august 2010

...Du tror kanskje det beste rådet er å planlegge middager og gå i butikken en dag i uka.


...Du tror kanskje det beste rådet er å bo på vandrehjem og spise macaroni så lenge du studerer og heller bruke studielånet på øl


...Eller du tror at det beste rådet er å begynne å lese jevnt og trutt over hele studie for å unngå fantastiske skippertak to dager før eksamen. 


Vel.. Feil. 


Mitt beste råd er å unngå studier! Ikke gidd! Gi opp!

Det er dyrt og man får lite penger. Det var vel ingen bombe kanskje, at studenter ikke topper rikmannslister. Men når Høgskolen i Oslo forventer at vi skal kjøpe 45 PENSUMBØKER på ett år, er det ikke rart studenter blir blakke!!! 

GZZ... 

Vi har fem fag i år. Ni bøker i snitt i hvert fag. For de som ikke tok det regnestykket. Jeg fikk A i matte, og må jo briefe med det litt da. 

Det er ihvertfall ikke forventet at vi skal ha et sosialt liv i løpet av året. Nei, her skal det leses. Ikke prøv å kast bort tiden du har på bussen på vei til skolen med å høre på musikk. Her skal det leses til du blir så bilsyk at du spyr på den illeluktende mannen som har presset seg ned på setet ved siden av deg. 

Høstferie sier du? Nei, den skal brukes til en ukes hjemmeeksamen i matte. HURRA! Jeg var redd jeg måtte dra til Syden, men nå slipper jeg det. Takk HiO. Tusen hjertelig takk. Vi lærer ihvertfall hvordan vi skal pine våre fremtidige elever mest mulig. 
Jeg sier som jeg likte å si på ungdomsskolen: Sett deg på disse og drit smultringer, HiO. ÆÆÆÆ! Småpanikk! 

Jeg skal ærlig innrømme at jeg har gleda meg litt til skolen starter opp igjen, så jeg kan bli litt ansvarsfull igjen. Jeg har hatt null oversikt over ting i sommer, bare tatt dag for dag, slappet av og ikke hatt andre bekymringer enn Twilight-bøkene og hva skal nyttig lesestoff jeg skal fylle de to bloggene mine med. 

Så plutselig må jeg endre mine vaner. I sommer har jeg virkelig pusha døgnet, jeg har prøvd å få det til å inneholde flere timer. Det går jo ikke, tenker du. Det har jeg også funnet ut, det hjelper ikke å være sent oppe om kvelden for å få gjort unna mest mulig. For man må jo sove, og det gjør man til langt på dag. Så har man gått glipp av enda en dag. Fin syklus det der. Så idag, når klokken bikket 01.00, fikk jeg et lite panikkanfall. Imorra er første skoledag, og jeg har ikke lagt meg. Jeg setter vekkerklokka på 06.30, og det betyr at jeg bare får meg et par timers søvn. Før første skoledag. Jippi. 

Det er vel ikke megakrise, det er jo tross alt andre første skoledag på Høgskolen, og de i klassen min har helt sikkert sett meg verre før, enn litt trøtt i trynet med litt blå poser. Det bare er sånn klar-ferdig-gå, bli ansvarsfull student med fornuftige døgnrytmer. 

Dette er meg som fornuftig student på hatt-og-bart-fest. Det er slik fornuftige studenter gjør. 

Så hva gjør jeg når jeg da får denne småpanikken når klokka blir ett og jeg skal opp om fem timer? Jeg løper og henter PCen, som jeg akkurat har skrudd av for kvelden, og skribler i vei. Det fornuftige hadde vel vært å tenke disse tanker, slå meg selv i hodet av dumhet, og legge meg til å sove. Det er vel feriemodusen som slo inn kanskje? 

Og så er det jo mye morsommere å skrive innlegg om natta, når man er trøtt, hodet er fullt av tanker, og setningene bare flyr over tastaturet. Man tenker jo så mye på en gang om kvelden. Jeg har prøvd det der med å legge penn og papir ved siden av senga så jeg kan skrive ned geniale tanker til dagen derpå, men det funker ikke. Penn og papir går ikke like kjapt, og jeg mister flyten. Se nå har jeg jo skrevet en halv bok allerde! 

Nei, nå må jeg, den flittige studenten som jeg er, legge meg. NÅ. En to tre. til siden frem og. en fot ned. Fint nå har jeg den sangen på hjernen. Jeg gleder meg virkelig til å lese dette impulsinnlegget imorra og le. Jeg kommer til å tro jeg har vært full. Men neida, bare litt overtrøtt og tankefull en sen søndagskveld. 

Dette første ihvertfall til en ny deilig kategori b\på bloggen min, tankeløst tull. 

Hipp hurra for meg og tre ganger hurra for skolen som begynner imorra. Og ti ganger hurra for at vi endelig får skolekalenderne igjen så jeg kan begynne å gjøre noe med dagene mine. 


HURRA HURRA HURRA (+ti til)


... er at når man har bursdag, fikser pappa et heftig fyrverkeri selv om det er sommer!!

Se så vakkert!! 


Dette er selvfølgelig bare tull. Det var nattåpent på Sandvika Storsenter igår kveld, i anledning Sandvika BY Festival til helgen. Derfor sendte de opp et storslagent fyrverkerishow.
Ikke noe bursdag, ikke noe rikmannspappa, bare Bærum. 

Her er film av hele showet!

Se hele, for de beste fyrverkeriene kommer på slutten! :DSom det alltid er på nattåpent, er det masse tilbud. Jeg jobber til midnatt selv den dagen desverre, så fikk ikke anledning til å løpe rundt og shoppe billig. Jeg rakk derimot å gå på L'Occitane, en butikk som fører organiske kroppsprodukter. (Godt dette ikke er videoblogg, for jeg aner ikke hvordan navnet uttales...)
Der delte de nemlig ut goodiebags! =)Oppi lå en toalettmappe, masse prøver på alle slags mulige kremer og ansiktsrens og te og krydder og diverse, samt verdens beste håndkrem: L'Occitane Creme Mains peaux seches, karite shea. Dette er virkelig en utrolig god håndkrem, og skikkelig drøy, så du har den i evigheter. ANBEFALES! 
Den er litt dyr, men på Gardermoen får man kjøpt den for 50,- på tax free. Det er den lille sølv tuben med blå etikett dere ser på bildet (dette er bare en prøve, de ordentlige er større!;)


 Liker du fyrverkeri?


PS: En unnskyldning til alle som har begge bloggene mine, men jeg er så glad at jeg må rope det høyt enda en gang....

Har du noen gang blitt så glad at du får tårer i øynene?

Nei, jeg har ikke vunnet i Lotto, men jeg har vunnet en fotokonkurranse! Sist vinter hadde Norefjell.com en konkurranse der man kunne sende inn sitt beste vinterbilde. Det kunne være av hva som helst, så lenge det var tatt på Norefjell. Jeg hadde nok av bilder jeg, har jo tross alt hytte der!  

Jeg deltok med to bilder i denne konkurransen: 

Et av kjæresten min, kompisen hans og naboen: 
Og et, kanskje ikke så overraskende, av Chanel og meg:
GJETT HVILKET BILDE JEG VANT MED?Åh helt fantastisk altså! Jeg hadde jo glemt hele konkurransen, for det var jo over et halvt år siden jeg sendte inn bildet. Og så plutselig idag leser jeg denne mailen: 

"Hei - du har vunnet! 

 

Juryen i fotokonkurransen til Norefjell Destinasjon sist vinter har talt.

 

Ditt bilde "****HEMMELIG ENDA****" vant førstepremien:

Weekend for 2 personer i suite med frokost og inngang spa på Quality Spa & Resort Norefjell."


Herlig!!


Jeg blir skikkelig sinna hvis dette er en teit spøk! Har du vunnet noe noengang?

Nå tilbyr de fleste banker et bankkort med ditt personlige bilde på. 

Jeg benyttet meg av dette, og slik ser nå mitt kort ut!
Chanel selvfølgelig! Ble det ikke fint! :D


PS! SOM VANLIG BLE SKRIFTEN BITTELITEN I INNLEGGET, 
LES HELLER FRA FORSIDEN, SÅ FÅR DU NORMAL SKRIFT! 

Nå er det kommet en del filmer jeg ikke har skrevet om enda, så slår de sammen i ett innlegg! 

Skal du på kino, har jeg noen anbefalinger: 


Karate Kid

Norsk blir-helt-sikkert-klassiker Hollywood film av Harald Zwart. Filmen er en nyinnspilling av suksessen fra åttitallet, der handlingen er lagt til Kina og det er Kung Fu i fokus, ikke Karate. (Navnet på filmen forsvares med at hovedpersonen prøver å lære seg karate fra en videotape tidlig i filmen). 

Filmen er helt fantastisk til å være fra en nordmann, og med gode skuespillere. Jackie Chan er ikke i nærheten av sin vante komedierolle, men er super fordet. Jaden Smith er jo talentfull som rakker, og lever veldig opp til forventningene verden har av han (etter DE foreldra liksom). 

Filmen har mye klisjeer og  klissete scener, litt for mye etter min smak, og byr ikke på noe revolusjonerende heller. Zwart har ikke tilføyd noe særlig nytt og overraskende inn i historien, men samma det. Filmen funker, man blir rørt og underholdt og stolt av å være norsk. Uansett så må man jo støtte Zwart, GÅ OG SE DEN!Inception

Filmen om drømmetukling har tatt helt av. Den kom uten å skape noen forventninger, ikke så mange hadde hørt om den, og det var ikke full ståhei med markedsføring heller. Denne filmen har rett og slett blitt populær via folkemunne, fordi publikum ELSKER den! Vi har foreløpig ikke hatt noen misfornøyde kunder med denne filmen, og jeg har heller ikke møtt NOEN enda som ikke likte den. Den er en film som passer å se flere ganger, og de som har sett den opp til fem ganger på jobben vår, sier den blir bedre og bedre hver gang. 

Leonardo Di Caprio er en skikkelig god skuespiller, og har med seg flere gode skuespillere. Jenter får nok av eye-candy i filmen også, bl.a. smukkasen Joseph Gordon-Levitt. For et stykke mannekjøtt. 

Filmen handler kort fortalt om å kødde med andre folks drømmer, enten for å stjele hemmeligheter eller plante ideer. Her følger vi drømmene inn i flere nivåer, og det er lett å bli forvirret både for publikum og for karakterene i filmen å bli forvirra hva som er virkelighet og drøm. Jeg synes manus/regi er helt fantastisk her, du har oversikt hele tiden bortsett fra der det er meninga at du ikke skal ha det. KUNSTVERK! 

Ikke minst for alle de fantastiske drømmescenene, i vektløse tilstander og verden som bretter seg på merkelige måter. Å få lov å både regissere å spille i en slik film må være som en drøm (hehe) for de involverte, herregud så gøy! Du må bare se den!! 
Trollmannens læregutt


Dette er en ungdomsfilm som også er fin underholdning for voksne. Dette er en film man ikke trenger å analysere opp og ned og tenke, her er det bare å lene seg tilbake og bli underholdt! 

Jeg vil nesten kalle filmen en snarvei rundt Harry Potter-dramaet? Historien er god, men kunne vært hundre ganger bedre gjennomført. Filmen kunne vært laget som triologi feks, der den første filmen kunne vært den syykt lange forhistorien du får i begynnelsen. Jeg ble nesten lei meg av at det ikke var det. Men men.. 

Også verdt å se hvis du har sett de andre filmene som går, eller du ikke er gammel nok for å se de andre, eller det er utsolgt. Hehe....
Shrek 4


Æsj.... Melking av de som engang var kult er ikke kult. Filmen var kjedelig og jeg savnet latterkrampene. 3Deffektene var ikke store, men men, filmen er fin for de unge og ok for foreldra som er med. Men.. Likevel.... Æsj... Jeg savner latterkrampene jeg fikk på de to første filmene! Har du sett noen av de?
Hva synes du om de?


...Men det skal jeg. Jeg hadde det veldig bra igår. Jeg har det bare ikke så bra idag. 

Jeg skulle egentlig på Tusenfryd. Men fyllesjuke og kvalme kombinert med vektløshet i bergogdalbaner er kanskje ikke det beste, så sto over. 

Men jeg overlever nok denne søndagen også skal du se. Jeg er med i en fotokonkurranse på dyreliv.blogg.no, der tema er hest. Dette er bildet jeg deltar med! 


Dette er Aria, islandshesten jeg red i ett år. Utrolig snill, men klarte aldri å stokke bena sine riktig, så hun hadde sjeldent rene gangarter... Men søt var hun! Dette er et av bildene der hun nesten ser ut som en hest!:)
Beklager et litt intenst fjortiss-språk i dette innlegget, men: Jeg SERIØST hater insekter! Og høst! 

Kan noen fortelle meg hvorfor disse idiotiske tingene absolutt skal gjøre ALT de kan for å komme seg inn? Jeg skjønner det virkelig ikke, hvorfor insekter, som er født som utedyr, fostret som utedyr, med instinkter som utedyr, skal lengte så etter å stange seg selv en million ganger mot et vindu? Makan! 

Nå er jeg såpass heldig at jeg bor i tredje etasje, og slipper (heldigvis og bank i bordet) å få så mange edderkopper inn. Da hadde jeg måttet flytte. Men et insekt vi er invadert av, er disse flyvende stankelbeina. Jeg tror det er flyvende-stankelbein-år i år, for det ser ut til at det aldri tar slutt! 

Jeg ble derfor ikke kjempeglad da jeg kom hjem i natt, og så at kjærste hadde sovna med alt lyset på, og alle vinduer åpne. Da var det liksom allerede for sent. Jeg endte med å sove på sofaen i natt, da stue var det eneste rommet min "geniale" kjærste hadde skrudd av lyset i, og ikke huset en flyvende stankelbeinfarm. Soverommet var derfor uaktuelt, da det er her de har hovedkontor. 

Hver kveld må man inspisere hele huset for disse idiotiske skapningene, og du ender med å finne rundt 10 stykker. Husker du jeg fortalte om at jeg sover med fluesmekker ved siden av sengen når kjærste er borte? Vel, nå må vi ha en fluesmekker i hvert rom, og det er mens kjærste er hjemme. Jeg har ikke ord på hvor lei jeg er av å jakte på store stankelbein på speed. HELDIGVIS dør de av en kjapp klask med fluesmekkeren med en gang. 
Tenk hvis det hadde vært kakkerlakk-år. ÆSJ. Høst betyr aktivt dyreliv i skogen. Alle søte store og små samler mat og diverse, og ekornene er intet unntak. Det kryr av dem her! Idag så jeg mr. og ms Nøtteliten, som gjerne ville bli med på bilde!

Søte eller hva?


Sommersalget har allerede vart en stund, og nå er mange av varene nede i 50%- 70%. Herlig! På en veldig svak studentkonto med røde tall er dette tiden å gjøre investeringer og kupp, og idag var det skoshopping på plakaten. 

SkoSko er Norges største skobutikk og ligger rett utenfor Oslo (faktisk rett ved der jeg bor weee), med lokaler på over 1000 kvadratmeter. NICE! OG de har maaasse salg! 

Jeg dro innom og handlet hele fem par sko, alle på 50% og 70%!

Joggeskoene jeg kjøpte var rett og slett en investering, begge var på 50%, og var både pustende og vannavstøtende. Hadde lett etter noen fine en stund, men jeg er litt kresen når det gjelder slike "praktiske" sko. Disse var derimot knall!

Gladiatorsandalene var virkelig verdens mykeste og deiligste. De var av ekte skinn, med semsket skinn på sålen, som gjorde de usedvanlig mye og behagelige. Det var også dempere i hælene, så disse kan man traske rundt i en evighet i!

Det smalt litt på kredittkortet nå, men absolutt verdt det! FORNØYD! :D

Hva syns du, investering eller tankeløst?


Pga min nye blogg sheltiedagboka.blogg.no, blir nok denne bloggen litt forsømt for øyeblikket. Jeg skal ikke legge den ned eller glemme den, men det er spennende med nye ting!

Nå bruker jeg tiden min på å fikse og mikse på den andre bloggen, spesielt det med å få på plass trikseforklaringer og alle grunnsider til menyen min og slikt.

Disse triksene har jeg foreløpig lagt ut:

High five
Vinke vekk smellkyss
Åttetall rundt beina
Hoppe opp i armene
Elefanttrikset
Slalåm mellom beina
Rygg


Så følg med, jeg kommer sterkere tilbake med noe annet enn bare oppgulp fra den andre bloggen! Jeg kommer heller ikke til å slutte å skrive om hund på denne bloggen, men alt med trening og slikt havner på den andre.Chanel er en gjeterhund, og det har vi fått merke når det kom syklister syklende forbi henne. Da snudde hun på femtiøringen, og jagde dem, nappa i hjulene, og kasta seg foran for å stoppe sykkelen, mens kjeften hennes gikk i høygir på fullt volum. Her trengtes det trening!

Etter mye trening, som dere kan lese om her, har vi nå oppnådd et resultat jeg er veldig fornøyd med! Se hvor pent hun går med sykkelen nå!


Hva synes dere? Var det verdt treninga eller? :)
Jeg har nå lagt ut steg for steg over hvordan jeg har lært inn elefant-trikset! Jeg har dog laget den på den andre bloggen, sheltiedagboka.blogg.no.

Trykk her for å komme til den!
Jeg har lenge vurdert å endre bloggen min til en ren Chanel-blogg, men ble til slutt enig med meg selv om å lage en helt ny blogg, med et helt nytt design!

Denne bloggen er nå opprettet, men alt er foreløpig under bygging, så den er ikke så pen enda. Jeg er veldig for å lage designet selv helt fra scratch, så det tar lang tid! Alt dere ser av bilder og farger på designet er bare foreløpig, husk det! 

Adressen er sheltiedagboka.blogg.no, så legg meg til og følg med!! 

På denne bloggen vil jeg samle alt som har med trening, konkurranser og triksing med Chanel. Kom gjerne med tips til hva jeg kan ha med på den bloggen!Jeg har kjøpt meg en ny retriever kobbel til Chanel, som er for når vi skal trene agility eller lydighet, og båndet skal raskt av og på hele tiden. Du trenger nemlig ikke noe halsbånd når man bruker et slikt kobbel, men enden av båndet er formet som et strupehalsbånd. 
Pga strupen er dette et bånd jeg IKKE går med på vanlige turer, da det er fare for at det strammes til hun kveles (noe jeg selvfølgelig aldri ville tillatt, men plutselig så kan man jo bli uoppmerksom..). Strupehalsbånd er også dumt å bruke på hunder med lang pels, for pelsen kan sette seg fast i strupen, og gjøre både at hunden lugges, men også at strupen ikke slakkes når båndet slakkes. Med små hunder som Chanel som går med båndet slakt, kan hunden også få en labb inn i løkka og alt blir helt feil. 

Du skal med andre ord ikke bruke strupe og retriever kobbel uten at du vet hvordan det brukes! Jeg vil ikke anbefale det til alle og enhver, men Chanel er en hund om ikke drar, som lyder muntlige kommandoer, og dette er kun til trening. På trening går hun løs, bortsett fra når vi sitter og venter på tur e.l. og da sitter vi helt i ro. 

Men ellers er jeg fornøyd med båndet jeg altså!:)
Idag dro jeg, kjærste, kamerat av kjærste, og kamerat av kamerat av kjærste til badeland i Bø. :D

Er vel ikke så mye å fortelle om dagen, alle vet vel hva man gjør der, så dette blir en bildespesial!:)


Over: Meg og kjærste i "mot i brøstet"

Under: Kamerat av kjærste og kamerat av kamerat av kjærste sitter fast i bunnen av "mot i brøstet"
Resten av bildene er tatt med mobilkamera, så beklager for dårlig kvalitet...

Lengst oppi parken er det noe som heter Tarzan-løypa, der man skal ta seg gjennom en hinderløype uten å trå i bakken. Dette er kjærste og kamerat av kjærste sin ferd gjennom løypa:Roadtrippen til og fra var jo artig det og, der kamerat av kjærste hang ut av vinduet, og vi sang allsang til herlige sanger!
Hva er vel bedre enn Jørn Hoel på full guffe i en full bil med ikke fulle mennesker? 

(Mye, men poenget er at det er likevel morro, bare man ser vekk fra usamstemte falske stemmer og slikt...=)


Har du vært i badeland i Bø på en stund? 
I vinter øvde jeg på elefanttrikset, etter tips fra Solveig. Chanel tok trikset ganske fort, men jeg måtte på en måte gå rundt henne. Etter at jeg lærte henne det, har egentlig trikset gått i glemmeboka, men tenkte at jeg skulle ta det frem igjen, og gjøre det bedre. 

Noen ganger er en pause det beste du kan gi hunden, for at trening skal gå bedre! Chanel hadde ikke glemt noenting, derimot gjorde hun trikset helt av seg selv uten at jeg trengte å gå rundt med henne. Se så flink hun har blitt nå!Trikset er kjempeenkelt å lære inn med klikker, først legger du en bok på gulvet, og klikker gradvis fremover til hunden står med to forbein på boka. Så beveger du seg sidelengs med hunden, og klikker først for et skritt, så for to osv, til hunden kan ta en hel runde før du må klikke. Så kan man etter hvert fjerne seg selv og simssalabim. 

Norske blogger

bloglovin
hits