brokkoli
Gulrot
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
Revet ost
Urter og krydder

Så her gjør du: 

1. Potene kan enten kokes eller skjæres opp i biter og stekes sammen med resten av grønnsakene.

2. Kalkunen stekes med olje i pannen til de er gylne.

3. Smelt smøret og rør inn melet. Rør inn melken litt etter litt. La dette småkoke i 5 min. Skru ned varmen og tilsett osten. Husk at sausen må IKKE koke etter at osten er tilsatt! Smak til med krydder og urter.

Jeg har brukt en grønnsaksskreller til å lage lange tynne flak fra gulrøttene til pynt. 

Velbekomme;)Er det bare meg som synes sløyfer utstråler noe positivt? Jeg blir liksom.. glad når jeg ser dem! 

Så derfor pyntet jeg litt på antrekket mitt idag, med et søtt sløyfebånd! Må jo være lov å spre litt glede?Og slik ble det seende ut:


wæ jeg hater sånne unaturlige bilder, men jaja. Denne retten er så god at du ikke tenker over at du spiser fisk! Kjempebillig også!

Jeg brukte resten av de fløtegratinerte potetene jeg brukte til tidligere måltider, og fremdeles var det mye igjen. Det var mye mat til 29,-! Fiskepinner er kjempebillig, og gulrøtter er ikke dyrt det heller. Fiskepinner holder seg i en evighet i fryseren, og gulrøtter knasker man som godteri, så summa sumarum tipper jeg dette måltiden ligger på rundt 15-20 kr. I de revne gulrøttene har jeg i litt sitronsaft og krydder. For de som sverger til ketsjup, funker dette på også!:)Helgen begynte med at vi ble angrepet av en dobermann på tur, ikke spesielt morsomt. Les mer om det her. 

Så dro jeg og søs til Lommedalen for vår ukentlige ridetur, og gjett hvem vi møtet der? Elgen! Søs har mast og mast om at hun ALDRI har sett elg fra hesteryggen, noe som er en bragd i seg selv da Lommedalen er et naturlig elgreservat der nesten hver hus har sin personlige elg i hagen. Hver gang(nesten) hun ikke har vært med å ridd, har vi sett elg. 

Denne gangen var det ingen tvil, ikke en mistenkelig stein i det fjerne, eller en skygge i skogen. Nå var det en ung elg midt i veien, 20-30 meter fra oss. Vi var litt redde for at den skulle være hissig, men den var mest interessert i å bli venn med hestene. Den gikk bare nærmere og nærmere oss, før en hund kom å jagde den til skogs. I mellomtiden fikk jeg tid til å knipse et titalls bilder av den, som desverre de fleste av dem ble uklare pga det dårlige lyset, men jeg fikk da et bildebevis! 
Resten av helgen tilbrakte jeg og Chanel på fjellet med mamma og pappa. Skikkelig deilig å få en avkoblingshelg uten noe mas og kjas. Lørdagen var det strålende sol, så vi satte oss på verandaen med litt skolearbeid og kakao! 

God mat fikk jeg og, reinsdyrindrefilet med viltsaus og fløtepoteter den ene dagen, og lammefilet med franskmarinerte potetbåter den andre dagen. Vi lagde fastelavensboller med krem og kanelsnurrer også. Mamma og pappa drakk en vin med verdens søteste motiv på:Jeg har ikke blitt så voksen at jeg drikker rødvin enda, men skulle ønske jeg gjorde det når jeg ser sånne fine flasker! 

Jeg hadde bestemt meg for å lære Chanel et nytt triks i løpet av helgen, og det klarte jeg! Nå kan Chanel bukke når jeg bukker, eller når jeg sier bukk. Dette gjorde vi med hjelp av tunfisk og klikker! 

Hun var også med de andre på skitur, tror hun har hatt en fin helg, for når vi kom hjem, var hun helt utslitt! 


Når er det ikke helg lenger, men får heller ønske dere en god mandag!:)Idag skulle jeg og søs gå tur med hundene våre på isen utenfor høvik, da en gedigen dobermann kommer løpende mot oss og kaster seg over Chanel.  Jeg etterlyser både eier, vitner og en mann som også ble "angrepet" av denne hunden. Hvis noen har sett en stor overvektig dame med østeuropeisk utseende, gå med en stor dobermann med munnkurv, ta kontakt. SER DU HENNE GÅ MED DEN LØS, RING POLITIET!

Her kommer hvorfor:

Den nølte ikke engang, bare deisa henne i bakken og på rygg og snøfta og knurra og holdt henne nede. Jeg fikk nærmest panikk, og husker ikke engang hva jeg ropte/brølte, men jeg klarte ihvertfall på en måte å få Chanel opp på armen. Da ser jeg at bikkja hadde munnkurv på, hadde den ikke hatt det, hadde jeg ikke kunnet kalle meg hundeier mer. Chanel var full av sikkel og selvfølelig livredd. 

Vi speidet etter noen eier, og hørte en dame nede på stranden plystre litt etter den. Heldigvis etter mye knuffing og knurring fra våres side, fikk vi bikkja vekk og den gikk til eieren sin. Jeg kokte seriøst over i hodet, og i sjokk og sinne marsjerte jeg ned til damen for å skjelle henne ut. Jeg begynte, men halveis i talen min hørte jeg hun si "sorry.. don't understand..."

Så jeg oversatte til engelsk, og kort fortalt gav jeg klar beskjed om at en slik bikkje kunne hun for faen holde i bånn, og at hun var i et travelt hundeområde hvor hun måtte enten ha kontroll på bikkja si eller ha den i bånd. Hun svarte med at hun ikke visste hvordan det skjedde at bikkja var løs (....?.. WTF???) og tok den heldigvis i bånd. 

Jeg og søs gikk utover isen slik at vi kunne ha overblikk over hva damen gjorde etter at vi gikk. Vi mistenkte at hun ville slippe "ulven" sin løs igjen. Hun satt seg derimot på en benk og venta. Vi snudde, og gikk mot henne igjen. Jeg hadde planlagt en ny tale der jeg også ville si at hvis vi så henne slippe den bikkja løs igjen, ville vi ringe politiet. Det rakk vi desverre ikke, da hun reiste seg og gikk en annen vei utover isen. 

Vi gikk inn i skogen og ute av hennes synsfelt, men valgte å bli stående å holde øye med henne litt til. Med en gang vi var ute av syne, slipper hun bikkja igjen. Det første den gjør, er å løpe uendelig mange hundre meter rett fra henne, retning Sarbuvollen. Den bråsnur, løper alt den kan motsatt vei, og kanskje 400 meter unna løper den RETT på en mann, hopper og og bjeffer/knurrer og gud vet hva. Det er denne mannen jeg ønsker å komme i kontakt med, for å vite hva bikkja faktisk gjorde da. 

Etter dette angrepet på mannen, snur bikkja og løper rett mot oss. Vi tok bikkjene våre på armen med en gang vi ser dette, og priser oss selv om at vi har små nok hunder til å beskytte på armen. Bikkja kommer knurrende mot oss, og hopper opp mot Chanel. Jeg knurrer og sparker etter bikkja, og gjør det jeg kan både for å beskytte meg selv og Chanel. Bikkja slutter ikke, jeg brøler høyere, sparker det jeg kan etter den, dessverre treffer jeg den ikke. En slik drapsmaskin hadde jeg ikke nølt med å treffe at all. På dette tidspunkt var eieren laaaaaaangt utpå isen, og det hørtes ikke ut som hun ropte på bikkja engang. Etter noe som virker som en evighet med intens forsvar, stikker heldigvis bikkja mot eieren sin igjen, og hun tar den i bånd. Jeg brøler etter henne at hun skal ta den jævla bikkja si i bånd og ha den der. 

Søs ringer politiet, men dessverre har de ingen ledige patruljer i nærheten. Uten navn på dama, eller noen form for beviser, nytter det heller ikke å anmelde. Derfor trenger jeg andre turgåere på Høvik sin hjelp. 

Dette skjedde fredag 12.02, rundt kl halv fire. Var du på isen utafor Veritas/strand? Ble du også angrepet av hunden? Har du sett den før? Ta kontakt på karolinekicki@hotmail.com. 

Jeg vil prøve å opparbeide en sak mot denne dama, som for det første ikke burde ha en hund hun ikke har kontroll over, for det andre ikke burde ha hund i det hele tatt da hun viser NULL respekt for andre ved å gå med en drapsmaskin av en hun løs, og for det tredje, for å få fjernet en drapsmaskin av en ukontrollerbar dobermann fra denne verden. 

Det er pga hundeeiere som henne det blir helårsbåndtvang, og det er pga hunder som dette at folk blir redd for hunder og mister respekt for både dem og andre hundeeiere. 

SAMMEN KAN VI KLARE DETTE; JEG KAN IKKE KLARE DET ALENE. 
Jeg var på Meny med mamma her om dagen for å sjekke ut de nye vårnyhetene til 30%. En av nyhetene på salg, var Findus' nye Tikka Masala rett fra frysedisken

Denne kostet litt over 30 kroner, husker ikke nøyaktig, og holder til ihvertfall to middager, tre om du ikke er storspist. For å drøye måltidet mer, kan man ha oppi ekstra ris, spinat og servere med nanbrød. Nanbrød kommer også i 2 pack, men husker ikke hvor mye det koster. Det er vel rundt 20-30 kroner, så tilsammen blir det ca 30 kroner for en middag. 
1. Kok ris, ha oppi litt gurkemeie for gul farge. 
2. Ha ønsket mengde av Tikka Masala posen i en varm panne med smør
3. Ha oppi hakket spinat hvis du ønsker det. 
4. Stek nanbrødet
4. Ha risen oppi panna

Server med litt salat. 


Slik ser det ut uten den ekstra risen


Det er skikkelig dårlig fargegjengivning her, men maten er gul og salaten grønn selv om det ser ut som det er omvendt. Jeg hadde glemt å kjøpe nanbrød, så tok litt focaccia ved siden av istedenfor. 

Jeg håper det hørtes mer fristende enn det så ut som på bildene, er så dårlig på å ta bilde av mat! Men det smakte ihvertfall kjempegodt, og det var også overraskende mange kyllingbiter i retten! De bare syns ikke så veldig mye på det siste bildet, for jeg hadde oppi MASSE gul ris... 

Dette er den nye pytt-i-panne, garantert!!

Velbekomme!Idag fikk jeg denne pakken i posten!!

For noen dager siden, var jeg med i en blogg-konkurranse arrangert av Side2 og Lipsyl, der man skulle skrive et innlegg som hadde noe med lepper å gjøre. Var man blandt de 1000 første deltakende, vant man en lipgloss, og alle er med i trekningen om en Macbook!

Idag fikk jeg glossen i posten!Innlegget jeg konkurrerte med, finner du her.

Vil du også delta i konkurransen? Ifølge Ida Wulff er det fremdeles 500 lipglosser igjen som kan vinnes! Konkurransen finner du her!
Det har blitt en del matinnlegg nå i det siste, men gjør det no a?

Et middagstips til for studenter, er denne retten: 

Crispi kalkunfilet med fløtegratinerte poteter og grønnsaker, til litt over 35 kr. Du kjøper inn for to middager, men per middag blir det altså litt over 35 (grønnsakene hadde jeg nemlig i frysern fra før..)

1. Kok frosne grønnsaker, jeg har brukt en blanding av blomkål og brokkoli fra findus
2. Stek en av kalkunfiletene i masse smør, da blir crispen ekstra crispi. Den koster 39 for to stk. 
4. Jeg har kjøp Erlings fløtegratinerte poteter fra Rema1000, den pakken kosta 29,- og holder til tre studentmiddager. Du tar det du vil ha på en tallerken, varmer den litt i mikro med ost på toppen, går kjemperask og er kjempegodt. Det går også an å varme den i ildfast form i ovnen med ost, men det hadde ikke jeg tid til. Smaker fortreffelig uansett! 


Server! Bildet ser kanskje ikke veldig appetittlig ut, men dæven dette er godt altså! 


PS: Husk å krydre potene! Idag tok jeg meg endelig tid til å lage ordentlig matpakke! Jeg skal rett fra skolen på jobb, så jeg trengte noe som kan gi meg energi til å komme meg gjennom dagen. I tillegg til en youghurt fra den nye serien til Tine, NYT, lagde jeg meg denne lille energimatpakken: 


Mango skjært i biter, druer, macademianøtter og 2 stk oreowannabe-kjeks.

Matboksen er fra Verket Interiør og den fikk jeg av mamma til jul. I tillegg til å ha rom til forskjellig mat, sitter det også fast kniv og gaffel til lokket! Kjempesmart!

Anbefaler alle å investere i en slik matboks, man sparer masse penger på lang sikt;)Da jeg jobbet på Mamma Mia, hadde vi noen skikkelig gode kyllingfocacciar, men de er desverre veldig dyre. Så når jeg på søndag hadde lyst til å lage meg en skikkelig god søndagsfrokost, kjøpte jeg inn slik at jeg kunne lage de selv!Focacciabrødet er fra Rema 1000 og er ferdig laget. Putter man dette fem min i ovnen i brødristeren, blir det faktisk veldig godt! Selvfølgelig er hjemmelaget bedre, hvis man har tid, men det tok ikke jeg meg tid til...

Kyllingsalaten lages av salatkylling, majones, remulade og krydder. Jeg har brukt paprikakrydder, salt og pepper og litt karri og koriander. Så rører man dette sammen til en mølje og klatter på brødet. Putt på de grønnsaker du vil ha på, og vips så har du en kjempeenkel og god frokost! 

Når du kjøper inn, holder dette til maaange gode frokoster i løpet av den kommende uka. Man kan også lage dette som matpakke på jobb eller skole, så du sparer pengene fra kantina. Siden jeg er student med stramt budsjett, må jeg tenke på middager som ikke koster skjorta, men likevel smaker mer enn bare en kjapp grandis. 

Denne middagen er for to personer, eller til en student to dager på rad. Uansett er det 25,- per pers! Den går kjemperaskt å lage, er enkel og veldig god! 1. Kok ris.
2. Stek svinesteakleten.
3. Klatt på tzatziki, og ha på grillkrydder på risen. 
4. Nyt. 

Tips: Kan også serveres med brokkoli eller andre grønnsaker ved siden av for at den skal bli sunnere.
Hvorfor har plutselig alt blitt forminsket og forskjøvet når man trykker seg inn på innleggene mine? 

Googledritet havner over bildet, skriften er så liten at den blir uleselig og alt er bare kaos. Men det er kun når man er inne på innleggene, ikke ellers....


KAN NOEN HJELPE MEG?Desverre er røytetiden kommer for dyrene.. Dagene blir lenger og det er det sikre tegn på at det er på tide å bytte ut vinterkåpa med sommerjakken! 

Chanel er intet unntak og røyter som... en hund... 


Dette kom etter bare et par minutters børsting. Så nå nå blir det børsting og støvsuging hver dag fremover.. :(

Gleder meg til sommeren!!Fredag sto jeg opp grytidlig for å ha eksamen i Grunnleggende Lese-, skrive-, og matematikkopplæring (Jeg studerer til allmennlærer). Jeg sitter heldigvis igjen med en god følelse i kroppen! 

Vi skulle lage undervisningsopplegg i matte og norsk, hvor vi skulle ha elementer med lek, praktisk-estetiske fag, IKT og tilpasset opplæring med hensyn til minoritetselever, i tillegg til å forberede argumentasjon rundt lek og læring til et foreldremøte, samt svare på noen konkrete spørsmål fra pensum. Ikke småtterier altså. Verden min har dreit seg kun om dette faget omtrent i fem uker nå, så jeg vil vel si jeg var noenlunde godt forberedt..

Etter eksamen tok jeg trikken til CCVest med søs for å feire endt eksamen med litt shopping. 


Kjempemykt fleecelignende Pledd fra Princess, 77,-
Stripete håndklær fra Princess, 118,- for 2 stk i 70x130 cm 
Lilla naglearmbånd fra H&M, 19,50,-
Lilla toalettmappe fra H&M 29,50,-
Hvitt tynt flettebelte fra H&M 49,50,-
Hvite og rosa matte perleøredobber fra Cubus 19,- per stk
Slim PC veske i lilla fra ORDNINGS&REDA 270,-
Den fantastiske posen fikk jeg når jeg kjøpte PCveska:)
Linselus ChanelJeg kjøpte også et kjempesøtt LUDVIG- håndkle i Flåklypa serien hos Princess til 53,-
Jeg hadde egentlig lyst på ullpleddet i samme serie, men det var utsolgt..:(


Etter shopping var det rett hjem og kaste i seg mat, lufte hund og skifte, før vi dro opp til stallen. Det ble barbaktur på meg og Leiknir, mens søs red Höfgi. Vi hadde en kjempefin tur med ivrige hester!

Höfgi rekker tunge over ryggen til Sida

Så var det å springe inn i dusjen, samtidig som man må forestille seg hva man skal ha på seg, for jeg skulle nemlig på JULEBORD med jobben! Ja, bedre sent enn aldri! 


Slik så jeg ut før avgang. Endelig fikk jeg brukt hatten min igjen!

Først spiste vi deilig mat på Egon.


Så dro vi tilbake til våre lokaler og fortsatte festen der! Sjefen hadde kjøpt inn drikke til hele gjengen, så godt humør!!Festen fortsatte til fem om morgenen før vi tuslet saaaakte men langt fra sikkert til forskjellige kanter. Med bl.a. kidnappingen som skjedde like borti svingen her, turte jeg ikke å gå hjem alene og fikk sove hos ei kollega. Halv sekv-seks fikk vi lagt oss, og kl ni sto vi opp. Da var det lyst og Sarah hadde fått det for seg at vi hadde sovet nok. 

Vi tuslet tilbake igjen til lokalet for å hente den gjenglemte hatten min og rydde litt. Heldigvis er vaskemennene så snille og hadde gjort alt for oss! Så vi dro på kaffejakt og shopping istedenfor.. For denne anledningen kjøpte jeg en hettegenser fra cubus for femti kroner til å tusle rundt på storsenteret i. Hadde ikke veldig lyst til å gå rundt i festklærne mine som stinka gammel fest liksom piksom. Først rundt halv ett-ett var jeg hjemme igjen i mi casa! Da så jeg litt mer sliten ut enn jeg gjorde når jeg dro for å si det sånn... Jeg fik meg en ny genser ihvertfall! 


Men my god, jeg gikk rundt og var full når jeg traska rundt i Sandvika tror jeg... Og jeg som egentlig skulle på eksamensfeiring i kveld, men kroppen min vil ikke det samme som meg.  Makan. 

Da ble det Grand Prix istedenfor, hvor jeg så en dum sang vinne istedenfor de jeg heide på. 

God helg.Jeg er så lei av å lese til eksamen imorra! Så litt bloggpause kan vel ikke skade...

Jeg har plukket ut noen av mine favorittdetaljer fra leiligheten! Dette er småting som jeg ALLTID skal ha med meg videre til nye hjem, og være utgangspunktet i min fremtidig innredning. Dette er speilet mitt fra Skeidar. Utrolig vakkert, kostet 599,- Det er i chabby chic stil. Jeg har pynta det med englevinger fra kremmerhuset og et perlekjede.


Stor lykt fra en liten nisjebutikk i Tønsberg som heter Gavehjørnet. Jeg tror desverre butikken er nedlagt nå, litt usikker på det. Denne kostet 199,-


Utrolig vakker ramme fra Sia, kjøpt på konkurssalg hos Fryd.
Lysestake som egentlig er femarmet, men fikk den til halv pris siden to av armene var ødelagte. Den er fra 2 søstre. Mansjettene er fra den lile garnbutikken på Østeråssenteret, husker ikke hva den heter i farta! De er også kjøpt på salg av mamma. De stjernene som henger under er julepynt fra europris.


Vinkrukke fra Claire Wilson's serien til Kid Interiør, lysestaker fra Skeidar og lysholder fra MeToYouBear. Den hvite strutsefjæren er fra.. åå hva heter den stoore interiørkjeden på andre siden av oslo.. Pokker... Husker ikke. Den andre plastikkfjæren er fra Bohus, kjøpt på salg.


Skrin fra Indiska som jeg bruker som syskrin


Englevinger fra Kremmerhuset


Lysekrone kjøpt på kampanje hos Skeidar. Har en i gangen og en på kjøkkenet. De er små og søte og akkurat passe for min leilighet! Tok et bilde underifra også, ble så stilig!


Lekte litt med lys og skygger:)


Dette klistremerke har jeg over senga, det er kanskje en halvmeter bredt. Det fulgte med i en pakke med mange søte sitater fra Panduro Hobby,


Dette er en liten speilengel som man fester på vinduer/speil som et vanlig klistremerke. Jeg har den på badevinduet mitt, som er frostet. Når jeg har lys på badet, ser man den utenifra, og når det ikke er lys ser man den innenifra. Bildet er tatt når det er mørkt på badet og lyktestolpe utenfor. Den kom i 2pack fra Søstrene Grene, kosta 15 kroner eller noe. Den andre har jeg på speilet på badet og ser slik ut:Til slutt vil jeg vise hva jeg møter i gangen hver gang jeg kommer hjem:


Mr. Struts! Plakaten er bestilt fra allposters.com.


Dette var altså mine interiørfavoritten fra heimen!:)

Jeg har abonnert på mange blader opp igjennom, spesielt tegneserier. Jeg kaster ikke blader, da jeg gjerne leser de flere ganger senere! Før lå de bare og slang i bokhylla og så rotete ut. Så kom jeg ifjor over noen enkle pappermer fra Ikea, til 15,- for fem stykker. De var helt hvite, og gir deg dermed friheten til å skrive hva du vil på dem! 
Man kan også dekorere de på andre måter, med decoupage, bokbind, tapetrester, glansbilder, stoffrester, alt som måtte dukke opp i ens fantasi! 


Idag hadde jeg lyst på litt hverdagsluksus til middag, og bestemte meg for å prøve en av Rema 1000s mange middagstips under 100 lappen. Jeg har prøvd noen av disse oppskriftene tidligere, og vært kjempefornøyd!

Idag var det en av de italienske oppskriftene som sto for tur: Fylte kyllingbryst. Oppskriften var opprinnelig med potetmos, men jeg hadde en pakke fløtegratinerte poteter med franske urter liggende, så jeg brukte denne istedenfor!


Ingrediensene jeg brukte: Fløtegratinerte poteter, løvtynne kyllingfileter fra Rema 1000, 1 pk fersk mozerellaost, stjernebacon, salt, pepper og basilikum. Den ildfaste formen er med på bildet for å vise hvor fin den er! Den er fra Claire Wilson's serien, kjøpt på KID interiør. 

1. Lag potetene etter anvisning på pakken. 
2. Mens potetene står i ovnen, lag kyllingen. Trykk filetene flate med den flate siden på en kniv, eller det du måtte ha for hånden. Legg på tynne skiver av mozerella, krydre med salt, pepper og basilikum. Bruk gjerne frisk basilikum, jeg hadde bare tørket i krydderglass. På toppen legger du en annen flatbanket filet. 

3. Surr bacon rundt dette, og stek i panna med smør når potetene er ferdig. 
4. Jeg lagde en liten tomatsalat ved siden av, av salat, oppkuttet tomat og mozerella. Det var dette jeg hadde i kjøleskapet idag. Jeg krydra salaten med det samme som jeg krydra filetene med, og helte over litt olivenolje på toppen. 


Skålen er også fra Claire Wilson's serien fra KID Interiør. 

Jeg glemte å ta bildet av det ferdige resultatet før jeg hadde begynt å rote og spise på tallerkenen, så derfor legger jeg heller ut bildet fra rema.no til denne oppskriften. 
BON APETITE! Denne oppskriften var fantastisk god, jeg gir den en sterk femmer!

PS: Jeg har endret litt i forhold til originaloppskriften, bl.a. ved å bruke bacon istedenfor italiensk skinke. For den originale oppskriften til Rema 1000, trykk her.

Siden DVD overtok for VHS har jeg alltid hatt lyst til å ha flest mulig.

 Siden den gang har jeg alltid kjøpt filmer på DVD, i motsetning til å laste de ned. Det er en kombinasjon til at jeg aldri har lært meg det (mange har forsøkt, men jeg er i fornektelsesmodus) og at jeg liker å ha DVDene mine på rekke og rad i en hylle. Jeg liker å kunne gå bort til hylla, fysisk bla meg gjennom filmene og plukke ut den filmen jeg vil se. I tillegg så gjør jeg noe lovlig også:) 

Samlingen min har etterhvert begynt å bygge seg opp. Jeg er ikke en som kjøper hvilke som helst filmer bare for å ha de i hylla, det må være filmer som jeg vil se! Jeg har faktisk fremdeles den første filmen jeg kjøpte på DVD, nemlig den første Matrixfilmen. Den har jeg både på VHS og DVD tilogmed! 


Slik ser min samling ut idag. Ca halvparten er Joakim sine da, han bidrar han også! 

Klarer du å se hvilke hyller som er Joakim sine? Hint: De består av BARE kampsportfilmer.... En gjenganger hos Joakim er Chuck Norris, McGyver, Steven Seagal, Jean Claude Van Dam, Arnold Swartzvanskelignavn, Sylvester Stallone og alle disse asiatiske kampsportfilmheltgutta. Naturlig nok har han også sortert etter disse. 

Hos meg derimot, er den største ktegorien animasjonsfilmer! Ellers er det jentefillmer, komedier, norsk produksjon og resten av de andre sjangerne. En hylle er også kun til filmer med oppfølgere, som Harry Potter, Ringenes Herre, Matrix, Pirates, Jason Bourne osv.. ME LIKE! Jeg vil velge å kalle det antrekk. Jeg er da norsk. 

Jeg var på Vero Moda en skikkelig kjapp tur og fikk raska med meg denne skjorta! Har lett etter en skjorte i bruntoner lenge, og denne falt jeg for med en gang, løs og ledig, men samtidig feminin. Ikke la det bli en vane å se antrekk, må tross alt ta bilde av speilet av meg selv, sånn er det å være eneboer.. 


Oh yeah. Hater å posere for meg selv. Sjekk Chanel nederst til venstre! Hun lurer på hva i alle dager mamma gjør, hvorfor hun tar bilde av seg selv og ikke henne?

Skjorte fra Vero Moda altså, det er buksa også. Lua er fra Cubus, kjedet har jeg laget selv, beltet er fra H&M. Den lange tynne genseren som egentlig er lyserosa men ser ut som en gips på armen, er fra Bikbok. De har verdens diggeste singleter og langarma tynne gensere! 

Hvis noen skulle lure, så har jeg også laget speilet (ramma) selv. Det er et kjempebillig fra Ikea, som jeg har malt brunt med en svamp og limt på gullstjerner og gullsløyfer fra Panduro Hobby. 


Kjedet jeg har laget!


Jeg benytter også anledningen til å vise frem min kjære Tigergutt veske som jeg brukte idag, den er fra Disneysjappa i London! Den er så delikat i fargen, kremhvit og akkurat passe stor til PC og diverse skolesaker. Skulderveske altså. Jeg elsker Tigergutt! Har alltid vært min favoritt fra Ole Brumm!
Da matmor er skikkelig kjedelig om dagen og leser (og sover) til eksamen, syns Chanel det er kjempekjedelig om dagen. Så idag har jeg vært kjempeflink og aktivisert henne masse!

 Morgenturen ble en stompeskitur med begge trehundene, både Lilly og Chanel fikk på seg sele og tvillingbånd og dro alt de orka. Det hjalp littebitt når det var nedoverbakke:) 


Her drar de hverandre....:)

Så etter noen timer soving, en snartur på Ikea, middag og litt mere lesing og soving, begynte hun å kjede seg igjen. Da klatrer hun opp på mor si og begynner å grave i ansiktet mitt. Sjarmerende. Så da tok vi frem klikkeren og begynte på litt triksetrening igjen!

Jeg kjøpte en musematte på Ikea idag som skal brukes kun til trening. Jeg legger den på gulvet, og klikker når hun trår på den. Dette har vi trent på siden hun var valp, så dette var hun god på! Jeg gjorde det litt vanskeligere, og la den oppå sakkosekken min. Først klikka jeg for at hun var nær den med snuta, men så ville jeg at hun også nå skulle trå på den. Det betydde at hun måtte klatre opp på sakkosekken og så trå på musematta. Hun prøvde ganske mange ganger å bare ta på den med snuta, og ble litt forfjamset tror jeg da det aldri kom noe klikk! Jeg hjalp henne littegrann med å si gi lapp og peke på musematta. Jeg aner ikke om dette er det riktige å gjøre eller bare la henne finne ut av det selv (Gud vet hvor lenge det hadde tatt....?) men det funka ihvertfall! De neste gangene klatra hun opp å slo på musematta helt av seg selv!:) 
Chanel er blitt skikkelig gå på å snurre også. Nå trenger jeg ikke å hjelpe noe særlig med hånda, jeg trenger bare å si snurr og snu skulderen en anelse mot henne så hun vet hvilken vei hun skal snurre. Hun kan også snurre når hun går fot, og når jeg tar beinet over henne. Nå prøver jeg å få henne til å snurre hver gang jeg snurrer, så vi liksom "danser". Problemet er at jeg hater å snurre, jeg blir så kvalm! Så det ble ikke mer enn et par forsøk før jeg måtte gi opp... 

Nå er hun endelig blitt sliten takk og lov! Tid for lesing...Jeg skulle ta en opprydding i toalettsakene mine idag, og ble litt overrasket over hvor mange leppomader og glosser og diverse som jeg hadde! 
Dette er mitt utvalg per dags dato, og da har jeg foreløpig ikke finkjemmet alle vesker og jakkelommer...Elizabeth Arden Eight hour Cream: Dette vidundermiddelet kan brukes på tørr og sprukken hud, småsår, tørre lepper, rundt nesen når man er forkjølet osv. Jeg har også leppestiftvarianten uten farge av denne kremen, men fant den ikke til bilde. Derimot fant jeg den med farge, dette må være den beste leppestiften noensinne! Elizabeth Arden produktene lukter kanskje litt stramt for noen, men er det noe som holder det de lover, så er det disse produktene!

Rosebud: Jeg har fem forskjellige varianter av Rosebud: Den originale, den originale på tube, brambleberry rose, menthol and eucalyptus og til slutt strawberry. Favoritten er helt klart den originale, men den med menthol er også helt vidunderlig! Den lukter så friskt og er helt perfekt konsistens. Jeg synes den med jordbær er for hard og ikke like pleiende som de fire andre. Ellers kan man bruke rosebud for de samme tingene som Elizabeth Arden. Dette er også produkter som virkelig reparerer tørr hud og tørre lepper!

Lipsyl Extreme: Noen ganger er det greit å ha en helt enkel og liten leppepomade med seg som man ikke trenger å bruke fingeren til å ta på leppene. Og briljerer lipsyl Extreme synes jeg, den lukter også av frisk mentol og føles avkjølende på såre lepper. Denne har også solfaktor i seg, noe som også er lurt å bruke på iskalde vinterdager selv om det ikke er sol! 

Garnier coccon: Denne går i samme kategori som lipsylen, med solfaktor. Den får pluss for fancy design, selvlysende knall oransje. Den lukter også kjempegodt, frisk duft av kokos. Denne har også solfaktor i seg, og er kjempegod! 

Agatha Ruiz de la Prada: Av disse har jeg to (tre) smaker: Rasberry Frambuesa og Tropical med solfaktor 15. Jeg har tutti frutti også liggende et sted, men husker ikke hvor. Disse er gode med søt lukt, men jeg blir så fort lei av lukta! Disse kan ikke sammenlignes med rosebud, de virker på leppene der og da, men man må fylle på ofte for at leppene skal holde seg myke. De hjelper lite på veldig tørre og sprukne lepper.

Sun protecting lipglos fra Isadora: Dette er en rosa lipgloss med glans og solfaktor 8. Den er fin på leppene, men litt for klissete for min smak. Fordelen er at den pleier leppene!

Boots essentials lipsalve: Det er den grønne lille leppomaden. Den lukter kjempegodt av spearmint, og er veldig god på leppene. Fungerer like fint som lipsylen og den fra garnier, men har ikke solfaktor. 

Cocos lipbutter fra Body Shop: Det er den brune lille saken, jeg husker ikke nøyaktig navnet på den da, merkelappen har falt av. Denne lukter kokossolkrem! Den har faktor og gir deg rett og slett en følelse av sommer. Den lukter stranda i syden rett og slett. 

Jordbærlipbalm fra Body shop: Her har også merkelappen falt av, så husker ikke helt navnet. Denne er god, men jeg har hatt den i så mange år at den begynner å bli litt tråd...

Ferity lipproject V105: dette er en lipgloss som skal få leppene til å bli større. Den svir littegrann i begynnelsen, men så går det over. Fargen er fin og leppene virker ihvertfall større. Den er likevel litt for klissete for min smak. 

Resten av de små lipglossene gir mer glans, og finnes ikke klissete. Det er gjerne de fra hello kitty og sånn fra HM. De virker overhode ikke pleiende, men på fest og sånn fungerer de fint for å gi glans. Norske blogger

bloglovin
hits