september 2010

Jeg kjøpte en slik en stor lammepølse fra Rema 1000 sin høstkampanje, og den kan absolutt anbefales!! Pølsa smakte skikkelig godt!

Man kan vel i prinsippet bruke denne pølsa til det man bruker vanlige kjøttpølser til, (bikkjegodbiter?), men jeg valgte å prøve oppskriften som sto på emballasjen.

Desverre står det bare ingredienser på pakken, ikke hvor mye du skal ha av hver ting. Så det ble derfor å prøve seg litt frem og tilbake.
Ingrediensene er som følger:

Lammepølse
Poteter
Løk
Hvitløk
Persille
Tomat
Tomatpure
Eplesider
Gressløk
Krydder

Fremgangsmåten:

Først skulle man snitte pølsa og brune den litt i panna. Jeg kuttet derimot pølsa opp i passende skiver og stekte de. Så skal du ta ut pølsene. Så bruner du alle grønnsakene, kuttet opp i terninger. Når det er gjort, har du oppi eplecider og tomatpure og litt vann, og lar det hele koke i 15 minutter. Smak til med godt krydder!

 

Vel, jeg visste som sagt ikke hvor mye som skulle være av hva. Jeg lagde bare halvparten av pølsa av gangen, og sparte den andre halvdelen til en senere middag. Jeg bruke en 0,33 liters flaske med eplecider, hele flasken altså, i tillegg til litt vann, og to stooore spiseskjeer tomatpure. Jeg var heller ikke flink til å krydre med noe annet enn salt og pepper. Gryta smakte egentlig ikke noe godt. Lettvin og grei, men ikke ås god... Kjedelig liksom!

Dagen etter søkte jeg opp oppskriften på nettet, og fant ut at jeg bare skulle ha brukt 2 ss eplecider, enda mindre tomatpure, og bittelitte granne vann. Jeg hadde ikke mere vanlig eplecider, så denne dagen tok jeg den med alkohol. Weee! Jeg krydra masse med svart pepper, salt, hvitløkssalt, lammekrydder, gressløk og persille, koriander og en liten dæsj pizzakrydder. Og jommen meg ble ikke retten en helt annen idag, MYE bedre! Nam nam.

 

Uansett om du lager denne retten eller ikke, så burde du virkelig prøve lammepølsene, skikkelig gode!

 

 

 

Norske blogger

bloglovin
hits