desember 2009

Idag var slik en herlig dag til å ta en skikkelig juleridetur i Lommedalen:) 
Jeg og Benedicte var så heldig å få selskap av Thea og Höfgi idag, da Thea er hjemme for ferien fra studier i Kristiansand. Turen idag gikk over snødekkede jorder og opp til en stall som har verdens søteste navn: Jordbærhaugen.

Været var fint, men kaldt, så vi måtte pakke oss skikkelig inn i Lommedalsbunaden: Termodress. 
Her ser dere hvordan denne Lommedalsbunaden ser ut, modell er Thea og Höfgi!
Benedicte kledde opp sin hest, Leiknir, med nisselue og bjeller for å spre litt julestemning på veien. 


 
Dette er etter turen, så Leiknir er litt svett og rufsete i pelsen. Som om islandshester aldri er rufsete i pelsen;) Det var syykt kaldt, tror det er derfor Benedicte ikke smiler på bildene. Musklene har fryst fast.

Hesten jeg rir, Sida, fikk også en liten nisselue på seg!Vi var ikke ute så lenge, litt over en time kanskje, men likevel rakk alle tær å fryse til is. Men for en herlig tur vi hadde! Galopp over lange jorder i snøen, skikkelig idyllisk! Her er noen flere bilder fra turen:Thea "Hesteviskeren" sier til Höfgi at han skal gå frem....


Og jommen meg, han gikk fremover! 


Her er noen søte hester i nabolaget:
Ha en fin vinter alle sammen:)

...akkurat nå. 

Jeg er nemlig ferdig med alle de 23 oppgavene matteeksamen min består av, og føler at dette kommer jeg til å klare! Leveringsfristen er fredag morgen, så den skal jeg rekke fin! Selv om jeg har gjort alle oppgavene, har jeg nemlig igjen en del pirk og rettelser i dokumentet, så kan jeg printe ut. DET blir digg. 

Det er også andre grunner til denne følelsen om at alt kommer til å årne seg: 

- For det første fikk jeg kamera mitt i posten idag!! Sony cybershot DSC WX1 heter det, og det var skikkelig lite og søtt! Det har en omvendt bildebrikke av noe slag som gjør at den blir veldig lysfølsom og er kjempebra i dårlig belysning. Den har også en skikkelig kul panoramafunksjon, der man kan ta panoramabilder ved å sveipe kamera langs horisonten. Ikke dårlig! 

- For det andre fikk jeg en DVD i posten idag, nemlig Hangover! Den hysterisk morsomme filmen ble forhåndsbestilt i november for 99,- og idag kom den! En liten julegave fra meg selv til meg selv..

- Min mor og søster var i Sverige i dag og kom hjem med masse godsaker til meg. Pærevodka, kylling, kjøttpålegg, brusbokser, capri sonne, diverse reflekser til hest, kameraetui (kjempeperfekt timing!), sterke smertestillende, lipgloss... Så da ble det rett og slett en liten julaften idag:D

- Da jeg var på Lefdal igår og skulle kjøpe minnekort til kamera, spurte jeg en som jobbet der hvor mye to forskjellige kosta. Jeg tok med meg det ene til kassa, og det viste seg at den kosta 700 kroner istedenfor 300 som gutteyplingen hadde sagt til meg. Heldigvis så sto det en som jobbet på Lefdal bak meg i køen, som bare fiksa det slik at jeg fikk den for 299 likevel og vips! Masse penger spart!!!

- Jeg har så og si gratis mobilabonnement, har hatt Tele2 Sheriff i snart et halvt år, og foreløpig ikke betalt en dritt. Lenge leve tele2!! 

- Min nabo driver en Narvesen butikk og tar med diverse blader hjem til meg som venter utenfor døra når jeg kommer hjem. Nok en førjulsgave til Karoline!:D 

- En annen nabo møtte meg i oppgangen med adventsgave, fire telysholdere i lilla med lilla tallerken og masse pyntesteiner, veldig fint! Hun sa det egentlig var julegave, men hun klarte ikke å vente så hun måtte gi meg den nå:P Hehe jeg har snille naboer:)

dsc02794
Dette er forresten tatt med mobilkamera, ikke det nye!:)


Så bortsett fra det at jeg er dødssliten og trøtt etter eksamenstiden som ikke er ferdig ennå, er det fremdeles mange gleder som dukker opp! Er det rart jeg har en god følelse i kroppen akkurat nå?
Jeg har fått en stalker. Ikke en hvem som helst heller, men tidenes mest irriterende. Han har fulgt etter meg de siste ukene faktisk. Jeg føler hvor enn jeg går, så er han der. 

Det begynte med at han hang utafor inngangsdøra mi. Jeg la merke til han hver gang jeg kom hjem. Han fulgte etter meg helt til den innerste døren, da måtte jeg smette inn og lukke døra fort bak meg så han ikke presset seg inn sammen med meg. Det begynte å bli ganske irriterende, men jeg håpet at noen naboer i oppgangen min vill oppdage han og kaste han ut. 

En dag det hadde regna, var jeg opptatt med å tørke av Chanel utafor døra. Jeg la ikke merke til at døra sto åpen litt for lenge. Vips, så var han innenfor. Jeg grøsset, men det var ikke så mye jeg kunne gjøre med det da. Han ville ikke ut igjen. 

Og så var han inni leiligheten, han var innenfor min intimsone. Uansett hvor jeg snudde meg, var han der. Jeg prøvde å leve normalt. Det var ikke lett. Når jeg spiste, skulle han hele tiden sjekke hva jeg hadde å by på. Jeg fant han på vei inn i kjøleskapet en dag også, makan til frekkhet! 

Han har noen ekle uvaner. Han spiser av den skitne oppvasken i oppvaskmaskinen, hvis jeg ikke lukker igjen døra. Æsj, ingen gjør sånt!

Nå er jeg midt oppi eksamensperioden, og trenger ro. Men tror du han lar meg være i fred? Nei. Jeg hører han er i stua, så jeg setter meg på kontoret og leser i håp om å få være i fred. Jammen kommer han ikke diltende etter meg å "skal sjekke at lampa i taket er i orden". Særlig. Jeg vet han bare skulle forstyrre meg. 

Jeg hadde håpet at Joakim kanskje skulle gå lei av han etterhvert og gå til tiltak, men nei. Joakim oppfører seg som om han ikke er der. Kanskje han er i fornektelse? Vet ikke. Nå er det ihvertfall nok. Jeg må gjøre noe selv. 

Jeg går å henter fluesmekkeren og dreper det monsteret. En gang for alle. 

flue

Etter mye gransking av omtaler, anmeldelser, prissammenligning og diverse har jeg endelig kommet frem til et kamera jeg tror passer mine behov best: 

Sony Cybershot DSC WX1! 

Slik ser herligheten ut:

Tenker at jeg og Joakim tar en liten shoppingtur imorra! :D


Idag var eksamen nr to unnagjort, det var deilig! En stor tyngde ble fjernet fra skuldrene mine, og idag kunne endelig juleforberedelsene starte!

I dagens pakkekalender fikk jeg et ferdig byggesett til pepperkakehus,  alt man trengte å gjøre var å lime det sammen med sukker og pynte det. Pakken var forøvrig pakken inn slik mannfolk gjør det: Men kjærestens fine gavepapir og gaffateip for alle penga. 

dsc02779

Så skulle vi bygge dette her da. Det var til og med Joakim som foreslo å begynne å bygge det kl ti på kvelden, veldig ulikt han! Han begynner på jobben så tidlig stakkars, og jobber overtid til syv-åtte hver dag. Det er tolv timer på arbeid det...  Ihvertfall..:

Vi åpnet pakken, men oppdaget at det ene taket var knukket i to! SÅ vi peisa til nærmeste kveldsåpne butikk, det ble kiwi i sandvika. Vi kjøpte nytt pepperkakehusbyggesett, nonstop og seigmenn til å pynte med. 

Slik skulle pepperkakehuset se ut tilslutt: 

dsc02783


Vi kom hjem, veldig klare for å sette det opp! Men da vi åpnet denne pakken, var den enda mere knust en forrige. Hadde det vært tidligere på kvelden, hadde jeg dratt tilbake og klagd, men det var så sent og vi orket ikke å dra tilbake en gang til. Så vi bestemte oss for å bare pynte de forskjellige delene som vanlige pepperkaker.

 Her er resultatet: 

dsc02780dsc02782

Jeg syns liksom ikke det lignet så veldig på bildet utenpå pakken jeg....
Norske blogger

bloglovin
hits