juli 2010

Regn regn og atter regn. Det er jammen godt å ha TV!

Nå har jeg blitt så gammel at jeg trygt kan mimre tilbake på barndommen og det "gode" nittitallet. Det jeg plutselig kom på her om dagen, var alle de "fantastiske" seriene vi alle har glemt at vi så på. 

Jeg tenker ikke på de åpenbare seriene som "Dawsons Creek" og "Friends", "Buffy" og "Baywatch", men andre serier som har gått helt i glemmeboka. Noen andre som husker disse?


Sweet Valley High: Den serien med de to blonde tvillingene, der hun ene var smart og hun andre vill. Yeah...Sister Sister: Den serien med de to fargede tvillingene Tia og Tamara, der hun ene var smart og hun andre vill...Blossom: HVem kan vel glemme Blossom, den pripne jenta i den fine hatten? Men broren hennes var jo digg da!Married with children: Eller Al Bundy som vi kalte den på norsk, bomsefamilien som aldri hadde penger og mat. Christina Appelgates springbrett inn i Hollywood. Skoselgeren Bundy er en av de mest deprimerende figurene på TV på lang tid tror jeg. Og hvem kan vel ikke glemme de to herlige naboene som alltid kom å gnidde sin suksess i ansiktet på dem, Marcy og... Ed eller noe? De andre skuespillerne har vel aldri helt nådd toppen, bortsett fra hun som spilte "Peggy", som også spiller mor i "8 simple rules". Freaks and geeks: Dette er en serie jeg alltid så på når jeg var syk, som har fostret opp mange TV-skuespillere vi ikke visste helt hvor vi hadde dem fra. Serien handler om High school, og om en nerdegjeng og en frika røykende gjeng som sklir inn i hverandre. Her finner vi blant annet han som spiller psykiateren i "Bones" (John Francis Daley), en av sykepleierne fra "Akutten" som hadde en av hovedrollene, Linda Cardellini, og "Harry Osborne" fra "Spiderman" filmene, James Franco. Dere som har sett den nyere serien "Cougar Town" vil nok også kjenne igjen Busy Phillips (Hun som spiller hun blonde venninnen til Cortney Cox).Han som spiller "Marshall" i  "How I met your mother" hadde også en av hovedrollene i denne serien faktisk, Jason Segel. Jason Segel spilte også i "knocked Up" sammen med en annet kjent skuespiller fra serien, Seth Rogen. Det er han karen fra " The 40-Year-Old Virgin", "superbad" og "zack and Miri makes a porn". 

Hvis du ikke husker å ha sett serien, så er ikke det så rart, den levde et svært kort liv.. 
Livet på Kenndy High: Nok en High school serie om de kule og de nerdete gjengene, og hva som skjer når de blir tvunget sammen. Også en morsom serie som har fostret flere semikjente skuespillere. Den mest kjente er nok Leslie Bibb, en av de to hovedrollene. Hun har senere spilt i blant annet Iron Man filmene og i "Law abiding citizen". En annen av skuespillerne spiller i "What I like about you", mens en annen igjen har hatt masse gjesteroller her og der, sist i "The Big Bang theory", en annen i "Ugly Betty". 
Venner og fiender: Norsk TV serie som startet akkurat samtidig med "Hotel Cæsar", men nådde ikke helt samme suksessen. Jeg husker seriøst HELE introsangen enda: 

"Jeg kan kjenne hvordan pulsen slår, (Gitarspill på luftgitar seff), når jeg spør deg hvor du var igåååår!
For nå må du velge side, blir du er på mitt parti, det er opp til deg om vi skal bliiiiiii, 
skal vi være venner, venner eller fiender" 

Men også en kjent norsk dame kom heldig ut av serien, vår alle "kjære" Triana Iglesias fra Paradise. V.I.P.: En serie med Pamela Anderson, en slags moderne "Charlies Angels". Privatdetektiver som skulle løse problemer for kunder. 

SNOOPS: Politiserie, eller de var vel privatdetektiver. Hun dama fra en av videoene til Lenny Kravitz hadde hovedrollen. 

Roswell: På den tiden det var kult å drepe vampyrer i stedenfor å forelske seg i dem, var det aliens som var greia. Roswell var serien om en gjeng ungdommer som kom fra verdensrommet, men hadde havnet på jorda under et meteorregn eller noe. Serien som satte fart på Katherine Heigls karriere, hun kule dama fra filmer som "knocked Up" og Ugly Truth". 

Heksen Sabrina: Melissa Joan Heart var kul tenårsingsheks med kule evner. Sånne som alle drømte om å ha, skifte antrekk med et pek osv. 


Steve Urkel: Jeg husker ikke helt hva showet het, men alle husker vel Steve Urkel og hans berømte. "DID I DO THAAAAAT??"Big Brother: Kongen over alle realityserier, hvertfall de meningsløse. Anne-Mona og Ramsey, Anette og Rodney, og min favoritt, som vant heile driten: Lars Joakim. Ja det var tider det. 
Andre serier dere husker fra det flaue nittitallet?I mangel på noe annet spennende å formidle, da bikkja er på feriekoloni hos mamma og jeg har jobba hver dag nå, skal dere få lov til å bli litt bedre kjent med meg. (Jippi tenker du nå). Her er noen harde fakta du ikke visste at du ikke visste om meg, og som du ikke visste du ville vite. Bon apetite. 

 1. Da jeg var ung, dum og naiv og trodde på alt alle fortalte meg, sa søs at disse grønne plantene var kjøttetende og kjempefarlige. Hun glemte å si at hun tulla, så ingen fortalte meg at de ikke var det. Derfor var jeg redd for disse plantene lenge, og selv om jeg idag vet at de ikke er kjøttetende, er jeg fremdeles redd for de.  2. Jeg sover med en fluesmekker hengen på veggen over sengen, man vet jo aldri hva slags insekter som kommer på besøk og når. Når samboer er borte, får den plass i sengen. Da er den min beste venn. 

 3. Jeg var redd for fluer når jeg var liten. Ikke veps eller humler, men fluer. Dette var fordi mamma en gang skvatt av en flue som hun trodde var veps, så jeg trodde de var farlige. (dette er snakk om når jeg var liten og egentlig ikke hadde bevissthet). Jeg liker dem fremdeles ikke, men er idag bare redd for de som har hale.

  Apropos de fluene med hale, jeg moste til en av de med fluesmekkeren min, så den splæsja ut på kjøkkenvinduet. Den henger der enda, jeg tør ikke å nærme meg den for å tørke den vekk. Det må samboer gjøre når han kommer hjem på søndag. 


 4. Jeg eier ikke retningssans. Jeg lurer ofte meg selv til å tro at jeg har det, noe som har vist seg å være dumt flere ganger. Takk til røde kors på Hemsedal, og takk for at samboer er utstyrt med retningssans. 

 5. Jeg tenner et lys på nattbordet når jeg leser med vinduet åpent om kvelden, i den tro at ilden skal skremme vekk insekter. 

 6. Jeg smiler for meg selv i hjelmen ofte når jeg kjører moped eller sitter på en motorsykkel, for jeg syns det er gøy. Jeg gleder meg til å ta MC lappen!:D

 7. Jeg enser ikke rot før det er oversvømmelse og fluene flyr opp når jeg kommer. Jeg elsker dog at det er ryddig, det er bare det at jeg klarer ikke.. å rydde...

 8. Jeg er livredd for å ikke få nok oksygen til å puste og livredd for kvelning. Jeg kan derfor ikke bruke gensere med smal hals, stramme skjerf, eller stramme kjeder. Jeg kan ikke la dyna hvile på halsen, for jeg føler jeg blir kvelt. Jeg pleier derfor å dra den helt opp til haken. Jeg klarer ikke at noen skal "latekvele" meg, da kommer jeg til å dø. Jeg kan heller ikke holde pusten lenge under vann, eller i dusjen, da dør jeg også. 

 9. Jeg må ha pålegg helt ut til ytterst på skorpene på brødskiva og helt jevnt lag over hele. Hvis ikke blir jeg nesten kvalm. Smørklatter her og der, samt tykke lag med leverpostei er det verste. 

 10. Jeg ønsker meg to tatoveringer: En fugl eller en fjær på et eller annet vis, som skal stå for min egen vilje og frihet til å gjøre det jeg selv har lyst til, og ikke bli avhengig av andre. Den andre skal være en tatovering av en liten hund, og under skal det stå CAVE CANEM. Uttrykket er fra et mosaikkbilde fra Pompeii, og betyr "vokt dem for hunden". Voff!

Idag dro jeg, mamma og pappa en "snartur" til Sverige for litt harryhandel. Jeg hadde derimot sett at den svenske kjeden RUSTA har åpnet på Nordbysenteret, og der får man kjøpt agilityutstyr! :D 

Jeg bestemte meg for å kjøpe slalåm til 299,-, et hoppehinder til 149,- og en sekketunnel til 299,-. Fra før av har vi en minitunnel fra Ikea, et hoppehinder fra Hööks og en hjemmesnekra slalåm, så nå begynner hjemmetreninga å bli bedre!:) 
Hinderne kom fint innpakket i reisebager, som det bare er å slenge over skulderen. Kjekt å ha! Storfornøyd! Chanel ELSKER tunneler, også sekketunnelen. Når jeg pakket den opp, løp hun igjennom før jeg hadde rukket å legge duken ordentlig, og når jeg sendte Lilly igjennom, løp hun etter hun og. Hun tar virkelig fart å stormer rett igjennom duken. Filmer fra dette og trening på de nye hinderne kommer! Igjen sliter jeg med dette med liten skrift, anbefaler å lese innlegget fra forsiden. Hvis det er noen som har en løsning på problemet, kom gjerne med det!:(

NÅ begynner jakten på en perfekt hannhund, for vi har nå omtrent bestemt oss for å sette valper på Chanel! 

Det var jo en av hovedargumentene for å kjøpe tispe, nemlig at muligheten for et valpekull var der. Likevel har det jo vært skummelt å tenke på, jeg kan jo ingenting om oppdrett og parring! Saken er den, at mamma er blitt så glad i Chanel og ønsker seg en egen hund som er lik henne. En som dilter etter beina våre og aldri stikker. Det var like før mamma fikk egen sheltievalp for litt siden, den søs var å så på, men når innen hun hadde bestemt seg for den, var den allerede solgt... Så nå ønsker hun seg en valp etter Champisen min!:)

 Jeg er glad søs har vært på oppdretterkurs, siden jeg er helt grønn i det her. Det blir vårt første kull noensinne, så jeg trenger all den hjelp jeg kan få! Planen er å ta kontakt med de som eier pappaen til Chanel, de er virkelig veteraner når det gjelder sheltieoppdrett og en av de største i Norge. 

Det jeg har skjønt, er at jeg må finne en hannhund som kan utligne de negative sidene med Chanel. Og det er jo dette med blygheten og skepsisen hennes til fremmede, så nå er vi altså på jakt etter en flott, stor og mørk sobel hannhund, men et herlig gemytt som ikke er redd for fremmede! Kjenner du noen kanskje? :)

Selv om vi har bestemt oss og må begynne panleggingen, blir det likevel en stund til da. Chanel skal ha løpetid en gang i høst, så jeg tenker å parre henne neste løpetid etter der, om våren igjen. Da blir det søte små krabater som man kan ha ute i sommervarmen. <3

Å som jeg gleder meg! 

Hvis det er noen som sitter inne med tips og erfaringer om avl og oppdrett, del de gjerne!

Her er litt bilder fra Chanel sin valpetid:)


Dette er fra når vi besøkte henne aller første gang, når hun bare var fire uker..."Killers" handler om Jen og mannen som hun møter på den franske rivieraen og gifter seg med. Spencer er en trent leiemorder, men legger karrieren på hylla da han møter Jen. Etter tre års perfekt lykkelig ekteskap henter fortiden Spencer inn igjen, og han må avsløre for kona var han tidligere jobbet med. Så skal de samarbeide for å komme unna denne fortiden.  

Med Ashton Kutcher og Katherine Heigl i hovedrollene skulle en kanskje tro filmen score litt høyere. MEN: 

Killers er et forsøk på actiondramakomedie, som ikke helt er like vellykket som "Knight and Day". De to filmene minnet litt for mye om hverandre, bortsett fra at sistnevne har skuespillere som bærer filmen, mens førstnevnte har skuespillere som dessverre ikke er like overbevisende. Det blir mye kleine klisjeer og replikker, stivt skuespill, halvmorsomme øyeblikk og lite spennende actionscener. Rett og slett tamt.

Jeg ville venta med å se den til den går på tv en onsdag kveld. Jeg er glad jeg får gratis kino. 
Sett den?PS: Det er et lite problem det der med liten skrift på innleggene mine, men les innlegget fra forsiden, så blir den stor igjen!:)

Jeg har vokst opp ved vannet og familien har hatt båt så lenge jeg har levd, men fisketurer, det har det blitt få av. Så det var litt stas når kjærste bestemte seg for at kjerringa fikk lov å være med på en fisketur! 

Jeg koste meg skikkelig, det må jeg si. Først kjørte vi til en øy og grilla og koste oss, så dro vi ut til en bukt kjærste pleier å ha fiskelykke. Der lå vi å duppet til regnet kom i ti tida på kvelden. Fangsten ble ikke så verst heller, til tross for guttas bekymring over at det er ulykke med kjærringer om bord. Vi fikk tre makrell, og en del torsk, men alle torskene bortsett fra en var ikke bra nok og ble sluppet utti igjen. 
Anbefaler alle å ta en liten fisketur for total avslapning! 

Ellers så var fredagen en utrolig fin dag, tidligere på dagen var jeg å joggered med Chanel og Leiknir. Det vil si jeg jogga med hest og hund, og red litt når jeg ble sliten. Herlig! Vi var over elven to ganger, for å avkjøle oss. Tilogmed Chanel jumpa utti:) 

OG jeg fant ut at jeg fikk A på min siste matteeksamen, FORNØYD! =DJeg deltar i nok en fotokonkurranse med tema dyr, på bloggen til "Madde" : http://madeleinekh.blogg.no

Bildet jeg deltar med er dette:


Bildet er av hesten jeg red før, islendingen Glaò. På beitet hadde hun et fast utsiktspunkt der hun alltid sto!Nå har jeg meldt meg på min første fotokonkurranse her på bloggen! :) 

Tema for konkurransen er sommer med dyr og det er Beate med bloggen http://livetmednatasha.blogg.no som er arrangør! Jeg er en fast leser av Beate sin blogg, som handler om henne og hunden hennes Natasha, og hennes drømmer om sin første helt egne hund (som til min store glede ser ut til å bli en sheltie:)

Det var ikke akkurat lett å velge ut bilder til konkurransen, jeg sto mellom flere til slutt. Jeg ville helst ikke bare delta med hundebilder, så plukket ut noen med hest og noen som ikke var av mine egne hunder. Etter nøye utvelgelse ble det likevel Chanel i fokus på begge bildene, men men.. 

Det første bildet jeg deltar med, er av min egen sheltie Chanel og samboeren min sin Border Collie Timmy. De to er skikkelig kjærstepar, de flørter hele dagen lang og blir helt koko når de er sammen. De klarer virkelig ikke å være i ro i samme rom, så det var rett og slett et ganske under at vi tilslutt klarte å knipse dette bildet av de to sammen. Ikke minst er jeg så fornøyd med at de nesten-nusser på bildet, som virkelig viser deres forhold! 

Det andre bildet måtte bli et av Chanel og fotballen hennes. Det er det jeg tror hun ELSKER med sommeren, nemlig at alle spiller fotball overalt. Chanel har balldilla og jo større baller, jo bedre. Her er hun med sin egen minifotball av skum, som hun gjerne bærer med seg på hele turen.  Det stolte blikket hennes på bildet forteller veldig godt hvor fornøyd hun er når hun får lov til å ha den med seg på tur! 


Så da får jeg håpe jeg når toppen med et av disse bildene! :)Knight and day er en actionkomedie med Cameron Diaz og Tom Cruise, premiere nå på fredag. 

Den handler kort fortalt om hvordan livet til June blir snudd på huet når hun "tilfedligvis" møter på tøffingen Roy, som hunikke helt vet om er en goodguy eller badguy. Han er ihvertfall veldig selvsikker på seg selv, og lar ikke June være i fred etter at hun blir innblandet i en CIA sak. Mere er det vel egentlig ikke å si om handlingen, annet enn at det fører dem inn i morsomme sitasjoner hele tiden. (Jeg er ikke noe gla i å avsløre handlingen i filmer serru..)

Filmen er til tider uforutsigbar, bærer preg av gode skuespillere og humoristisk manus og er absolutt verd å se! Veldig underholdende film, og selv jeg som ikke har sansen for Tom Cruise i det hele tatt, synes han gjorde en god figur i denne filmen. 

Premiere på fredag altså, anbefales å se! 

Det har vært stille fra mine kanter en stund, jeg kan vel kalle det en liten sommerbloggpause. Jeg har nemlig vært i Italia, i et fantastisk hus like ved Amalfi- kysten! 

Huset var innredet med tre leiligheter, der man enten kan leie en separat, eller leie hele huset sammen med noen. Svømmebassenget, utekjøkkenet/lysthuset og hageområdene var felles, men alle hadde egen veranda der man kunne for eksempel spise frokost. Jeg reiste med en venninne fra jobben min og hennes familie, og vi leide hele huset sammen med to andre norske familier der alle kjente hverandre fra før av. 

Jeg skal si deg en ting, det var akkurat slik man tror det ser ut på landet i Italia, tatt rett ut fra en film. Det var viltvoksende oliventrær så langt øye kunne se, sitrontrær i fleng, rosmarinhekker og lavendelbusker, vakre hus og spennende landskap... 

Jeg tok omtrent 700 bilder, men har prøvd å velge ut et "lite" knippe av de til dere!

Dette er av nærmeste landsby Sorrento. Det tok vel en tjue minutter å kjøre dit. Byen lå oppå høye klipper, som man måtte gå ned for å komme til havnen og ferja over til Capri. 


Når vi skulle finne veien til huset første gang, var det ikke alltid helt lett å tyde veiskiltene. Godt vi hadde GPS!


Her ser vi på hovedveien gjennom den lille byen Massa... Da skjønner man at vi snakker om små byer og bygder og langt utpå landet! :) Det var også helt vanlig å sette fra seg bilene som her, helt random steder langs veien..


Her er bassenget vårt i hagen

Utsikten den ene veien. Man kunne se helt bort til Napoli, og vulkanen Vesuv når det ikke var så mye dis. 

Panoramabildet av 180 grader av utsikten vår. 

Ida og Birk hopper i bassenget med huset i bakgrunnen.


Utehuset/lysthuset/utekjøkken/grill/stenovn som vi hadde i hagen, men perfekt utsikt mot kveldssol og solnedgang over havet. 


Bassenget og litt av hagen vårØya Capri lå å svevde på disen som en spøkelsesøy fra en sjørøver film. 


Det krydde av salamandere i hagen vår! De er jo kjempekule! De er egentlig livredde for oss, men denne ble vel stiv av skrekk da jeg tok bilde av den. Ida fikk en krypene tvers over sandalen hennes mens hun gikk, de var virkelig overalt! 


Stemningsbilde mot Capri. 


Lesekroken min, sitte med beina over gelenderet på verandaen og titte opp på utsikten vår med jevne mellomrom. Får du bedre ferie enn det??Det var så syyykt fine solnedganger, har tusen bilder som ser ut som de er tatt i paradis.. Dette var to av de. 


Her var vi å spiste på en lokal resturant, som hang over landskapet med en fantastisk utsikt. Da vi ikke hadde TV i huset vårt, la vi alltid denne resturanten et besøk når det var en VM kamp. 


Amalfi- kysten og Capri er virkelig stedet det de rikeste kuleste jetsetterne drar på ferie, du verden for noen yachter og skip som lå spredt rundt her... 

Her er vi på besøk på øya Capri. Hvis det er noen som lurer på hvor den svarte LOST- røyken har blitt av, har også den tatt sommerferie i Italia. Ser du den?


Capri består av veldig porøst berg, og det er grotter overalt. Her er vi på vei inn i den hvite grotte. 


Meg og Ida

En uthuling man kunne kjøre båt gjennom. 

Her er vi ved den grønne grotte. 

Her kunne man svømme tvers igjennom heile shiten. 


Så var vi inne i den blå grotte (Grotte Azzurra). Det var rett og slett helt fantastisk, stemningen og lyset der var veldig spesielt. Det føltes ut som vi hadde funnet ungsdomskilden eller noe, der vannet var selvlysende. Når man tok i vannet og silte det gjennom fingrene, lyste det fremdeles som blå powerade..Da en av barna i huset fylte 10 år der nede, feiret vi med pizzabaking i hagen, i vår egen private pizzasteinovn. Vi leide inn noen lokale pizzabakere, som lagde pizza til oss i vår egen hage. Barna fikk lov til å prøve seg på å snurre sine egne pizzaer. 


Så skulle de stekes i ovnen. 


Om kvelden ble bassenget så vakkert opplyst at vi var nødt til å ta kveldsbad. 


En av dagene tok vi turen til Pompeii, byen som i år 79 e.kr. ble begravet av et mange meters tjukt lag aske, etter at vulkanen Vesuv hadde utbrudd. En fantastisk by som var forut i sin tid forsvant helt, men har senere blitt gravd opp igjen. De er ikke ferdig med å grave den opp enda, mye gjenstår. Ting tar litt tid når man må grave opp en by flere meter under bakken med teskjeer. Vi var så heldig at far i en av familiene vi bodde med, er professor i antikk og romersk historie, og ble vår personlige guide gjennom byen. Helt fantastisk! 

På bildet over ser vi hovedtorget, forum, i byen. På bildet under er det laget en illustrasjon på¨hvordan de trodde de så ut originalt. 
Da asken la seg, ble også likene begravet slik de døde. Senere smuldret likene opp og forsvant, mens hulrommene etter kroppene var igjen. Det tok våre flinke arkeologer å fylte med gips, slik at de har rekonstruert mennesker slik de døde, med fulle detaljer og ansiktsuttrykk. Helt utrolig at det er mulig! 


Her har de gjort det samme med en hund. 


Med på turen var lille Carsten på ett år, i sin moderne one piece:) Selv om vi vandret en hel dag i førti varmegrader, var han like glad hele tiden. Her er gladiatorenes kanserne, altså der de trente til kamp. Gladiatorene hadde høy status blant de rike fruene i byen, og det var vanlig at de hadde affærer med de. Likevel ble galdiatorene forlatt bundet fast i cellene sine da vulkanen hadde utbrudd. 


Et cruiseskip seiler forbi huset vårt og Capri. 


Vulkanen Vesuv, som fremdeles er aktiv. 


Da vi kom frem til huset første gangen, kom gartneren løpende med en armfull av sitroner til oss, fra sitronfarmen i hagen vår. 


Frokosten tok vi på verandaen får. 


Lenge leve lesekroken i paradis. 


Dette er fra en handlegate i Sorrento. Omtrent hver kveld var det fyrverkeri et eller annet sted like ved oss. Den ene kvelden var det norsk nyttårsaften ganger ti rett nedenfor. Helt utrolig store smell som varte i timer. 
Lesekroken kunne også brukes til å lage ankelbånd:) Moren til Ida var så snill å ha med hemp og perler, så vi kunne fikle med litt makrame. 


Jenta som fylte 10 år, fikk en rosa lekemobil med sminke i.Det er klart hun skulle sminkes på bursdagen sin! Barna syns det var sååå stas, og nest minstemann på fem år måtte også snike til seg litt øenskygge. 


Ja det var turen sin det! Hva har dere gjort i ferien? Norske blogger

bloglovin
hits