april 2010

Ja, nå kommer altså det tredje blogginlegget på rams her altså, men kjeder man seg, så kjeder man seg...

Googla litt forskjellige ting idag og resultater ble at jeg fikk satt sammen min egen mintgrønne ønskeliste. Før jeg kommer til det, må jeg bare vise en video:

Her er mitt nye forbilde: En lærer med herlig sans for humor.... Noe å ta med seg når jeg blir ferdig utdanna lærer?
Ellers så elsker jeg pastellfarger, spesielt fargen mintgrønn. Derfor har jeg nå laget en egen ønskeliste med bare mintgrønne ting som dukka opp på google...:

Hadde jeg spilt mer gitar, skulle jeg ihvertfall hatt denne:


Jeg fikk nytt kamera av kjærste til jul, dessverre var det ikke i denne fargen: 

En fantastisk søt kjole!Et nyyydelig retro kjøleskap/frys! Det ligner litt på SMEG, men er litt usikker om det er det merket, siden det ikke står på skapet...?


Min neste bil:


Om ikke jeg skulle har råd til ny bil:


Om ikke jeg skulle ha råd til ny scooter:Jeg lover at hvis jeg får denne symaskinen skal jeg sy mye mer!Noen som har smakt isteene fra Arizona? Denne her er fantastisk god! Også som varm!


Og selvfølgelig alle de vakre neglelakkene som gir sommerfølelse... Prikken over i'en blir denne mintgrønne rosen i håret! 
Hva er din favorittfarge?

Jeg leste akkurat en artikkel på  nettavisen.no og må bare dele det! Einstein er verdens minste hest og rett og slett en liten hjerteknuser... Så utrolig søt, men snål på samme tid. Han er jo mindre en bikkja til kjærste! 

Forrige torsdag begynte endelig agilitysesongen for min del igjen! Dessverre hadde jeg kledd på meg for lite, og jeg ble syk etterpå. Sånn går det når man bor alene, ingen som kan mase om at jeg må ta på meg en ekstra genser!  I helgen ble jeg derfor fengslet til senga.. Søndag dro jeg hjem til mor for litt omsorg, og der bakte jeg havrecookies! Jeg brukte oppskriften som står bakpå de cafecookiesene som man får i butikken, men mikset litt mellom den grønne og den røde oppskriften. 

Resultatet ble skikkelig snadder-kjeks! Myke, store og tjukke, akkurat slik Karoline liker det!Så til agilityen: I vår skal vi gå trinn 2, noe jeg gleder meg skikkelig til. Er det noe jeg trenger, så er det masse tips og erfaringer som handler! Vi har vært så heldige å få to trenere som holder på med agility i toppeliten, begge er med på det norske landslaget i agility! Jeg er rett og slett imponert over hvor motiverende det er å gå kurs for dem, de sier akkurat de riktige tingene og virkelig løfter alle deltakerne! 

Idag var fokus på krysninger og vendinger på banen, noe som jeg aldri har øvd på før. Men så lenge jeg stokket bena mine riktig, tok Chanel det kjempebra! Kanskje jeg får en av de andre til å filme meg neste gang, så jeg kan legge det ut her?

Idag var andre kursdag, og vi holdt på i hele tre timer. Det er lenge for en liten sheltietispe, Chanel var syyykt gira den første timen, så falt energien jevnt til null. Jeg måtte nesten bære henne inn døra, og hun sovna før jeg hadde tatt av meg jakka nesten. God natt!Jeg går første året på lærerutdanning og har for tiden vært ute i praksis i første klasse. Idag var nest siste dagen vår med barna, bare mandagen igjen! 웃

Jeg må si det har vært en helt fantastisk opplevelse å få lov til å bli kjent med så mange herlige under! Jeg har aldri tidligere jobbet med så små barn, så hadde ingen anelse hva jeg gikk til. Jeg ville i utgangspunktet bli lærer på ungdomskolen, men etter å ha vært syv uker i første klasse, må jeg si det frister stort å bli på småskoletrinnet! Førsteklassingene er så herlige, supermotiverte til å lære og lese og skrive, og vi leker hele dagen lang. Kanke klage på det altså..

Det skal bli deilig å komme tilbake til normal student-døgnrytme igjen, late morninger og korte forelesninger. Merker jeg er blitt litt lei åttetilfire jobb hver dag nå, jeg er ikke vant til å stå opp så tidlig jeg! Er like knekt hver morgen, uansett når jeg legger meg.... Ikke får man tid til noe heller... 

Men samtidig kjenner jeg at jeg kommer til å savne barna skikkelig! Jeg har blitt virkelig godt kjent med flere av dem.. Vi har storkost oss sammen med de søte små, der vi har laget bål med pinnebrød, pannekaker og popcorn, har eventyrstunder og lekt leker, solgt vafler og saft og sett på film og laget boller. Skal si de har kost seg mens det har vært studenter der ja. 

Aller mest kommer jeg til å savne de ksoelige turene vi har hatt med første klasse, alle 40 elevene samlet på et utsiktspunkt, det var rett og slett et herlig syn!Jeg har lært sykt mye om det å være lærer, og merker det er en stor mulighet for at jeg har truffet riktig yrke for en gangs skyld... Bare tre år til nå, så er jeg ferdig utdanna! :DJa, for det er sol og fint vær, men likevel er det egentlig veldig kaldt. Så var det kanskje ikke skinnjakkevær likevel, så burde jeg kanskje hatt på strømpebukse et par dager til likevel. 

For nå er jeg blitt syk! :(


Jeg ser sur ut, men det er lov når man er syk og ikke får vært med på konsert. 

Har kjent det gruble i halsen i noen dager, men etter en altfor kald agility-trening i går kveld, brøt den ut for fullt idag. Dritkjipt, for jeg skulle egentlig på The Baseballs- konsert idag, men måtte melde avbud fordi jeg egentlig ikke klarte å stå på bena.... Møkk...

Det var absolutt ikke dagen å bli syk på idag! Jeg har de siste fire ukene vært i praksis i første klasse, og skulle ha min siste undervisningstime idag. Den måtte jeg utsette til mandag. Ikke ble det ridning idag på meg heller, men nedturen var selvfølgelig at jeg gikk glipp av konserten jeg hadde gleda meg til! 

Så nå ligger jeg på sofaen og synes synd på meg selv. Jeg trøster meg selv med Norske talenter, Nytt på Nytt, senkveld og Golden Goal mens jeg spiser verdens søteste sjokolade: 

Me-to-you-bear sjokolade fra Sverige! ˚͜ ˚♫BLI BRA IGJEN! JEG VIL JEG VIL BLI BRA IGJEN...♫
Det verste som kan skje når kjærste ikke er hjemme, er at det dukker opp en edderkopp! 

Ikveld skjedde det, den satt i taket på soverommet. Og jeg hadde faktisk tenkt til å få sove i natt, så jeg MÅTTE ta den. Blæææææ. 

Da var det frem med stol, fluesmekker, gummihansker og nesten en hel rull med dopapir. Kreket skulle ihvertfall ikke slippe unna. 

Jeg slo først en gang, men bomma så det sang. Det er også et skikkelig mareritt scenario, at jeg bommer, at edderkoppen er av det hevngjerrige slaget og hopper på meg og biter meg til døde. Heldigvis skjedde ikke dette denne gangen, men det var ikke langt unna. Edderkoppen slapp seg nemlig ned i en 10 cm lang tråd fra taket, der den venta på drapsforsøk nr to. 

Denne gangen turte jeg å lene meg litt nærmere så fluesmekkeren faktisk nådde helt bort til edderkoppen og smalt til så Bjørn Borg ville blitt misunnelig. Skal si jeg ble lettet da jeg så edderkoppen bli smurt utover der oppe  i taket. Excellent..MOhahaha....

Karoline 1 - Edderkopp 0

Så var det 15 m med dopapir for å tørke opp sølet, hvis ikke vet jeg edderkoppen hadde våknet til liv etter at jeg hadde sovna og lagt egg i munnen min. Den ble skyldt ned i do (tre ganger), døren til badet er lukket, døren til gangen er lukket og døren til soverommet er lukket. For sikkerhets skyld. 

Skulle edderkoppen ha overlevd slaget, kvelning i dopapir, drukning i dass, og mot alle odds kommet seg opp av do, funnet seg vei gjennom tre stengte dører og opp i senga mi, skulle den nesten fortjent å sove på hodeputa. 

Akk så mye styr for en edderkopp som ikke engang var så stor som tommelfingerneglen! Vi har vært på hytta på Nøtterøy i helgen og kjøpt oss ny båt, og vi selger derfor den gamle båten. 

Det er en Ryds 440 GT, med Mercury motor 40 HK, 1996 modell. Henger følger ikke med. 
Motoren fusker på tomgang og i sakte fart, og er ikke til å stole på. Båten selges derfor billig. 

Puter er inkludert.

Pris er ca 38.000 men kan absolutt diskuteres. 

Hvis du er interessert, ring 91323066 eller send mail til adk@wr.no
Chanel har ofte har plage med kløe og diverse, og etter nå 2 år med kartlegging, er jeg ganske sikker: 
Chanel har pollenallergi. 

Jeg merket det allerede ved hennes første sommer, da gnagde hun på låret sitt, og slikket/beit av pels under forbena. En periode var de helt nakne og huden fikk utslett og var irritert. Den gangen dro vi til dyrlege og tok prøver, hvor dyrlegen kom frem til at hun hadde pelsmidd. Dette fant hun ut ved å ta en teipbit inntil alle de irriterte stedene og se i mikroskopet hva hun fant. 

 

Chanel ble så behandlet for dette, med en engangskur der dråper skulle dryppes i nakken hennes med medisiner og føre til at pelsmidden forsvant. 

Da jeg ikke så noen bedring etter denne behandlingen, prøvde jeg å lete litt rundt både på nett, hos andre dyrleger og hos hudeksperter, alle sa det samme: Det var mest sannsynlig ikke pelsmidd. 

Tar du en teipbit i hundens pels og setter den under et mikroskop, vil man garantert finne mye rart. At det er midd og småkryp i en hundepels, er ingen nyhet. Det er en grunn til at man ikke skal ha bikkja i senga... Den ene dyrlegen fnøys av måten Chanel hadde blitt testet for det, han mente det krevde langt mer undersøkelser for å få påvist pelsmidd. En annen dyrlege sa det nesten ikke fantes i Norge, mens hudeksperter lo av måten hun hadde blitt behandlet på. De sa at en engangskur med litt medisin i nakken ikke ville ha løst problemet. 

Da jeg ringte til dyrlegen jeg hadde vært hos og fortalte hva jeg hadde funnet ut av, sa hun bare at hun hadde fulgt "boka" og gjort det som sto på pakningen til medisinen. Ikke veldig kunnskapsrik med andre ord. Med det var det siste gang jeg gikk dit! (Kolsås dyrehospital).

Etter å ha snakket med andre hundeeiere med samme symptomer, begynte vi å tro at det kunne skyldes kjedsomhet og uvaner. Ihvertfall når det gjaldt slikkingen på bena, jeg hørte om flere gjeterhunder som hadde begynt med det fordi de var understimulerte. Chanel fikk krage og kjeft hver gang hun slikket seg på bena, og i en periode fungerte dette. Så lenge hun ble vent av med slikkingen, gjorde hun det heller ikke. 

Vinteren kom og problemene forsvant helt. Da våren kom, dukket de opp igjen. Det var da vi begynte å mistenke allergi. Jeg begynte å søke informasjon om dette, og alt stemte liksom.. Til vinteren igjen stoppet det, og nå har det jammen meg kommet tilbake, Chanel klør som rakkern..


Men jeg vegrer meg fremdeles for å gå til dyrlegen, da dette er dyrt og man betaler for at de skal si "jo dette er allergi, du må bare holde henne unna gress". For det er ikke så mye man kan gjøre med pollenallergi. Jeg er overhode ikke interessert i kortison, da dette gir skumle bivirkninger. 

Ellers så må jeg skylle bikkja etter tur om sommeren, vaske henne regelmessig for å få pollen ut av pelsen, og helst ikke la henne løpe på gress (umulig syns nå jeg). Men jeg har hørt at kanskje antihistamin kan virke? Noen som vet hvor man kan få tak i det uten å måtte dra til dyrlegen for konsultasjon? 

Er det andre som har opplevd lignende og som har noen tips til hvordan jeg kan hindre henne i å klø?


Oppdatering: I slutten av mai 2010 var jeg endelig hos dyrlegen for å få sjekket dette. Denne gangen bestemte jeg meg for å prøve Mostue dyreklinikk, den er jo tross alt nesten nabo av oss. Der møtte jeg en hyggelig dyrlege, Nina Kristiensen, som forklarte meg litt av hvert om dette slik at jeg ble litt klokere. 

For det første finnes det ikke noe reseptfritt på apoteket man kan gi som allergimedisin. Det er bare voksenmedisiner man for kjøpt, og dette skal man IKKE gi til hunden. Skal man gjøre tiltak uten å dra til dyrlegen, gjelder det å vaske hunden med alovera eller annen kløestillende sjampo, gjerne et par ganger i uka. Etter hver tur kan man ta en fuktig klut og tørke over hunden, i pelsen, ansiktet og under magen og på beina. Ellers er det ikke stort å gjøre, annet enn hvis du har mulighet, holde bikkja unna langt gress. Dette er for meg håpløst, da vi er omringet av store gressletter overalt hjemme og på hytta, og vi trener agility på gress. 

I første omgang fikk jeg antihistaminer på resept av dyrlegen, spesielt til hunder. Dette henter man på vanlig apotek. Jeg skal gå på disse pillene i ca to uker, og da skal jeg ha enten sett en bedring, eller ingen forandring. Ser jeg en bedring, betyr det at hun har pollenallergi og reagerer positivt på de enkle medisinene. Jeg kan da fortsette med disse i sommerhalvåret, og kløinga vil avta. Det vil ikke kurere allergien, hun vil alltid ha den, men hun blir ihvertfall ikke plaget av kløe! 

Er det derimot ingen forandring, må vi inn til dyrlegen igjen, og ta blodprøve. Da sender blodprøven avgårde for en ordentlig sjekk, hvor de da finner ut av nøyaktig hva hun er allergisk mot. Da kan man enten behandle med kortison, noe både jeg og dyrlegen ikke var så positive til, eller man må gjennomgå en behandling der stoffer av det hun er allergisk mot blir sprøytet i henne, slik at immunforsvaret vil lage en slags motgift mot allergien. Da kan hun enten bli helt frisk, eller bli fri fra symptomer. (Eller ingen reaksjon..)

Så nå går jeg og håper på at antihistaminene virker, så vi slipper videre behandling! Tvi tvi!
Dette var dagens middag: Hjemmebakt porsjonspizza. 

Porsjonspizza er genialt. Jeg elsker kantstykker, og nå er alle stykkene med kant! Man kan lage forskjellige små-åizzaer om man ønsker det. Om man er en, som jeg er, bruker jeg restene som lunsj og middag i morra også. Genialt egon. Du skjærer altså opp deigen i ønsket størrelse før man legger på fyllet. Det ble ikke så veldig dyrt heller: 
Jeg kjøpte ferdig pizzabunn fra Peppes til 29,- og det var alt jeg betalte idag. Igår spiste jeg nemlig spagetti bolognese og hadde igjen masse mat. Jeg er bare en person, så igår brukte jeg kun kvarte kjøttdeigpakka (500 gr) og idag brukte jeg halve. Jeg brukte det som var igjen av tomatsausen som pizzasaus, og mais og ost som jeg brukte litt av i går ble også brukt på pizzaen. 

Tilsammen blir det ikke så dyrt, da jeg bruker de samme tingene til middag på forskjellig måter tre dager på rad! 

Imorra er det turdag i første klasse, der jeg er i praksis, så da skal jeg ha med pizza istedenfor pølser og varme opp på rist på bålet. Tenker det blir noen misunnelige seksåringer ja.. Iogmed at jeg har rett hår, prøver jeg alltid å få mest mulig krøller. Sånn er det bare.

 Idag har jeg testet en ny metode, nemlig å tvinne hårlokker inntil hodet mens det er fuktig og la det tørke sånn. 

Jeg slang på meg en ansiktsmaske samtidig, og det var ikke akkurat et pent speilbilde som så tilbake på meg.. Grøss. Her prøver jeg faktisk å smile, men masken er så stram at det ikke går...


Etter å ha sittet med hårknottene noen timer (i sola, på verandaen.. Herlig!) tok jeg de ut. Å joda krøller ble det, men ikke akkurat fine...


Etter å ha børstet de ut med fingrene, ble det egentlig bare verre og verre. Takket være den fine skinnjakka mi så det ut som jeg hadde tyvlånt tidsmaskinbilen fra Back to the future-filmene og kjørt avsted til 80-tallet. Med Bon Jovi og Maiden på spillelista kom jeg rett og slett i ekte åttitallsstemning!:D

Jaja, da har vi prøvd det og..

So long!
Jeg var en liten tur i Sandvika igår og fikk brukt opp litt penger.. Nå har jeg levd en stund i shoppingsølibat pga praksis og påske og slikt, så det var nesten litt godt å få shoppa litt igjen! 

På Åhlens fant jeg en herlig stekepanne i rødt som passer perfekt på mitt røde kjøkken:Jeg har sagt det før, men kan ikke få sagt det nok, jeg ELSKER vårværet! Endelig er det skinnjakkevær igjen! Når jeg først har investert i tre skinnjakker de siste årene, er det jo greit å få brukt dem også?Og til slutt noen tips om nye ting på markedet: 

Define har kommet med et hårpudder som skal gjøre det enkelt for alle og enhver å få skikkelig volum i håret. Jeg prøvde det igår, og jommen meg, det er genialt! Du slipper tuppering, og bøttevis med hårspray (lukter jo pyton) og er så enkelt som det går ann! Tilogmed tynt, glatt nordisk hår får ordentlig volum av dette!


Det er også kommet en ny saft fra Fun light: Med granateplesmak!
Jeg må innrømme at jeg sluker alt som har med granateple å gjøre, elsker smaken! Og saften skuffer heller ikke, selv om den kjente fun light smaken også dukker opp her. Den er veldig søt, men sånt liker jo jeg.. :) 


God søndag!Ahh. Akkurat kommet hjem fra shopping, og solen skinner fortsatt! Jeg er så heldig å ha veranda med kveldsol (og morgen, og midtsol..) 

Det var derfor ikke vanskelig å la meg selv overtale til å ta en kald pils på verandaen i solveggen. Jeg hadde ingen kald pils, men kald rusbrus fra Sverige. Duger det og! 

En ting er ihvertfall sikkert, jeg fylte opp kjøleskapet med pils, for nå kommer godværet! Min utsikt fra solstolen:D
Åh så deilig, våren her kommet for fullt denne helgen!:D Først et skikkelig regnskyll hele uka for å fjerne all drittsnøen, og så kommer dette nydelige været! Det er deilig å være norsk om dagen!

Ikke mye annet å fortelle fra denne kanten, så vil bare vise et nydelig bilde av hundene våre:


Er de ikke nydelige?? 

Bildet har blitt forstørret og henger på veggen i stua mi:D

Bildet er fra høsten 2008, fra en fjelltur til toppen av Norefjell. Den lille sheltien er min egen Chanel, Border collien er min samboers Timmy, og den lille brune pelsdotten er kleinspitzen Lilly til søsteren min. 

Til neste gang: 

GOD VÅR!


Det har vært utrolig deilig å ha kjærste hjemme på besøk over påsken, men på tirsdag måtte han opp til nord igjen... For å kose oss litt ekstra før han dro, bestemte vi oss for å traske ned til vannkanten og lage et lite bål!

Vi hadde verken pølser eller marshmellows eller noe annet å grille, men vi hadde da bål, kvikklunsj og te! Du kommer langt med det altså! Vi var faktisk ute et par timer! 

Her er noen bilder fra kvelden....

Jeg har blitt utfordret av http://beateskatvedt.blogg.no/ :) Takk for utfordringen! 

Den går ut på at jeg skal gå inn på bildemappen min, finne den sjette mappen, og det sjette bildet, og så skrive litt om dette:)

Og det var dette som lå på den gylne plassen!:D


Bildet er fra sommer'n 2008, og er tatt fra en båttur med kjærste! Jeg lå og solte meg i båten, med tærne oppå rekka og ble litt satt over hvor godt livet var akkurat da. AI som jeg gleder meg til sommeren nå!:D

Jeg får vel også sende utfordringen videre:

Det er garantert flere enn meg som har opplevd urettferdige parkeringsbøter, men dessverre vil de fleste ikke gjøre annet enn å grynte forbannet og betale boten. Noen klager og for boten tilbakebetalt, og ferdig med saken. 

Idag leste jeg en artikkel i nettavisen om en mann som ikke hadde gitt seg med dette. Etter at han fikk tilbakebetalt boten, krevde han erstatning for tiden han hadde brukt for å kreve tilbake beløpet på 700,- og vant tilslutt en sum på 72.000,-!!

Her rett og slett herlig at det hjelper å reise seg fra støvet og gå imot urettferdighet! At parkeringsvakter for provisjon etter hvor mange bøter de gir, er jo helt latterlig. Som jeg ser noen har kommentert under artikkelen, så vil nok de fleste parkeringsvakter i tvilstilfeller gi bot, for så å håpe at vedkommende bare betaler uten å klage. 

Jeg har også hørt mange historier om parkeringsvakter som har sett feilparkeringer skje, men istedenfor å si ifra, har de ventet til personen har gått, for så å smelt en bot under vindusviskerne. Dårlig gjort!
Utenfor Østerås-senteret så jeg noen ung-gutter som fikk bot da de gikk for å hente parkeringslapp tilogmed. De sto og krangla med vakten, men til ingen nytte. Vakten smilte og sa det var for sent å klage til han, dette måtte de ta videre med selskapet. Er det mulig.... :(

Så tre ganger hurra for Leif Erichsen! HURRA HURRA HURRA!

Har du opplevd å få urettferdig bot?Noen som har vært på shopping i barneavdelingen før? Til deg selv, og ikke barn?
Gjør du det, kan du finne mange skjulte skatter! 

Jeg pleier alltid å svippe innom barneavdelinger i butikker som HM, Kapphal, Cubus og andre butikker i samme kategori. Spesielt smykker er billigere her, jeg har et drøss med kjeder, spenner og øredobber herfra! I tillegg får man jo ting som ikke så mange andre på vår alder har, da de fleste har ting fra voksenavdelingen. Bonus bonus og bonus. 

Siste kjøp fra barneavdelinga på HM er denne fantastiske ballerinakjolen til 149,-
Jeg har sett at de har nesten samme kjole på Vero Moda til 299,- og jeg synes tilogmed den fra HM var enda søtere. Den hadde draperinger ved utringningen, noe den fra Vero ikke hadde. Snakker vi godt kjøp?

Kjolen er utrolig søt bare å bruke den uten noe ekstra. Perfekt om sommeren!


Den passer utmerket med alle slags belter

Med en kort jakke, ballerinasko, sløyfer eller diverse kan man style kjolen opp og ned etter anledning. Jeg tror jeg har funnet min favorittutgave av "den lille sorte"... YAY!Igår så jeg filmen "The Bounty Hunter", med Gerrard Butler og Jennifer Aniston i hovedrollene.

Filmen var helt ok, grei underholdning hvis du har halvannen time å slå ihjel. Filmen er det du forventer av en romantisk komedie, med morsomme sekvenser og sitater som du humrer litt i skjegget av, klisjeene og forviklingene som kommer der du forventer det, og slutten du visste kom. 

Likevel, er dette ikke en dårlig film, jeg angrer ikke på at jeg så den. Jeg syns begge skuespillerne er flinke i rollene sine, og det er i grunn de to som driver filmen. Så er ikke Butler'n helt stygg heller da. 

Jeg ville kanskje gitt den en svak firer eller sterk treer, rett og slett fordi det er en helt normal film fra Hollywood.

Se trailer:


En kan jo ikke ha en første april uten noen skikkelige spøker, kan man det da? De som sier de ikke liker første april og synes det er noe tull, er garantert de som har blitt rundlurt en gang for mye tidligere eller er lettlurte fjols uten humor. Satt sånn på spissen. Godt at kollegaen min på jobben tok spøken med et smil!

Jeg skrev forresten et innlegg for litt siden og etterspørte gode aprilspøker. Mange gode forslag, men tilslutt var det egen hjerne og flotte kollegaer som ble det beste alternativet! Men takk for alle innspill!

Dagens første spøk var til kjærsten, en liten kjapp spøk om at tante rød hadde kommet på besøk (han er hjemme for en kort stund fra branntjeneste i militæret... Spøker om å kjøre brannbil er ikke nødvendig.)

Jeg dro på jobb kl tolv, og da ble det også instruert noen korte fine spøker om at vi skulle ha nattkino og måtte derfor være på jobb til 00.30. Nå man jobber fra kl 12.00 på dagen er ikke dette en hyggelig beskjed for de ansatte å få nei. Hehe joda, to stykker gikk rett på. Nå begynte vi å bli litt varme i trøya og var klar for å dra den lenger!

Kl 18 på kvelden skulle en kollega komme og ta over for meg som kveldsansvarlig på kinoen. Han var det perfekte offer... 

Vi som var på jobb la hodene våre i bløt og kokte sammen en fin en: Vi fikk en av de ansatte til å ringe han fortvilet og fortelle at maskinisten ikke dukket opp på jobb idag, og dermed hadde resten av de ansatte dratt hjem i protest, unntatt hun som ringte fortvilet og fortalte om sinte kunder i bakgrunnen. Denne spøken var morsom i seg selv, men eskalerte voldsomt da vi satte den til verks...

Vi bestemte oss for å legge til litt, nemlig at brannvesenet hadde vært her på rutinekontroll og funnet svært alvorlige mangler ved nødutgangene, og dermed måtte se seg nødt til å evakuere og stenge hele kinoen. Oh yeah, spøken ble en suksess... Les hele spøken lenger ned. 
For de som vil lese mer detaljert om spøken, var det slik det gikk for seg:

Først ringte vår svenske ansatte som sliter ørlite granne med norsken til å ringe, og fortelle om situasjonen. Hun gav så røret til "brannmesteren" som skulle forklare situasjonen til en som forsto bedre norsk, altså vårt offer. Vi fikk vår flinke maskinist til å leke brannmester, da han var den som klarte å endre dialekt og holde seg blodseriøst lengst. 

Her fikk han vite at brannvesenet hadde vært på rutinekontroll, og oppdaget at nødutgangene var for smale i henhold til forskrifter. Dette kunne være livsfarlig, og "hvis det blir brann her no, tør eg ikkje engang tenkje på ka som kan skje, huff". Et fortvilet "offer" i andre enden av telefonen prøvde å forklare at det ikke var han sin vakt og at brannmesteren måtte snakke med den som var skiftleder tilstede. Det var jo egentlig meg, men jeg hadde jo stukket i protest.

"Ånei du, det er ikkje mitt problem kem sin vakt det er, eg har blitt fortalt at det er du som er kveldsansvarlig, og dermed snakker eg nå med deg. Du må ta ansvar for dette her". 

Ekstra press på vårt kjære offer var det fordi kinosjefen er på ferie, og har gitt klar beskjed om IKKE å bli kontaktet med mindre det er krise.... Ventilasjonsanlegget vårt har i tillegg skrantet litt de siste dagene, noe "brannmesteren" også hadde fått med seg. 

"Du, eg snakket litt med deres vaktmester... Han nevnte noe om at ventilasjonsanlegget deres ikke fungerer som det skal...? Det går ikkje ann! Det er enda en grunn til å stenge stedet med ein gong!"

Videre forklarer brannmester at det vil ta ca en uke før kinoen kan åpne igjen, og at vårt offer hadde ansvar i å utbedre problemet i løpet av uka. Om sjefen var på ferie eller ei var ikke hans problem. 

Etter mye diskusjoner om ansvar og evakuering, avslørte vi tilslutt spøken. Du kan tro vårt offer ble letta da han hørte vi begynte å le i bakgrunnen! :D Vi var litt redde for hvordan han ville ta det, men heldighvis ble han rett og slett imponert over spøken og hvor flink vår kjære maskinist hadde vært til å leke frekk brannmester fra Kristiansand. Jeg bøyer meg i støvet for at noen klarer å holde seg alvorlig så lenge... 

Hihi, det var mine aprilspøker for i år, hvordan har det gått med dere??Igår så vi den nye filmen KICK-ASS og den var AWSOME! 

Filmen handler om en helt vanlig gutt som har lyst til å prøve å bli superhelt. Han har ingen superkrefter, men irriterer seg over at ingen hjelper andre i nød, men bare står å ser på, og vil derfor gjøre samfunnet en god gjerning. 

Filmen er en utrolig morsom komedie med absurde og groteske drapsscener innimellom og har en litt harry humor. Jeg hørte kjærste sukke i sete sitt da Hit-Girl og Big-Daddy ble introdusert, men ser du humoren i det, er det sykt morsomt! 

Filmen kommer på norske kinoer 9 April, men enkelte kinoer, som Sandvika Kino, setter opp en førpremiere 2. April. 
Så løp og se den! 

Her kan dere se traileren: 

Norske blogger

bloglovin
hits