mai 2010

På søndag var jeg, søs og kjærsten hennes på agilitystevne på Furuset for å se litt hvordan ting foregår. Skal vi starte selv, må vi jo vite hva vi går til! 

Du verden for et nivå det er, her går det unna! Likevel var det mange som disket pga feller i banen, så det er jo håp for oss... Merker at jeg gleder meg litt til å endelig prøve selv, så i august er det vår tur! Så nå blir det trening i hagen så langt det går fremover, spesielt på slalåmen. Det er jo der hun mister all tiden.. Jeg tenker at vi melder oss på både i agility klasse 1, og Hopp klasse 1. Må jo prøve begge når vi først er med! Så får vi se om jeg får holdt nervene i sjakk da..

På stevne var det en liten bod hvor de solgte diverse småting, og jeg kjøpte meg et sånt lite mobilsmykke, som jeg hang på et kjede istedenfor. Så nå har jeg mitt eget lille sheltiesmykke!


Jeg kjøpte også et pass deg for sheltien skilt til å henge på døra:)

På stevne fikk vi også målebrev til Chanel, det var fint å få unnagjort! Skal man starte i agility, må man nemlig få det ned på papir av en godkjent dommer hvilken klasse hunden skal starte i (Liten, middels, stor). Selv om det ikke er noe tvil, så skal det altså ned på papiret og sendes til NKK for registrering. Det fikk vi gjort, så nå er vi helt klare til å starte!:) Chanel ble selvfølgelig klasse liten..

Chanel har forresten begynt å ta antihistaminer for allergien sin, vi måtte få den på resept av dyrlegen. Så nå skal vi nok komme til bunns i alt surre med kløinga hennes! Hvis hun reagerer positivt på medisinene, slipper vi jo kortison og blodprøver og annet tull!


På lørdag var det MGP på storskjerm midt i Sandvika sentrum. Det var Bærum kommune som hadde rulla hjulene i gang med skikkelig opplegg halve dagen, med to storskjermer og en scene. På scenen var det flere som sang, dansa, spilte skuespill og hadde underholdning før selve direktesendinga, med bl.a. Great Garlic Girls... Morro! De imiterte flere grand prix deltakere opp igjennom åra, veldig morsomt:)

Kinoen hadde en liten stand der vi solgte grillmat, popcorn, brus og øl. Så jeg fikk altså penger for å se på grand prix finalen, ikke dårlig det??  Låta jeg heide på vant tilogmed, så en bra kveld ble det! Alle som hadde møtt oss så ut til å kose seg, og det var også mange tilskuere fra forskjellige land som var med og heide. 
I dag var siste kursdag på trinn 2 i agility, noe som betyr en avsluttende bronsemerkeprøve. 

 Jeg var skitnervøs før vi skulle i ilden, men det viste seg å gå superbra! Ikke bare besto vi prøven og fikk bronsemerke, men vi fikk også beste tid med feilfritt løp, uansett størrelse!:D 

Her kan dere se løpet mitt under selve prøven: 


 Vi har masse å trene på når det gjelder hastighet, veivalg og diverse, men det går fremover nå! Hun kan alle hinderne, nå gjelder det bare å få inn fart, og bli bedre på sidebytter. Og slalåmen er grusomt treigt enda...Det skal vi jobbe masse med når vi skal fortsette på konkurransekurs til høsten!:D

Her gikk jeg banen en gang til etter prøven, med litt større fart. Bomma litt i slalåmen her, men fikk til noen bedre sidebytter: Takk til trenerne våre, AnnKarin og Geir, for masse supre råd og veiledning! Ikke minst for det supre tipset om å bruke en kaviartube som godbit: Du slipper søl i lomma, du slipper å miste godbiter på banen, og bikkja er helt tussete etter det. Bare å klemme litt på tuben og la hunden slikke litt på den, så blir den så fornøyd så. Billig goddis er det også!:)

Jeg så Prince of Persia på søndag, og den var faktisk overraskende bra! 

Kort fortalt handler den om prinsen Dastan og en prinsesse som må kjempe mot fiender for å beskytte en magisk dolk, som kan skru tilbake tiden. Kommer den i feil hender, kan verden gå under. Og selvfølgelig litt romantikk og humor inkludert. 

Spenningen er holdt oppe gjennom hele filmen og Jake Gyllenhaal kler rollen som kjekk og barsk helteprins veldig bra:) 

Filmen hadde premiere idag over hele Norge, og for en gangs skyld har vi faktisk premiere på en film FØR USA! Wee..

Anbefales!
Robin Hood filmen er jo også ganske ny, og kommer til å gå en stund. Det er også en film jeg kan anbefale på lerretet om dagen (hvis det blir dårlig vær igjen da!:)

Her er det nok et samarbeid mellom Ridley Scott og Russel Crowe som funker bra! Jeg må si jeg har sansen for Crowe.. Filmen handler om hvordan Robin Longstride blir den lovløse Robin Hood, altså tiden FØR han stjal fra de rike og ga til de fattige. Filmen er mørkere og mer dyster enn man er vant til å se Robin, og kan minne litt om Gladiatoren. Uten at de glir over i hverandre fordet. 

Også dette er en lang film, men blir likevel aldri kjedelig!
Noen ganger må man unne seg litt luksus i hverdagen. Her kommer scampi inn i bildet. Du får kjøpt en halv kilo pillede og ferdigkokte scampi til 60-80 kroner, men så rekker en halv kilo tross alt veldig lenge også. 

Her er noen forskjellige forslag til scampiretter!


Scampi på asparges - seng:
Dette er så enkelt at det knapt nok kvalifiserer til en oppskrift: 

Du lar asparges trekke et par minutter i kokende saltet vann, samtidig som du steker scampi i olje. Dander det fancy på en tallerken og hell over litt hollandese-saus. Jeg har brukt en saus jeg kjøpte i Sverige, med dill og sitron. Kjempegodt!

Denne retten kan serveres som forrett i små porsjoner:Jeg skulle derimot bli mett på dette her, så det ble en større porsjon til middag: 


Lettvin wok med scampi: 
Scampi er perfekt til å woke, og her er det jo bare fantasien som setter grenser på hva man kan putte oppi panna. Du kan enten bruke ferdig wokposer, eller da det man måtte ha av grønnsaker i kjøleskapet. Jeg hadde bare babymais, kinakål og vanlig mais i kjøleskapet idag, men det holdt i massevis det! 
Jeg brukte en red curry saus i woken, og serverte den til meg selv med ris og soyasaus. Nam nam!

Siste rett skal jeg ha til middag idag, så jeg har ikke laget den enda: 

Tandoori scampi:
Er det noen som har prøvd den fantastiske tandooripakken fra Toro? Her er det meninga at man skal bruke kylling til, men man kan like gjerne lage den på scampi. Du følger bare pakkens anvisning, men legger ferdigkokte scampi i marinaden istedenfor kyllingkjøtt. 

Når jeg har laget middag, kan jeg oppdatere med et bilde. 

Ahh.. vann i munnen. Flere som liker scampi?Idag da jeg gikk tur med Chanel i skogen, møtte vi en katt som lå og hvilte i skyggen. Jeg er alltid spent på hvordan Chanel reagerer på katter, da reaksjonene er forskjellige hver gang. 

Det jeg har lagt merke til, er at hun aldri løper langt etter katta. Hun har heldigvis ikke fått mange sjanser til å løpe etter dem heller, for vi har oftest møtt katter som ligger helt stille. Da står hun på en meters avstand og bjeffer nervøst. 

Ihvertfall, vi så katta, da var Chanel i bånd. Hun trakk litt i båndet, men slutta med en gang jeg fikk kontakt med henne. Siden vi var midt i skogen, tenkte jeg det blir morsomt å se hva hun gjør hvis jeg slipper henne løs. 

Hun fulgte med meg et par meter etter at jeg hadde sluppet henne løs, så snudde hun og listet seg tilbake igjen til katta. Da katta ikke gav tegn til å flytte seg i det hele tatt, tror jeg rett og slett Chanel ble litt paff, så hun kom med en gang jeg ropte! Flink hund! 

Etter det lot hun katta være helt i fred. 

VI gikk en liten runde og kom tilbake til katta igjen. Den lå akkurat samme stedet. Chanel gikk bort til den og bjeffa høyt og skjærende en gang, da reiste katta seg, snudde seg mot henne og freste. Og sto stille. Chanel ble livredd og løp etter meg. Ikke snakk om at hun skulle jage den katta nei. 

Er veldig morsomt når jeg ser at all innkallings- og kontakttreninga hjelper! :D 
Litt oppdatering fra uka: 

Søs har lenge lett etter den perfekte hund nr 2, og på tirsdag dro vi til Barkåker og fant den. En utrolig nydelig liten skygget sobel sheltietispe på seks uker, som kommer fra en kjempesosial gårdsfamilie med barn, katter, og høns. 


Sjekk dette sjarmtrollet! Akkurat slik søs vil ha en sheltie!

Dessverre ble det ikke denne valpen, samboeren til søs satte foten ned... Akk.. Jeg kunne likt å være tante for denne søtingen! 

På søndag var jeg å klippa og farget håret mitt hos min personlige frisør, svigermor. Er superfornøyd, håret blir så sommerfriskt når det er lyst og nyklippa! Idag krølla jeg det i skikkelig 70-talls look, følte jeg fikk litt glamour i hverdagen..Og til slutt: Var innom Sandvika Storsenter en kjapp tur idag, siden det var nattåpent. Der var Akexander Rybak, han hadde sunget, og sto og skrev autografer og slikt. Jeg kanke si jeg er vaskeekte Rybak-fan, så noe autograf var ikke øverst på min ønskeliste, men fikk da hilst på han og tatt et bilde!:) Gutten er jo flink, han har jo tross alt henta MGP hjem igjen. 


Yeahhh følte meg som en av barna som sto med mobilkamera stukket opp i guttens stakkarslige ansikt. Men hyggelig var han, han tok seg god tid til alle som ville ha en bit av han og må si han er en sjarmerende ung herremann.. Så kan vi føre enda en kjendis opp på "jeg har sett" lista. Jada, vår er herlig og folk blir glade. Men det betyr også eksamenstress. I år som i fjor og som alle år, føler nok en haug med studenter at de henger etter allerede i lesinga. Eksamensnervene tar overhånd, og istedenfor å begynne, går man rundt og er stressa for alt man IKKE har gjort, og det man BURDE ha gjort.. 

Her er en liten guide til studenter med panikk, slik at de kan senke skuldrene og få kontroll!

Kollokviegrupper er undervurdert!
Det er aldri for sent å samle et par medstudenter for å snakke om pensum. Dette er noe jeg anbefaler alle studenter! Det har bare tatt meg tre år som student å forstå det selv, men du slipper å lese pensumet perm til perm, isteden snakker man om det, deler tanker og refleksjoner om stoffet og det blir enklere å huske det viktigste. Genialt!

Vi skal ha muntlig eksamen i pedagogikk, og pensumet er delt opp i ni emner som vi kan komme opp i. Frem til eksamen møtes vi en gang i uka og går igjennom to temaer hver gang. For en gangs skyld føler jeg faktisk jeg er i rute med lesinga! Om det så bare er en gang før eksamen dere samles, så hjelper det garantert med å få oversikt over pensum. 

Gjør tidligere eksamensoppgaver
Uansett om du får lov ti å ha de med på eksamen eller ikke, gir det deg en viss oversikt over hvordan eksamen foregår og man kan også se om det er noen emner som går igjen. Kanskje man kan prøve å gjøre en eksamensoppgave på den tiden man har til rådighet på eksamen, men erfaringsmessig vet jeg at dette ikke er noe mange gidder. 

Der jeg føler jeg stiller godt foreberedt i noen fag, har jeg helt glemt å gjøre andre. Matte er i år en seks-timers eksamen med alle hjelpemidler tillatt. Her er planen å gjøre alle tidligere eksamensoppgaver som er lagt ut, og ta de med. Sannsynligheten for at oppgavene er like, men med litt andre tall er stor.. Ellers så får det gå som det går. 

Gå på de siste forelesingene før eksamen!
Om du ikke har vært flink til å gå på forelesinger i løpet av semesteret, er de siste forelesingene ekstra viktig. Ofte er det oppsummeringer og tips før eksamen som kommer her. De som foreleser har desverre forskjellig syn på dette: Jeg har opplevd de som synes det er ekstra koselig med fulle saler siste gangen og som hjelper oss masse på vei. Men det er også de som er irritert over folk som bare dukker opp siste gangen, og skal ihvertfall ikke hjelpe de! Dårlig gjort..

Skaff deg oversikt
Les over innholdsfortegnelsen og marker de overskriftene som er viktig. Du får også en viss oversikt over hva du ikke har lest nok på. Dette hjelper det til den siste panikklesinga før eksamen!


Og så tilslutt må jeg si at det er viktig å legge seg tidlig dagen før eksamen, hehe.. Pakk matpakke i forveien, sjokolade og frukt er kjempefint å ha med! Sett på tre ekstra vekkerklokker, jeg har forsovet meg til eksamen før, og det var ikke gøy. Det ble en dyr taxitur..:( 

Lykke til! Nå skal jeg være flink å lese litt!
Dette blir et litt selvdiggende meningsløst innlegg, men men. 

Nå driver jeg og stæsjer meg til fest ikveld, skal nemlig i to bursdager! 

Idag kjører jeg skikkelig sommerstil, så jeg håper det ikke blir altfor kaldt i kveld... Jeg får bevege masse på meg! 

Har fiksa håret litt også... Har prøvd på denne sveisen før, men den kollapser hver gang. Det er derfor jeg er litt stolt nå, klarte endelig å få den til! Yeah..

Ha en fin lørdag!
Norske blogger

bloglovin
hits