mars 2010

Værmeldingen har vært ganske klar i sin sak: Det blir drittvære hele påsken på Østlandet. Great. 

Igår hadde vi kjøpt to-timers kort her på Norefjell, men måtte gå inn før tiden var ute pga tett tåke. Det var så vidt vi så hvor løypa gikk, og med svære fonder med tung snø ble det helt håpløst. Men rett etter at heisen stengte, ble det jammen meg sol og klar himmel! Vi løp ut for å sette oss i sola på verandaen så lenge det varte. Med nybakte kanel-knuter og kakao, og leken "20 Spørsmål" ble det jammen meg påskestemning likevel!:DDet fine været holdt over natten i litt frem til idag. Det var ikke akkurat solskinn idag, men opphold ihvertfall og null tåke! 

Vi dro så langt opp på fjellet du kommer med skiheisen og knipset noen bilder der.Idag drar vi hjem fra fjellet, da jeg skal jobbe imorra. Pga manglende bil ser det ikke ut til at jeg kommer opp igjen på fjellet, så dette var nok årets påsketur!:( 

Når man er på hytta, har man tid til mye, som å bake! Idag testet vi en deilig oppskrift hentet fra denne bloggen, der heter den svenske kanelbullar. Men siden jeg liker å fornorske ting, og gjøre oppskrifter mine egne, har jeg nå døpt den Karolines Kanel- Knuter! 
Her er altså oppskriften på Karolines Kanel- Knuter:

Til deigen trenger du:
 • 1,3 liter mel
 • 1,5 dl sukker
 • 50 gram fersk gjær eller en pakke tørrgjær
 • 1 ts kardemomme
 • 125 gr margarin
 • 5 dl melk

Slik gjør du: 
 1. Smelt smøret og ha i melken. Pass på at blandingen er 37 grader, og rør ut gjæren i dette. 
 2. Bland de tørre tingene i en bolle og hell over den flytende gjærblandingen. 
 3. Elt og sett til heving. Det kan være lurt å ikke ha oppi alt melet med en gang, det er ikke alltid dette trengs. Du kan bruke resten av melet når du skal rulle ut deigen!
4. Mens deigen hever kan du lage kanelfyllet. Det består av mykt smør, kanel og sukker.


Slik lager du knutene:
 1. Kjelve ut deigen i en firkant/rektangel og smør på kanelfyllet. (På hele firkanten, ikke slik jeg har tatt bilde av)
 2. Brett deigen dobbel.  3. Kutt opp deigen i strimler. Hver strimmel kutter du nesten i to, men la de henge sammen på toppen.  4. Strimlene tvinner du rundt, og binder sammen i en knute over der hvor de henger sammen. 

   

 5. La de heve en stund

 6. Pensle kanel- knutene med egg og ha på perlesukker. 


 7. Settes i ovnen på ca 215 grader i ca 10 minutter (men dette varierer fra ovn til ovn...)

   

Server mens de er varme! Kjempedeilig! 

Jeg har aldri før gledet meg så mye til en ferie, ihvertfall ikke trengt en så mye før! Etter praksis i første klasse er jeg utslitt, og jobbing på kveldene har det ikke vært mye tid til å slappe av.. 

Akkurat nå er livet derimot ganske herlig! Kjærste er kommet hjem fra militæret, og nå er vi på fjellet hos min familie. Vi har spist GOD mat, og mere deilig mat skal det bli! Det er det som er fordelen med å være på hytta med familien, du får servert de deiligste retter som vi aldri ville funnet på å lage selv. Hjortestek, lammestek, svineindrefilet, hjemmelaget pizza med påskeskinkestek og nam nam nam vann i munn.... 

Idag har vi vært på gå-tur i skiløypa, da Joakim ikke har langrennski. Vi fikk mange stygge blikk fra disse supermoderne treningsnarkomanene fra Oslo Vest med bikkjene sine og rosa treningsdresser, men men. Vi gikk da midt i løypa utenfor sporene og passet oss for alle! Vi gikk til det nye hotellet på Norefjell for å ta litt å drikke, så gikk vi til en koselig hytte og fikk nystekte vafler, før vi traska hjem igjen. Vi var ute i rundt 2 1/2 time, ikke dårlig det! 

Nå har vi satt på badstuen, har akkurat drukket kakao med krem og skal spise lunsj.. Ahh.. 

Jeg har sagt det før og sier det nå igjen: Jeg har ikke sans for Fredrik Skavlan

Jeg pleier ikke å se på Skavlan, nettopp fordi jeg ikke liker mannen, men igår ble jeg sittende med kjærste og se på litt. Syns jo Aksel Lund Svindal er en herlig person, så var verdt å ta en titt. Men jeg irriterer meg grønn over denne "fantastiske" programlederen! Jeg skjønner ikke hvorfor han er blitt så populær og "respektert" programleder? Han kan jo ikke invervju teknikk! 

Jeg har blitt litt inspirert av Ninas pensjonerte 10 gode grunner innlegg, og har derfor tenkt å gi dere ti grunner til at Skavlan også burde pakke sakene sine og fine en annen karriere:

1. Han stammer minst tre ganger i hver setning han sier. Håper det ikke bare er meg som har lagt merke til det?

2. Han bruker UUUUHHMM hele tiden, det virker som han ikke har en anelse om hva han egentlig prøver å si!

3. Han stiller uklare spørsmål. For eksempel da Rihanna var der, var det flere ganger hun ikke skjønte hva han egentlig spurte om, noe som resulterte i korte svar fra intervjuobjektet. Er ikke dette alfa og omega i intervjusituasjoner da? Mener Skavlan gir en oppskrift på hvordan man IKKE skal intervjue...

4. Han prater mer enn gjestene. Jeg føler programmet er en arena der han kan snakke, komme med teite meninger tatt ut av kontekst. Istedenfor å stille et kort og konsist spørsmål, har han syykt lange spørsmål, der han stammer, må omformulere seg tre ganger, og kommer gjerne med hans egen mening om tema. Jeg skjønner at gjestene blir forvirret, de trodde jo de kom for at de skulle være i fokus?

5. Som jeg nevnte ovenfor, han er ikke en nøytral intervjuer. Jeg mener han forhåndsdømmer, kommer med ledende spørsmål, og setter ofte gjestene i ukomfortable situasjoner. Jeg blir nesten litt flau når jeg ser han..

6. Han skal liksom representere Norge?? Tenk deg mange av de internasjonale gjestene han har, er kanskje kun på Skavlan i løpet av deres opphold i Norge, og så møter de en slik mann? FLAUT! 

7. Han er altfor dårlig i engelsk. Om han stammer og sier uhm i norske intvervjuer, gjør han det ihvertfall i engelske! Han har dårlig uttale, dårlig ordforråd og generelt sett burde ikke hatt noe med slike internasjonale stjerner å gjøre i det hele tatt! 

8. Han er jo ikke kjekk engang. 

9. Er han liksom blitt svorsk nå da? Jeeez..

10. Denne artikkelen er vel en grunn nok i seg selv. Jeg driter i om det er VG som formidler dette, jeg har ingen problemer med å tro at dette er snat. Makan. 


Konklusjonen er vel i grunn at NRK burde gitt Skavlan fyken for lengst, ihvertfall latt noen andre håndtere de viktige gjestene. For selv jeg kan ikke nekte for at Skavlan har et utrolig bra team i ryggen som skaffer han utrolig bra gjester og som gjør at Skavlan har den jobben han har. Synd. 


Bildet er tatt fra tv2.no

Er det bare meg som mener dettte....?


Idag surret jeg noe voldsomt med tiden.. Trodde faktisk jeg hadde mistet nesten et helt døgn!

Da jeg var i praksis idag, fikk jeg en heidundranes hodepine med en tilhørende kvalme uten like... Å være lærer i første klasse er vel ikke den beste smertestillende medisinen jeg kan tenke meg, så det ble bare verre og verre og tilslutt måtte jeg gå hjem tidlig. Spyposen lå klar i bilen hele veien hjem, og selv om det var overskyet, kjørte jeg både med solbriller og med solskjermen nede for å slippe mest mulig lys. Makan til hodepine er det lenge siden jeg har hatt, nesten så jeg ville definert meg selv som trafikkfarlig der jeg fortet meg for hjem for å kaste meg i seng. 

Vel hjemme lukket og isolerte jeg meg på soverommet under dynen, bak gardinene, med lukket dør og så mørkt det var mulig. Jeg pøste nedpå med ekstra sterke smertestillende fra Sverige og sovna heldigvis fort. 

Kl 05.00 fredag morgen våknet jeg. Jeg klødde meg litt i hodet, kjente at hodepinen var borte og følte meg faktisk ganske uthvilt. Det skulle jo bare mangle, tenkte jeg, når jeg har sovet i 13-14 timer. Det var litt av noen smertestillende, kanskje jeg tok en litt for stor dose?Jeg tenkte jeg like gjerne kunne stå opp, da det var tre timer til jeg skulle tilbake igjen til praksis i første klasse. Jeg gikk på badet og tok morgenstellet og irriterte meg litt for at jeg hadde sovet bort hele torsdagskvelden. Jeg skulle jo se på Paradise, Nydalen og Karlsen! Og ikke minst skulle jeg rydde og gjøre det fint til kjærste kommer hjem, og masse andre små ærener! Jaja, det fikk bare være, kjærste kommer hjem senere på dagen fra militæret, han får bare leve med at det ser litt rotete ut. 

Så hørte jeg naboen begynne å støvsuge. ....? Hæ..? Støvsuge kl 05 om morgningen? Syns nå det var i det tidligste laget jeg da... Spesielt siden dette er samme nabo som har klaget litt på meg for bråk før, og er veldig nøye på regelen om å ikke lage slike høye lyder for sent om kvelden eller tidlig om morgningen. Hun er jo også grunnen til at jeg ikke har fått gjøre noe husarbeid denne uken, da jeg har vært borte fra tidlig om morgningen til sent på kvelden pga praksis og jobb hele uka. Men men, da kan vel kanskje jeg også støvsuge litt da? Jeg hadde jo faktisk et par timer på meg før jeg måtte dra igjen, og jeg var jo allerede påkledd?

Det neste som skjedde var at jeg fikk en melding fra tante om at Chanel var blitt plukket ut som en av seks finalister til Bærums vakreste hund. Hun hadde akkurat lest det i dagens avis, som jeg naturligvis ikke hadde lest enda. Jeg stusset et ørlite sekund over at hun var da veldig tidlig på'n idag, og at det kanskje var litt tidlig å sende melding, men det forsvant fort i opprømthet over nyheten. Jeg tenkte tilbake til dagen før, da jeg hadde hatt så vondt i hodet og rasket med meg posten uten å se i den. 

Det var omtrent her alt begynte å skurre. Jeg begynte å tenke tilbake på da jeg kom hjem, og at det egentlig ikke føltes så lenge siden likevel. Jeg fikk en skikkelig ekkel følelse at jeg ikke hadde noen formening om hvilken dag det var og hvor mye klokka egentlig var. Jeg måtte sjekke både to og tre ganger på forskjellige klokker og dato på mobil og PC før jeg innså at klokken bare var 17 torsdag kveld! 

Tro det eller jeg, jeg ble faktisk litt svimmel når jeg fant det ut. Det var som om tiden fysisk snudde, at jorden stoppet og snurre, eller byttet vei å skrudde seg en dag tilbake i tid. Jeg har hatt flere drømmer om det å skru tilbake tiden, og nå fikk jeg faktisk føle på kroppen hvordan dette føles! Det virket som jeg ble gitt en ny sjanse til å utnytte kvelden og ble overlykkelig over at døgnet plutselig fikk over 30 timer!

Nå har jeg jo all verdens tid! Har dere opplevd lignende?

For en stund siden sendte jeg inn bilde av Chanel til kåringen av Bærums vakreste hund. 
Idag fikk jeg vite at Chanel er plukket ut som en av seks finalister!! 

Hjelp meg å stemme henne frem til topps! Jeg tror man kan stemme så mange ganger man vil, du går inn HER og trykker på bildet av Chanel. 


Dette er bildet som har blitt plukket ut! 


Hvis ikke linken skulle fungere, så lim inn denne adressen i nettleseren deres: 

barumsavisen.no/lekkerbisken


Shit man, nå har jeg vært to dager i praksis, fra åtte til fire, så rett til jobb og hjemme igjen halv elleve. Hade seng, hei seng, hade seng, hei seng. Stort sett det dagene har gått ut på nå. 

Jeg har knapt brukt strøm disse to dagene, TV, data, lys og varme er skrudd av og leiligheten ligger helt i øde. Eneste tegn på liv er de mange tomme kaffekoppene som nå står spredd rundt i alle rom, som jeg aldri får tid til å vaske da oppvaskmaskinen bråker så den ikke kan gå verken tidlig om morgen eller kvelden. I tillegg er den gammel så man må fysisk vri bryteren videre, så jeg kan ikke sette den på før jeg drar heller. Ikke får jeg gjort det fint  til kjærste kommer hjem på fredag, ikke får jeg vaska klær, ikke loka på face eller sett på paradise. Jeg vil så gjerne lese alle oppdateringene på bloggene jeg følger, men finner ikke tid. Når jeg kommer hjem fra jobb er det å planlegge neste dags undervisning i første klasse, lage matpakke og sette klar kaffetrakteren så jeg bare kan trykke på en enkel knapp i halvsøvne kl syv om morningen. 

Hvis noen skulle lure, så har jeg måttet sende bikkja på ferie hos mor og far. GUD som jeg savner det lille søte trynet, har ikke sett henne siden fredag! :( Imorra skal jeg ihvertfall tilbringe kvelden med silkedotten min da. Hvis jeg får tid. 


Jeg må nemlig til svigermor å hente hårprodukter, jeg må planlegge undervisningopplegg til torsdag, da kommer en lærer fra HiO og skal se om vi egner oss som lærere. Jeg må rydde og gjøre det fint hjemme, og jeg må ta vare på bikkja mi. Jeg har  i tillegg lovt en venninne å overvære farging av hår og litt etterlengtet sladring. Spørs om jeg ikke må slå sammen noe her. Rydde Chanel hos venninne med sladrete hår?

Nei, nå gleder jeg meg sykt til påskeferie. Trenger det virkelig. DA skal jeg ta på meg joggis, et stort påskeegg med godteri under armen, en film eller bok, og sette meg i armkroken til kjærste og nyte livet. 


Ønskesituasjon akkurat nå?
Første April nærmer seg med stormskritt. Den kommer faktisk like fort verdt år! Merkelig. 

Hvert år tenker jeg at "i år, DA, da skal jeg jammen meg lure noen med en skikkelig genial spøk." Som oftest blir det med tanken, da første April kommer like overraskende fort på hvert år. Merkelig. 

Så jeg lurer på om det er noen som leser denne bloggen her som har en god spøk å dele? Enten du har blitt lurt selv, lurt noen andre, eller har en god spøk på lager? ME WANT TO HEAR:)


Ikke no press om å leve opp til dette, men... Det er ikke snakk om å bli enige over en frokost ala Carrie Style liksom.  Det skal gjøres ordentlig!


Det hang en lapp der jeg jobber, om at produsentene av Upperdog og Tommys Inferno trenger statister til en ny film. Handlingen er fra 70 tallet og innspillingen skal foregå på Rykkin i Bærum. 

Innspillingen skal være fra April til Juni, hvis du er interessert, kan du sende en mail med bilde og kontaktinfo til

statist@friland.biz

Jeg har jo alle eksamene mine i denne perioden, så kan ikke være med, men kanskje noen av dere vil?
Fem over syv idag tiglig fikk jeg en telefon fra min mor: "Er du klar??"

Shit, vi skulle jo på harryhandel idag! Jeg klappet tre raske klaps i trynet for å våkne, og sto opp på rekordtid. Chanel fikk en ultrakort tur nok til å gjødsle jorda. Så bare det av gårde! Litt kjipt bare, at huskelista jeg har laget i lang tid siden sist gang jeg var i Sverige, hadde bestemt seg for å være hjemme idag. Men men, det skorter ikke på ting å handle på Svinesund, så av sted dro vi! 

I tillegg til alt det obligatoriske det er å handle i Sverige, kom jeg også hjem med dette:


Uendelig mange forskjellige cidersmaker! Wee... Den mørke flasken med lilla etikett er en øl med sjokolade og kaffesmak. Høres jo litt jævli ut, men må jo bare prøves!Ananas fanta og jordbærjuice. Juicen var skikkelig god, smakte ekte jordbær, med fruktkjøtt og greier, litt sånn tynn jordbærpuré. Denne er perfekt å bruke til drinker!Jordbær og banan tyggis, var kjempegod!:DRosa briller!


Knall rosa klype-tingFantastisk søte Me-to-you-sjokolader! Den blå er melkesjokolade, den rosa mørk og den gule hvit. Kjøpte med noen til søs og vi!:)Kjempesøte øredobber og en MEGASØT kirsebærperlegreie til å ha i mobilen eller lignendeSko fra skopunktetChanel søler veldig når hun drikker, da trengs det en matte under vannskåla!Lue og genser fra Carlings


Jippi! Harryhandel er gøy!
Er dere også på harryhandel?Sommer'n nærmer seg, og butikkene fylles opp av sommervarer.. Her er noen av mine bikiniønsker fra bademote.no og Victorias secret!


 
Ahh sukk... Dessverre er bikinier noe jeg ikke tør å kjøpe over nett, da jeg liker å prøve de først. Er litt bikinikresen... Nå har jeg så mange fra før, så jeg skal nok klare meg! Likevel er jeg veeeldig nærme ved å bestille meg den nederste!Jeg er medlem av Bolig Pluss gruppa på facebook og idag fikk vi denne meldinga.

"BoligPluss skal pusse opp en stue i fire stiler og er på jakt etter et gammelt oppussingsobjekt med god takhøyde. Har du akkurat kjøpt leilighet eller vet om noen som har, så send oss en mail.
Vi ser helst at leiligheten eller huset ligger i Oslo og det kan ikke bo noen der under oppussingen!

Vil du ha besøk av et profesjonelt malerteam, er det bare å melde seg. Førstemann til mølla."

Jeg har for lav takhøyde på stua mi, men oppfordrer andre til å delta! Du må melde deg inn i gruppa på facebook og sende en melding eller mail til redaktøren.Jeg humra litt i skjegget da den første Twilight filmen kom. Jeg jobber på en kino, og la selvfølgelig merke til at det var stort sett unge jenter i tights, noen med reggis, de fleste oversminka, høylytte og gira som betalte for å se denne filmen. Noen hadde også dratt med seg guttekompisene sine, som virka en smule flaue over å bli sett på denne filmen selv om de egentlig elsker den de og. Herregud så teit, tenkte jeg. Den skal jeg ihvertfall ikke se. 

Så gikk det en stund. Filmen ble mer og mer populær, flere og flere på min egen alder kom og så den, og flere av mine egne venner og kollegaer så den opptil flere ganger. Hmmm likevel, jeg trakk litt på smilebåndet av dem også, og stolt over at jeg selv hadde klart å stå imot presset. 

Så kommet toern på norske kinoer. En kollega av meg sa veldig overbevisende: "Du kommer til å elske den, jeg vedder med deg. Du må se den første filmen, så ser du den andre. Punktum." 

Det endte meg at jeg og en annen kollega kjøpte den første filmen, tok den med oss i en tom kinosal og satt for oss selv om smilte. For nå var også vi hekta. 

Jeg følte meg skikkelig dum og deilig i min lille fjortisboble, der jeg ble helt betatt av Edward og Bella, deres historie og mitt ønske om en så fantastisk og romantisk gutt skulle eksistere. Akk.. Jeg er litt glad for at jeg så enern dagen før toern kom, da slapp jeg ventetiden. For tilogmed det døgnet var en ventetid. 

Toern skuffa ikke meg. Jeg driter i anmeldelser og hva voksne kjipe anmeldere sier om den, hva "liksom-peiling-nesten-voksne" med peiling på film har å utsette på historien: Filmen handler om den forbudte kjærlighet og den gjør det jævli bra. Bevis? Vi hadde den første filmen gående på kinoen nesten helt til den kom ut på dvd. 

Men nå er nok en ventetid over, traileren for treern, Eclipse, har endelig kommet, til stooor glede for Karoline og de tusen ungjenter. Bare litt igjen nå! Weee.. Og for de som lurer: TEAM VARULV! 

Noen ganger er jeg glad jeg jobber på en kino så jeg får sett den før alle andre. Hurra for meg! Nyt traileren så lenge!Og en liten kommentar: Kirsten Stewart (Bella) er virkelig en god skuespiller må jeg si. Så pokkers sur og usjarmerende i virkeligheten, og så naturlig søt i filmen....Her om dagen fikk jeg denne søte telyslampen i posten! Den er fra Zara Home, og blir utrolig fin når man tenner den i mørket, det ser ut som en minilampe i glass:) Anbefales på det sterkeste, koster 119,- og kan kjøpes her

Norefjell alpinanlegg reklamerer med på hjemmesiden deres at de siden OL i 1952 har hatt et av Norges største og mest moderne skisenteret. Vel. Jeg stiller meg litt uenig. 

Familien var på fjellet i helgen, og jeg og pappa kom i prat med av veteranene som jobber i skishopen/utleien. Han var så glad for det fine været og de mange turistene, senteret trengte sårt penger pga manglende kunder. Det første jeg tenkte: "Er det no rart?"

Eierne av Norefjell skisenter har brukt enormt mye penger på å bygge ut sengeplassene. Leilighetskomplekser, hoteller og hytter popper opp i hytt og pine over hele fjellet, på de merkeligste steder (Quality spa og resort, Norefjells store satsning, er bygget oppå en myr, nedi en dump, men lite sol og langt unna alle heiser).


 Men noe glemte de på veien mot det perfekte skisted: Heisene og bakkene. Siden vi inntok fjellet for rundt femten år siden, er det nesten ikke forandret seg noenting på tilbudet! Bakkene pleide å være overfylte, lange køer, og ikke veldig interessante bakker. Etterhvert minsket køene, kundene dro til Trysil og Hemsedal og heisene er de samme. Hva skjer? Skjønner dere kjære eiere at for å få dagsturister så må man ha et bra bakketilbud, ikke bare sengeplasser? Ah.. Irriterende. 

Gi oss raskere heiser, bedre prepping av bakker, flere bakker og flere heiser. Så kanskje dere tjener litt penger igjen!Ellers har jeg, søs og pappa hatt en fin helg på hytta, rakk å stå både snowboard, telemark og langrenn. Ja vi har kost oss. Men det var ikke takket være bakken ihvertfall! 

 


For å ønske våren, sol og lette sommerfarger velkommen, har jeg gjort bloggen sommerklar i freshe farger!  

Jeg vet den ser litt fjortis ut i fargevalget og slikt, meeeen. Det er snart sommer og det er lov. Dessuten har jeg brukt en hel kveld på dette her. 

Hva synes dere? Skal jeg gå tilbake til deg gamle? Og ble det for mye hvitt? Jeg føler jeg nesten må ha på meg solbriller når jeg leser bloggen min nå.. Kanskje jeg skal ha lyseblått bak innleggene? Jaja dette var et førsteutkast ihvertfall!

Lagde en annen header jeg egentlig også ble fornøyd med, den er litt enklere enn den fancysmancy jeg har nå:
Hvis dere ser litt småpirk eller forbedringspotensiale, si ifra, så kanskje jeg gidder å endre.. Vet at kantene har blitt litt hakkete og sånn, men care.. 

Det kommer også nye bilder nedover sidemenyen snart, så de passer bedre inn! Har tilogmed laget ny signatur, er i slaget altså...

Ble det fint?
Våren er her! Snøen har smelta av benkene langs kyststien og det er mulig å sitte i sola med åpen jakke. Solbrillene blir tørket støv av og man kan gå med tights uten å fryse ihjel. Deilig!

LYKKE!Jeg har satt sammen en liten skrytevideo med noen av triksene til Chanel:)

 Den lille brune hunden som dukker opp er kleinspitzen Lilly, som er bikkja til søs. 

Endelig har jeg fått til youtube!:D

Enjoy!


Gi nytt liv til skoene dine og dekorer skoeskene! De blir så fine at du vil ha dem fremme, og dermed bruker du dem oftere. 

Jeg har dekorert mine med tapetrester, bokbind og gavepapir. Noen er limt med decoupagelim, andre er bare teipet fast! 

Her er et utvalg av de dekorerte skoeskene mine:


Man kan putte på klistremerker, glansbilder, stoffrester, ta bilde av skoene inni esken og lime det utenpå, mulighetene er mange, bare å bruke fantasien!

Ble det ikke fint? 
Hver første søndag i måneden er det småhundtreff i Veritasparken i Bærum. 

Dette er en kjempefin anledning til å la de små krabatene våre få løpt fra seg litt og ikke minst sosialiseres! Idag var det i tillegg megafint vær, og stort oppmøte. Jeg merker hvor mye flinkere Chanel er blitt rundt fremmede hunder etter at vi har vært her, det er som om hund blir minnet på hvordan man snakker hundsk..

Jeg hadde med meg kamera idag, så her kommer masse bilder!


Utsikt mot Sandvika By
Det var en liten pom som la sin elsk på Chanel...


...men Chanel lar seg ikke humpe, og grisedynka pommen..hehe
Var mange som hadde tatt turen idag, enda flere utenfor bilde også!

Småhundtreffet har også en facebookgruppe, der det ligger enda flere bilder hvis man er interessert. Dette er bare bildene med min hund på, men tok masse andre fine også! 
Det er også bilder fra alle eldre treff på den offisielle siden deres, som jeg linket til øverst i innlegget. Jeg har hatt en liten ryddings i fryseren, og oppdaget at jeg hadde masse Gyros-kjøtt fra Sverige igjen!:) Dette ble en gresk variant av kebab, sunnere og veldig mye bedre! 


Gresk Gyros i pita med hjemmelaget tzatziki
Gyroskjøtt, mitt var ferdig marinert med gresk krydder
Pitabrød
Salat av eget ønske, jeg har agurk, salathode, tomat og rødløk

Hjemmelaget tzatziki: 
Matyoughurt
Hvitløk, finhakket
Agurk, finhakket
Salt og pepper

Denne retten tar mindre en fem minutter å lage, jeg rakk å lage alt mens det var reklame på TV... Herlig! Det var skikkelig bra ridevær idag! Snødekte veier til å tølte på, sol som varmer, blå himmel og søte  hester! Herlig!

Det var Höfgi og Leiknir som fikk seg luftetur idag, selv om Sida hadde veldig lyst til å være med.. 

Var ikke så veldig mye interessant som skjedde på turen, så det får bli et bildeinnlegg istedenfor:


Leiknir fikk Tintin sveis i vinden..:)


Leiknir hilser på Embla


Sida ba pent om å være med idag, men måtte stå igjen med Glao...


Ikke fikk hun være med søs heller!


Skikkelig corny bildet av Höfgi, ser ut som ei tynn lita flis...Studenter må jo spise litt fisk innimellom, men en som aldri har laget fisk til seg selv før, må gjøre det enkelt. 

Fiskepinner er jo et alternativ, men jeg ville prøve noe annet. Valget falt på crispies fra Findus, som er hvit-fiskbiter med sprø panering rundt. 


Igår spiste jeg og søs den med stekt fenikkel, kokte gulrøtter og parisiennesaus (hvit fiskesaus med sjalottløk og persille) til. Idag tenkte jeg å spise resten av pakka, og nok en gang hadde jeg ikke tenkt på tilbehør. Dermed ble det jakt i skapene igjen, og dette er det jeg klarte å diske opp med: 

Tacolomper, gulrøtter, salat og agurk, med rømme og sweet chilisausdressing på. 

Resultatet ble faktisk ganske godt! 

Jeg hadde ikke kokt gulrøttene, bare skjært dem i strimler. Jeg liker at det er ekstra sprøtt! Gulrøttene er litt skjult under alt det andre på bildet, men jeg tok ihvertfall en gulrot i hver lompe. Jeg hadde igjen litt frossen scampi i fryseren, det er de to klattene som ligger ved siden av! Jeg fikk nok til to lomper. Den ene spiste jeg til middag, den andre pakket jeg sammen i aluminiumsfolie så jeg har lunsj i morra! 

Fisken smakte forresten som en bedre utgave av fiskepinner. Jeg tror det er samme fisk som brukes, alaska Pollock, men paneringen rundt var MYE bedre! Den var ikke så fettete, men ordentlig sprø, og datt ikke av som den ofte gjør på fiskepinner. Jeg aner ikke hvor mye pakken koster, da jeg fikk den på handletur med mamma:) 


Søs har dilla på neglelakk og det vet lillesøs å utnytte. Siste kjøpet hennes er denne knallfine sommer-neglelakken fra et merke jeg ikke aner hva er, kjøpt på ebay. Ah.. Tankene mine går mot sommer..Måtte jo nesten ta på meg sommer-blomsteringen min også, siden alt jeg klarer å tenke på er...sommer!Den er liksom så sommer! Den burde hete sommer. Jeg døper den sommer. Og den blir enda finere når jeg får sommerbrun hud! Og så har jeg en topp i akkurat samme farge, så da blir jeg sommerfin da. 

Jeg er egentlig skikkelig dårlig på neglelakk, har aldri vært no opptatt av neglene mine. Min neglelakksamling består av blank, lyserosa og hvit neglelakk, og noen kjempegamle blå glitterneglelakker som sikkert ble tørre for fem år siden uten at jeg har lagt merke til det enda. Det er godt å ha en søster som har en egen toalettmappe for alle neglelakkene sine. Snylte snylte... 
God sommer! snart!Idag satte jeg og resten av gjengen på kinoen på Alice In Wonderland i 3D for en liten førpremiere for oss selv. 


Bildet er tatt fra filmweb.no

Det beste ordet jeg kommer på nå om filmen, er artig! Masse morsomme effekter og karakterer, og du føler virkelig at du er midt inni en eventyrverden. Her er det blandet animasjonsfigurer og ekte skuespillere om hverandre, og brukt skikkelig fargespill! Musikken er av den superflinke Danny Elfman. 

Anbefales å se den i 3D for en ekstra kinoopplevelse, spesielt sluttscenen er utrolig! 

Den har premiere på norske kinoer på fredag!

Noen andre som har tenkt til å se den?Idag kom pakka jeg har venta i spenning på, nemlig støvlettene jeg bestilte for litt siden!

Har lenge gått å sikla på de, men de har vært litt for dyre for min studentlommebok. Men så fikk jeg mulighet til å kjøpe de til 50% og da slo jeg til! Jippi! De er av merke Josefson, bestilt gjennom ellos.no. 
Hva syns du? Er de ikke fine!?Studentlommeboka mi er veldig gla for kiwis go'helg produkter til 14,90,- på fredager og lørdager, og jeg pleier å kjøpe et par når jeg først er innom en kiwibutikk. Denne helgen var det svinekoteletter.Jeg glemmer alltid å tenke på tilbehør når jeg er i butikken, så da blir det det man har å finne i skapene hjemme. Jeg hadde egentlig tenkt til å ha pommes fritt til, men det viste seg at jeg ikke hadde det likevel:( Så da ble det noe annet fra skapet, byggris. Dette er et sunnere alternativ til vanlig ris og ganske godt med krydder/saus til. 

Jeg hadde også bernesaus (hvordan skrives det egentlig..?) og salat til. Resultatet ble ganske godt, selv uten pommes fritt til!:)

Det beste er at retten koster jo sikkert rundt 20 kr tilsammen, med tanke på at tilbehøret holder til andre retter også! 

Vel bekomme!

Agripet AS har nokså nylig lansert et nytt tørrfõr på markedet: Appetitt kvalitetsfór. 

Da jeg var på hundemessa i Lillestrøm i november, fikk jeg en gratis 3 kg sekk med dette fóret, som jeg nå akkurat er ferdig med. Og jeg er kjempefornøyd! Har akkurat kjøpt en ny 15 kg sekk:) Chanel elsker foret, og det kommer i akkurat passe store biter. Jeg bruker lam og ris for mellomstore hunder, da det er disse bitene som er best for Chanel selv om hun er pr. def. liten hund. Hun sluker maten sin uten å tygge hvis hun får for små biter! 

Chanel er en sprek sheltie med ømfintlig mage som legger fort på seg hvis hun ikke får nok tur og lett klør. Jeg er derfor avhengig av å ha et godt kvalitetsfòr, uten for mye fett, som er mild for magen og bra for pels og hud. Jeg har brukt Royal Canines sensible helt til nå, men da det er så høy fettprosent, ville jeg bytte. Eukanuba var ikke et alternativ, da jeg har hørt at dette ikke passer for sheltier. Hills nekter hun å spise, og royal canine er så dyrt. Labb digger hun, men det er langt å dra til FK når man skal ha mat!
 
Appetitt blir laget av samme produsent som Labb, og stiller i samme prisklasse. På Eiksmarka Hund og Katt kjøpte jeg en 15 kg sekk til 599,-. Forskjellen er at Appetitt skal være av enda bedre kvalitet. Det er i tillegg godt for hud og hår, og skal styrke immunforsvar og helse.
 


AgriPet har fire nøkkelord for dette foret: Smak, Fersk, Norsk og Miljø. Jeg trenger kanskje ikke å utdype dette mer, man forstår mye utifra dette! Les mer på deres hjemmeside ved å trykke her. De har typene valp, voksen med lam og ris, voksen med kylling, energi, ekstrem, light og senior. De tre første er også delt opp etter hundens str: Liten, mellom og stor.

Jeg kan med andre ord sterk anbefale Appetitt til andre hundeeiere! 

Hvilket for bruker du?


Norske blogger

bloglovin
hits