juni 2010

Idag rakk jeg akkurat å se Twilight - Eclipse før jeg drar til Italia i morra tidlig. Den var bra, men... AAAAHHH kan hun ikke bare innse at varulv er best?!?!?! Varme fremfor kulde sier jeg.. 

Fordelen med filmen er vel at Jacob sprader rundt like halvnaken som han gjorde i forrige filmen. Gjør ikke noe det altså. 

Tror ikke jeg trenger å skrive mer omtale om filmen, de fleste vet jo tross alt hva den handler om... 

ECLIPSE HAR PREMIERE I NATT FOLKENS! :DHar du sett Twilight filmen, eller kanskje du skal på premieren?NB: Hvis skriften er liten i innlegget, gå til forsiden og les det derfra! 

Idag har jeg nytt livet på sjøen med familien, i det fantastiske sommerværet! 

Vi har aldri vært på båttur alle sammen oppi den lille båten vår før, så noe klaging på vind og sjøsprøyt ble det, men jeg koste meg likevel jeg! Vi dro ut til Vollen i Asker og spiste italiensk pizza (må jo øve, skal til Italia på onsdag!:) og trasket opp det det lille søte bakeriet der. 


Kleinspitzer kan brukes til mye rart, Lilly er også en flink skipper: 


Mens Chanel var kosekanin på fanget:


I gjestehavna på Vollen:


Ut på tur, aldri sur!


Det blåste litt utpå der det var åpent, så kvinnfolka om bord måtte pakke seg inn...:


Vifte med tærne over rekka, men danskebåten i bakgrunnen:)

Jeg er ikke gravid altså, selv om det ser veldig sånn ut, hehe... Skjorten som blåser!


Mamma har akkurat oppdaget noen king size bølger rett foran oss...


Men så var de ferdig og alt var i orden igjen:)


En herlig dag på sjøen!Idag var jeg og noen kolleger så heldige å få snik-se den nye Toy Story 3 filmen, som har premiere 27 August, for å få et herlig gjensyn med våre alles favorittleker!

Hvis dere har sett enern og toern, vet dere jo at vi snakker om ganske bra kvalitets animasjonsfilmer fra Pixar studio her, så det finnes ingen grunn til å skru ned forventningene til denne filmen! :D 

Filmen starter med en av disse fantastiske kortfilmene til Pixar,  som de alltid gjør, som heter "Day and night". Jeg vet ikke om jeg skal beskrive den for mye, men den var like morsom som de pleier å være, og veldig vel-laget. Bare kortfilmen er jo nesten verdt kinobilletten alene!:) 

I "Toy Story 3" har Andy blitt (nesten) voksen, og skal avgårde på college. Da er jo selvfølgelig spørsmålet hva som skjer med lekene hans, skal de i søpla, på loftet, gis bort eller bli med på college? Jeg kan avsløre at gjengen blir nok en gang splittet, og de må nok en gang ut på eventyr i den virkelige verden for å redde hverandre. Gjengen med Buzz og Woody i spissen gjør det de kan for å lage sin egne skjebne, nå som Andy er for gammel. Er det kanskje best å havne på loftet istedenfor i den grufulle barnehagen, som blir styrt av en klemmende mafiabjørn som lukter jordbær? Eller skal man jakte på en ny eier? 

Denne filmen føler jeg inneholder alt det en film skal gjøre. Morsomme scener man ler godt av, action, litt triste scener, uventede løsninger, og et innhold både voksne og barn har glede av på forskjellig vis. Pixar er virkelig en av de som kan dette med oppfølgere! 

Dette er ikke noe å tvile på, denne må ses! (Men se enern og toern først, hvis du har sett de før, så se de en gang til. De er så bra at du ikke vil angre...)

Se trailer: Åjaddda!!! 
Idag var dagen kommet som kjærste har grudd seg til aller mest. Idag var dagen da kjærste skulle tilbake igjen til nord- Norge og militæret... Nå har han vært fem uker hjemme på røykdykkerkurs på Rygge, så han har hatt det som plommen i egget her hjemmet. Men nå var det altså tilbake til kulde, snø, sludd og arbeid. Og kjedsomhet. 

Som en liten avskjedsdate, hadde vi igår en deilig båttur ut på en øy, hvor vi grilla, bada og nøt livet. Idag dro vi på stranda med reker. Det gav meg skikkelig feriefølelse må jeg si, det er så herlig å tenke på at nå har ferien begynt for fullt! Stakkars Kjærste, ferdig med ferien sin han nå...:P
Ser det ikke godt ut? 
Skikkelig sommer, sant? 
Nå har søs hatt Chanel siden torsdag, før mamma tok henne med ned til hytta idag. Og jeg må bare si, 
JEG SAVNER HUNDEN MIN! 

Jeg har ihvertfall fått konstatert for meg selv, jeg angrer ikke et sekund på at jeg skaffet meg hund, jeg klarer jo ikke å leve uten! Ah..... Savn... Ikke ser jeg henne på en stund heller, da mamma sannsynligvis ikke skal hjem før fredag:(

Nå skal jeg egentlig ikke klage, jeg er heldig som har familie som har lyst til å passe henne innimellom, men likevel... Sukk. Jeg vil liksom ha tilbake bikkja mi innimellom og da... Chanel i profil.. Det søte dyret..Chanel pleier ikke å være særlig fotogen, men plutselig stilte hun seg bare opp, og poserte i alle mulige retninger og posisjoner foran kamera. Hun sto musestille og viste seg fra sin absolutt beste side... Ikke skjønte jeg hvor det kom fra, men pene bilder ble det ihvertfall av det!:D
Jeg har maaange flere enn dette også, men alle er så fine (og like) at det blir kjedelig å ta med alle.... Er hun ikke nydelig? <3

Et lite annet søtt bilde, der hun bruker bamsen sin som hodepute.

Denne uka bestemte vi oss for å ri min yndlingstur, en runde vi kaller Pia-runden. Rett og slett fordi den har alt man ønsker av en avkoblingstur i naturen! 

Den begynner noen kilometer med bred grusvei, som passer perfekt for gangartstrening, før den går over i en bratt skogssti. Der må hestene jobbe skikkelig, men vi merker jo på hestene at de også liker det! Stien er så fin at man helt fint kan trave og galoppere på den, eller bare nyte naturen i skritt hvis man vil det. 

Vi var ute i to timer omtrent, og det ble masse fine bilder idag også! 


Idag fikk vi se mer av det nye føllet, Ess! Utrolig søt liten hingst!
Er det ikke fantastisk natur i Lommedalen, så vet ikke jeg... 

Da vi kom hjem fra tur, var hestene kjempevarme, så vi spylte dem med hageslangen. Da var det to hester som var raske til å rulle seg med en gang vi slapp dem! Tandemrulling...


Søte ponnier eller hva? :D


Endelig kan jeg også nyte livet! Jeg hadde siste eksamen på onsdag, pedagogikk muntlig, så nå er ferien igang! For de som lurer, fikk jeg B! :D

Det ble en liten feiringspils med de gode gamle jentene på Åpen bar på Aker brygge. Etterpå dro vi til "Castrokråken", eller "kråkeslottet", eller var det "kråkeskjæret"? Dina fikk aldri helt dreisen på navnet, men vi havnet altså tilslutt på kontraskjæret for å se på VM fotball. Det hadde jeg ikke trodd om meg selv. Men men. Det var kjedelig kamp, så jeg var ikke lenger enn til pause, men koselig var det ihvertfall å se igjen jentene!:D 
På torsdag var det nok en feiring av ferie, denne gangen med godklassen min fra Høgskolen. Vi grilla og koste oss i Frognerparken. Der skjedde det morsomste jeg har sett på lenge. Virkelig: 

I øyekroken la jeg merke til noen som velta på sykkel rett ved siden av der vi satt. Det første jeg tenkte var stakkars lille gutt, men da jeg snudde meg ordentlig, var det faktisk sykkelpolitiet som hadde velta på gresset ved siden av oss! Haha! Det er det mest komiske og flaueste jeg har sett (på hans sin vegne), han skulle sykle fra stien opp til gresset, (det så nesten ut som om han skulle sykle opp til oss, kanskje for å si ifra om dette med drikke i offentlighet....?), men der var det tydeligvis en litt for høy gresskant for det stakkars sykkelpolitiet, så hele karen velta sakte men sikkert på siden..... HAHA.. ikke akkurat Pasific Blue-nivå på det norske sykkelpoliti. Mannen banna og sykla videre... Litt flau kan du si, men vi fikk da ihvertfall ikke noe trøbbel med politiet etter det! :D Jeg fikk dessverre ikke noe bildet av dette, men minnet kommer til å leve evig...


Følte meg skikkelig turist da jeg tok dette bildet, men det er lov å være turist i egen by noen ganger...
Meg og Linn Therese


Marius hadde skikkelig eventyr stund for oss, der han fortalte sprøe historier fra hans sprøe liv. Her er noen skikkelig søte lyttere:)


Etter grilling i Frognerparken dro vi hjem til en i klassen og fortsatte kvelden der. Jeg og to til sov over hos hun vi var hos, og vi koste oss og lo så det jalla i veggene av alle de teite bildene vi tok på selvutløser. Jeg har fått streng beskjed om at de er til privat bruk, men her er et biitttelite utdrag...:)
Hilde, Marthe, Marita og meg :)


På vei hjem i dag tidlig var jeg innom Waynes Coffe, der jeg prøvde en ismintmokkakaffe! Beste kaffen jeg har smakt på lenge, anbefaler alle å prøve den! mmm...
Nå venter jeg bare i spenning på de siste karakterene, for så bærer det til Italia med meg!:D Hurra! Jeg har lukket meg inne på hytta siden fredag, for å lese til min siste muntlige eksamen imorra. Det er bare så synd at jeg ikke klarer å konsentrere meg! Det er klart det er mye morsommere  å trene med Chanel enn å pugge pedagogikk?

Vi har ihvertfall trent på slalåmen i helgen. Vi har planer om å starte vårt første agilitystevne i august, så da må vi bli raskere i slalåmen, skal vi ha noe sjans... Jeg har funnet et hemmelig våpen, etter tips fra en leser, om leverpostei på tube! Genialt, det fikk faktisk opp tempo hennes veldig! 

Bare se selv:Vi har også lekt litt da. Vi har øvd på å gå oppi kurver. Nå kan jeg si "piknik", og så hopper Chanel oppi piknik-kurven til mamma.Hva syns du? Bruker vi tiden på noe fornuftig eller burde jeg kanskje lese litt...?
Har vi ikke blitt flinkere da? :)

Oppdatering: Fant en heftig slalåmvideo på youtube, en konkurranse der hunden skal raskest mulig gjennom 60 (!!) slalåmporter. Dæven døtte.. Her går det unna....:


På samme side som gulrotkaka, var det også en link til en oppskrift på mikro-sjokoladekake. Da det ikke tar all verdens tid å prøve ut oppskriftene på fem minutter, prøvde jeg denne også! 

Dessverre falt ikke denne oppskriften helt i smak, den ble hard og tørr. Det kan godt hende jeg hadde den i mikroen for lenge, selv om jeg tok kortere tid enn det oppskriften befalte. Derfor velger jeg å gi dere en annen variant av mikro-sjokoladekake. Den kan dere jo prøve selv, og gi tilbakemelding til meg om var god eller ikke?:D
Dette er ingrediensene du trenger per porsjon!

 • 4 ss mel
 • 4 ss sukker
 • 0,3 ts salt
 • 2 ss usukret bakekakao
 • 2 ss vann
 • 2 ss olje
 • Hakket sjokolade

Slik gjør du: 

Bland alt det tørre i en kaffekopp, vær nøyaktig med målene. Bruk gjerne måleskje. Bland så inn det våte, og rør ordentlig godt! Ingen klumper skal være igjen. Ha til slutt oppi den hakkete sjokoladen og fordel jevnt i røra. (Ha gjerne i noen på toppen til slutt som pynt, så smelter de fint inn i topplokket!)

 

Denne kaka skal stå i litt over ett minutt, men også er er det jo forskjellige fra mikro til mikro. Du kjenner vel din egen mikro best om det er futt i den eller ikke.. Det er fort gjort å steke den for lenge, og da blir den slik som min ble, hard og tørr. 

 

Serveres rett fra kaffekoppen med en klatt vaniljeis på toppen. Perfekt som en kjapp dessert når du har glemt å lage før middagen:)


 


 

Jeg kom over en fantastisk oppskrift på klikk.no på en gulrotkake som du kan smelle sammen på fem minutter! Og som klikk.no sier det selv, det er til og med inkludert steketid! 

Det fine er at den lages porsjonsvis, altså etter hvor mange som skal ha. Den serveres i kaffekopper og stekes i mikrobølgeovn. Ikke la deg skremme av det, den smaker kjempegodt! 


Bildet er fra artikkelen på klikk.no

Dette er ingrediensene du trenger per porsjon!

 • 4 ss mel
 • 4 ss sukker
 • 0,3 ts salt
 • 0,5 ts kanel
 • 0,5 stk gulrot
 • 2 ss egg
 • 2,5 ss olje

Slik gjør du: 

Bland alt det tørre i en kaffekopp, vær nøyaktig med målene. Bruk gjerne måleskje. Pisk egget og rør inn sammen med gulroten og resten av ingrediensene. For de som er glad i kanel, slik som meg, smaker det veldig godt med littegranne ekstra kanel. Eventuelt kan man drysse litt kanel på toppen av kaka når den er ferdig. 

På 800 w skal kaken steke i 2 minutter og 45 sekunder. Mikroen jeg brukte, er en 22 år gammel sak som ikke er kjempegod, og på nøyaktig 2 min og 45 sek ble det perfekt. I nyere mikroer ville jeg derfor prøvd med litt mindre. Det er fort gjort å steke den for lenge, og da blir den ikke like god!

 

Serveres rett fra kaffekoppen med en klatt vaniljeis på toppen og litt kaneldryss over. Perfekt som en kjapp dessert når du har glemt å lage før middagen:)På torsdag var jeg og søs på oppdagelsestur med hestene. Vi fant ut av vi skulle teste ut nye stier og se hvor de havnet hen! Det endte med en sti langs Lommedalsbanen, som førte til noen flotte utsiktspunkt. 

Da vi skulle hente hestene, kom vi over noe som vi trodde var en gedigen forvokst hoggorm, men som viste seg å være en uskyldig men diger snok! 
Vi red opp til den gamle stallen vår, der hadde en av hoppene fått føl!! ESS skal den hete, jeg tror det betyr hest på islandsk eller noe.. Ni dager gammel er den her! Kanskje det blir noe føll på Sida også etterhvert? Jenta som eier henne har ihvertfall veldig lyst, så hun kan trene den selv og satse langt i gangartskonkurranser!Vi måtte ri et lite stykke på skinnene, da følte vi oss midt i en gammel westernfilm eller noe, der vi venter på at pengetoget skal komme tøffende rundt hjørnet så vi kan rane det.. Morro..Langt inni skogen hadde noen konstatert at Per Ingolfs ruler. Enda godt, jeg var litt i tvil...Når vi kom tilbake, var hestene slitne, så da var det godt å rulle seg! Hester er så klønete, det er ganske morsomt å se på..


Leiknir:
 

God helg:)I en Arizona iste-vase har jeg hatt noen roser stående i faktisk over ett år nå. De tørka ut oppi vasen når de ikke fikk mer vann, men beholdt fasongen og bladene og det hele. Jeg har aldri sett roser tørke på den måten før, men de ble ihvertfall utrolig fine! Her er litt ymse bilder av rosene:

Jeg må si jeg måtte smile bredt da jeg kom over denne artikkelen til VG: I forbindelse med åpningen av en dyrehage i Kina, har en golden retriver blitt farget som en tiger, og tre små (chow chow kanskje?) valper har blitt farget som små pandabjørner...


Bildet er fra artikkelen i VG, Foto: China Foto Press

Jeg vet det er veldig upolitisk korrekt som dyreeier for meg å si dette, men hallo så morsomt! Jeg har alltid hatt en barndomsdrøm om å kose på en tiger, og med denne "tigeren" får man jo det til de grader! Og tenk så morro å kladde med de små pandavalpenene? Nommiiin! Jeg skulle gjerne hatt både tigeren og de små pandabjørnene i senga mi jeg!

Jeg sier ikke at Chanel kommer til å bli dratt med til hundefrisøren for en makeover akkurat, men jeg synes rett og slett dette var et artig påfunn... Om bikkjene har godt av det eller ikke, kan ikke jeg uttale meg noe om, så den biten for dyrevernaktivister ta seg av.. Litt kynisk må man få lov til å være innimellom..
Beklager hvis skriften er liten på din PC, den er det på min, men får ikke endra det på bare dette innlegget... Det blir bedre hvis du leser det fra forsiden av bloggen, istedenfor å gå inn på innlegget..:(

Idag tok jeg meg en velfortjent fridag fra eksamenstresset, så jeg og gubben dro med noen kamerater av han ut på en øy. 

Det er slikt det skal være, gubben kjører båt og madammen slikker sol...

Der bada vi og grilla både mat og våre egne kropper, og tok livet heeelt med ro.. Herlig! Gubben og en kamerat fikk mark i rompa og spratt rundt som noen apekatter, mens jeg tok bilder...Dette er bare et bittelite utdrag av de nesten 300 bildene vi tok...


Chanel fikk også svømt masse idag!:) Hun ser dog ikke like lykkelig ut på bildene...Men med en gang hun kom på land, spratt hun rundt og var så glad i oss atte!
En liten film av Chanel som svømmer:


Etterhvert som timene gikk, ble hun sliten til slutt... Solen er heldigvis ikke noe problem når det gjelder Chanel, selv om hun har svart pels. Ofte legger hun seg heller i sola og steker enn i skyggen. Isvann fikk hun også, og masse bad, så det er bare en fryd å ha henne med på tur!:) Ikke løper hun etter dyr og fugler heller.. Badeballer og mini-amerikanske fotballer er derimot kjempegøy..Merker at nå er det virkelig sommer! Håper det var flere som nøt denne fantastiske søndagen!:D

God sommer!
Idag har det vært så varmt og deilig, så tenkte jeg skulle friske opp Chanels svømmeevner igjen! Ifjor svømte hun MASSE, men jeg må friske det opp hver vår, så hun husker at hun ikke er redd for vann.. hehe...

Hun elsker å vasse, men er veldig skeptisk til å ta det siste steget mot å svømme. Derfor har jeg funnet en overtalelsesmetode som funker kjempefint på Chanel, som ikke inneholder å kaste henne utti vannet: 

Jeg bruker en leke hun liker veldig godt, en eller annen ball. Den tar jeg i hånda og vasser ut sammen med henne. Ballen holder jeg foran henne slik at hun ikke får tak i den, men stadig må gå lenger ut. I andre hånden holder jeg båndet hennes. Når hun stopper og ikke vil gå mere, holder jeg båndet stramt. Jeg drar ikke, men holder det slik at hun ikke kommer seg tilbake eller til siden. Eneste utvei for henne, er altså å gå forover. Jeg presser henne ikke forover, hvis jeg ser at hun mistrives i situasjonen, holder jeg bare båndet stabilt til hun står rolig og komfortabelt i vannet. Jeg vet jo at hun liker å vasse, så jeg vet at hun ikke er redd for å stå i vannet. Når hun er rolig, men nekter å gå, kan man legge litt press på båndet, så hun skjønner at hun må forover. Chanel tok det veldig fort, og jumpet utti:D

Jeg slapp ballen rett foran henne så hun kunne hente den, men jeg tror hun ble så forfjamset over at hun faktisk svømte, så hun svømte i bue rundt den, og raskeste veien inn til land. Så gjorde vi samme metode en gang til, denne gangen gikk det mye fortere og jeg trengte ikke å presse henne utover, bare holde båndet stabilt. Denne gangen svømte hun etter ballen, men fikk ikke tak i den og svømte inn igjen. 

Tredje gangen sto hun og så lenge etter ballen som stadig drev utover, og jeg trengte bare å få henne til å vasse litt, før hun helt selv jumpet etter ballen og svømte helt ut for å hente den! Så nå er nok den verste barrieren brutt, så det blir badeglede både for eier og hund i år også!:)

Jeg fikk ikke tatt bilder av dette, men det kommer helt sikkert senere i sommer!;)


Så dro jeg og søs til Lommedalen, der vi møtte noen enda varmere og slitne hester.. Vi bestemte oss derfor for å ri til en elv og kjøle dem ned litt!:) Det er ikke dypt nok til at de kan svømme, men vi fikk ihvertfall vassa med dem!


Meg og islendingen Sida! 


Vi fant et fugleegg midt i vannet, og et  i vannkanten. Takar fuglen! Egget var litt sprukket på toppen, men ellers helt. Vi la det fint i gresset vi, i tilfelle det var liv der. Optimist. Höfgi, hesten som søs rir!


Sida fikk litt gress fra søs mens hun satt på hesteryggen:) Da fikk vi en del morsomme bilder!Søs på vei tilbake over elvenDa vi kom hjem igjen, dro vi ut med hundene igjen og trente bittelitt diverse ting. Vi trente litt på slalåmen mellom beina, som begynner å bli ganske kjapp nå! Vi må bare øve på at hun skal ta kortere svinger, så hun ikke hopper så langt ut hver gang. Se hvordan det ser ut nå! Beklager for dårlig kvalitet, er filmet med mobilkamera... :søs gav meg en løsning på hvordan jeg skal forbedre slalåmen enda mer, da må jeg gå tilbake noen steg, bøye meg mer ned og bruke "target" med fingrene mellom hver gang hun går imellom. Jeg gjorde det en gang, og det gikk veldig mye bedre med en gang! Weee elsker lettlærte hunder..

Chanel gjør alt jeg vil for fotballen sin! <3
Chanel dør hvis jeg skyter på henne med en "pistol". God helg!:DPå tirsdag kveld fikk jeg endelig sett filmen alle jenter går å gleder seg til, SEX OG SINGELLIV 2!!

Filmen synes jeg ikke skuffer i det hele tatt (sett fra en jentes ståsted offcourse). Den har ikke like mange ups and downs kan man si, som den forrige filmen, men er mere jevnt over morsom og en skikkelig feel-good film. 

I denne filmen har jo tre av jentene blitt gift, så den handler først og fremst om utfordringer i ekteskapet. Det er tøft å holde gnisten i gang, det er tøft å være seg selv med småbarn og jobb som presser, og det er mange fristelser ute og går. Jeg kan tenke meg at alle koner og mødre verden over kommer til å kjenne seg igjen i denne filmen og minst en av jentene. Selv om filmen er ment for en litt eldre aldersgruppe en det jeg er, ble jeg absolutt underholdt! Den tar oss med i et fantastisk drømmebryllup, viser oss high fashion i ørkenen og lar oss drømme oss bort i håp om at vi en gang blir så rike at vi får oppleve det samme som de gjør i filmen. Hvem har vel ikke lyst på sin egen personlige butler som kan varme melken for deg...?

Jentenes antrekk er jo alltid morsomt å kommentere, vi som så den satt og kommenterte nesten hver gang de kom ut i nye antrekk. Noen ganger ser det ut som karneval, men men.. Morro er det! 

Som jente gir jeg filmen en femmer, som gutt ville jeg gitt den en toer. Dette er en film for jentegjengen, la mann og kjæreste være hjemme med rambo istedenfor. Men det visste du vel fra før av..;)

Jeg vet at filmen har blitt slakta av mange anmeldere, men de glemmer at dette er en ren jentefilm som vi skal kose oss med sammen, så at plottet ikke er det sterkeste, gjør da ingenting! Makan..

Filmen varer i to og en halv time, men tiden gikk utrolig fort! Ble nesten litt lei meg da den slutta over at det ikke var mer...


Ååh som dere må glede dere til fredag! :D 

Norske blogger

bloglovin
hits