Mat

Lammeplsegryte

Jeg kjpte en slik en stor lammeplse fra Rema 1000 sin hstkampanje, og den kan absolutt anbefales!! Plsa smakte skikkelig godt!

Man kan vel i prinsippet bruke denne plsa til det man bruker vanlige kjttplser til, (bikkjegodbiter?), men jeg valgte prve oppskriften som sto p emballasjen.

Desverre str det bare ingredienser p pakken, ikke hvor mye du skal ha av hver ting. S det ble derfor prve seg litt frem og tilbake.




Ingrediensene er som flger:

Lammeplse
Poteter
Lk
Hvitlk
Persille
Tomat
Tomatpure
Eplesider
Gresslk
Krydder

Fremgangsmten:

Frst skulle man snitte plsa og brune den litt i panna. Jeg kuttet derimot plsa opp i passende skiver og stekte de. S skal du ta ut plsene. S bruner du alle grnnsakene, kuttet opp i terninger. Nr det er gjort, har du oppi eplecider og tomatpure og litt vann, og lar det hele koke i 15 minutter. Smak til med godt krydder!

Vel, jeg visste som sagt ikke hvor mye som skulle vre av hva. Jeg lagde bare halvparten av plsa av gangen, og sparte den andre halvdelen til en senere middag. Jeg bruke en 0,33 liters flaske med eplecider, hele flasken alts, i tillegg til litt vann, og to stooore spiseskjeer tomatpure. Jeg var heller ikke flink til krydre med noe annet enn salt og pepper. Gryta smakte egentlig ikke noe godt. Lettvin og grei, men ikke s god... Kjedelig liksom!

Dagen etter skte jeg opp oppskriften p nettet, og fant ut at jeg bare skulle ha brukt 2 ss eplecider, enda mindre tomatpure, og bittelitte granne vann. Jeg hadde ikke mere vanlig eplecider, s denne dagen tok jeg den med alkohol. Weee! Jeg krydra masse med svart pepper, salt, hvitlkssalt, lammekrydder, gresslk og persille, koriander og en liten dsj pizzakrydder. Og jommen meg ble ikke retten en helt annen idag, MYE bedre! Nam nam.

Uansett om du lager denne retten eller ikke, s burde du virkelig prve lammeplsene, skikkelig gode!

Sjokoladekake p 5 minutter - bokstavelig talt

P samme side som gulrotkaka, var det ogs en link til en oppskrift p mikro-sjokoladekake. Da det ikke tar all verdens tid prve ut oppskriftene p fem minutter, prvde jeg denne ogs!

Dessverre falt ikke denne oppskriften helt i smak, den ble hard og trr. Det kan godt hende jeg hadde den i mikroen for lenge, selv om jeg tok kortere tid enn det oppskriften befalte. Derfor velger jeg gi dere en annen variant av mikro-sjokoladekake. Den kan dere jo prve selv, og gi tilbakemelding til meg om var god eller ikke?:D




Dette er ingrediensene du trengerper porsjon!

  • 4 ssmel
  • 4 sssukker
  • 0,3 tssalt
  • 2 ss usukret bakekakao
  • 2 ssvann
  • 2 ssolje
  • Hakket sjokolade

Slik gjr du:

Bland alt det trre i en kaffekopp, vr nyaktig med mlene. Bruk gjerne mleskje. Bland s inn det vte, og rr ordentlig godt! Ingen klumper skal vre igjen. Ha til slutt oppi den hakkete sjokoladen og fordel jevnt i rra. (Ha gjerne i noen p toppen til slutt som pynt, s smelter de fint inn i topplokket!)

 

Denne kaka skal st i litt over ett minutt, men ogs er er det jo forskjellige fra mikro til mikro. Du kjenner vel din egen mikro best om det er futt i den eller ikke.. Det er fort gjort steke den for lenge, og da blir den slik som min ble, hard og trr.

 

Serveres rett fra kaffekoppen med en klatt vaniljeis p toppen. Perfekt som en kjapp dessert nr du har glemt lage fr middagen:)


 


 

Gulrotkake p 5 min. Bokstavelig talt.

Jeg kom over en fantastisk oppskrift p klikk.no p en gulrotkake som du kan smelle sammen p fem minutter! Og som klikk.no sier det selv, det er til og med inkludert steketid!

Det fine er at den lages porsjonsvis, alts etter hvor mange som skal ha. Den serveres i kaffekopper og stekes imikroblgeovn. Ikke la deg skremme av det, den smaker kjempegodt!


Bildet er fra artikkelen p klikk.no

Dette er ingrediensene du trenger per porsjon!

  • 4 ssmel
  • 4 sssukker
  • 0,3 tssalt
  • 0,5 tskanel
  • 0,5 stkgulrot
  • 2 ssegg
  • 2,5 ssolje

Slik gjr du:

Bland alt det trre i en kaffekopp, vr nyaktig med mlene. Bruk gjerne mleskje. Pisk egget og rr inn sammen med gulroten og resten av ingrediensene. For de som er glad i kanel, slik som meg, smaker det veldig godt med littegranne ekstra kanel. Eventuelt kan man drysse litt kanel p toppen av kaka nr den er ferdig.

P 800 w skal kaken steke i 2 minutter og 45 sekunder. Mikroen jeg brukte, er en 22 r gammel sak som ikke er kjempegod, og p nyaktig 2 min og 45 sek ble det perfekt. I nyere mikroer ville jeg derfor prvd med litt mindre. Det er fort gjort steke den for lenge, og da blir den ikke like god!

 

Serveres rett fra kaffekoppen med en klatt vaniljeis p toppen og litt kaneldryss over. Perfekt som en kjapp dessert nr du har glemt lage fr middagen:)



Luksus studentmat: Scampi

Noen ganger m man unne seg litt luksus i hverdagen. Her kommer scampi inn i bildet. Du fr kjpt en halv kilo pillede og ferdigkokte scampi til 60-80 kroner, men s rekker en halv kilo tross alt veldig lenge ogs.

Her er noen forskjellige forslag til scampiretter!


Scampi p asparges - seng:
Dette er s enkelt at det knapt nokkvalifiserertil en oppskrift:

Du lar asparges trekke et par minutter i kokende saltet vann, samtidig som du steker scampi i olje. Dander det fancy p en tallerken og hell over litt hollandese-saus. Jeg har brukt en saus jeg kjpte i Sverige, med dill og sitron. Kjempegodt!

Denne retten kan serveres som forrett i sm porsjoner:



Jeg skulle derimot bli mett p dette her, s det ble en strre porsjon til middag:






Lettvin wok med scampi:
Scampi er perfekt til woke, og her er det jo bare fantasien som setter grenser p hva man kan putte oppi panna. Du kan enten bruke ferdig wokposer, eller da det man mtte ha av grnnsaker i kjleskapet. Jeg hadde bare babymais, kinakl og vanlig mais i kjleskapet idag, men det holdt i massevis det!
Jeg brukte en red curry saus i woken, og serverte den til meg selv med ris og soyasaus. Nam nam!





Siste rett skal jeg ha til middag idag, s jeg har ikke laget den enda:

Tandoori scampi:
Er det noen som har prvd den fantastiske tandooripakken fra Toro? Her er det meninga at man skal bruke kylling til, men man kan like gjerne lage den p scampi. Du flger bare pakkens anvisning, men legger ferdigkokte scampi i marinaden istedenfor kyllingkjtt.

Nr jeg har laget middag, kan jeg oppdatere med et bilde.

Ahh.. vann i munnen. Flere som liker scampi?



Studentmiddag: Hjemmebakt porsjonspizza

Dette var dagens middag: Hjemmebakt porsjonspizza.

Porsjonspizza er genialt. Jeg elsker kantstykker, og n er alle stykkene med kant! Man kan lage forskjellige sm-izzaer om man nsker det. Om man er en, som jeg er, bruker jeg restene som lunsj og middag i morra ogs. Genialt egon. Du skjrer alts opp deigen i nsket strrelse fr man legger p fyllet.



Det ble ikke s veldig dyrt heller:
Jeg kjpte ferdig pizzabunn fra Peppes til 29,- og det var alt jeg betalte idag. Igr spiste jeg nemlig spagetti bolognese og hadde igjen masse mat. Jeg er bare en person, s igr brukte jeg kun kvarte kjttdeigpakka (500 gr) og idag brukte jeg halve. Jeg brukte det som var igjen av tomatsausen som pizzasaus, og mais og ost som jeg brukte litt av i gr ble ogs brukt p pizzaen.

Tilsammen blir det ikke s dyrt, da jeg bruker de samme tingene til middag p forskjellig mter tre dager p rad!

Imorra er det turdag i frste klasse, der jeg er i praksis, s da skal jeg ha med pizza istedenfor plser og varme opp p rist p blet. Tenker det blir noen misunnelige seksringer ja..


Karolines Kanel-Knuter

Nr man er p hytta, har man tid til mye, som bake! Idag testet vi en deilig oppskrift hentet fra denne bloggen, der heter den svenske kanelbullar. Men siden jeg liker fornorske ting, og gjre oppskrifter mine egne, har jeg n dpt den Karolines Kanel- Knuter!




Her er alts oppskriften p Karolines Kanel- Knuter:

Til deigen trenger du:
  • 1,3 liter mel
  • 1,5 dl sukker
  • 50 gram fersk gjr eller en pakke trrgjr
  • 1 ts kardemomme
  • 125 gr margarin
  • 5 dl melk

Slik gjr du:
  1. Smelt smret og ha i melken. Pass p at blandingen er 37 grader, og rr ut gjren i dette.
  2. Bland de trre tingene i en bolle og hell over den flytende gjrblandingen.
  3. Elt og sett til heving. Det kan vre lurt ikke ha oppi alt melet med en gang, det er ikke alltid dette trengs. Du kan bruke resten av melet nr du skal rulle ut deigen!
4. Mens deigen hever kan du lage kanelfyllet. Det bestr av mykt smr, kanel og sukker.


Slik lager du knutene:
  1. Kjelve ut deigen i en firkant/rektangel og smr p kanelfyllet. (P hele firkanten, ikke slik jeg har tatt bilde av)




  2. Brett deigen dobbel.



  3. Kutt opp deigen i strimler.Hver strimmel kutter du nesten i to, men la de henge sammen p toppen.



  4. Strimlene tvinner du rundt, og binder sammen i en knute over der hvor de henger sammen.



  5. La de heve en stund

  6. Pensle kanel- knutene med egg og ha p perlesukker.


  7. Settes i ovnen p ca 215 grader i ca 10 minutter (men dette varierer fra ovn til ovn...)



Server mens de er varme! Kjempedeilig!

Luksusstudentmiddag: Gresk gyros i pita

Jeg har hatt en liten ryddings i fryseren, og oppdaget at jeg hadde masse Gyros-kjtt fra Sverige igjen!:) Dette ble en gresk variant av kebab, sunnere og veldig mye bedre!


Gresk Gyros i pita med hjemmelaget tzatziki




Gyroskjtt, mitt var ferdig marinert med gresk krydder
Pitabrd
Salat av eget nske, jeg har agurk, salathode, tomat og rdlk

Hjemmelaget tzatziki:
Matyoughurt
Hvitlk, finhakket
Agurk, finhakket
Salt og pepper

Denne retten tar mindre en fem minutter lage, jeg rakk lage alt mens det var reklame p TV... Herlig!



Studentmiddag: Crispie fiskebiter i lomper

Studenter m jo spise litt fisk innimellom, men en som aldri har laget fisk til seg selv fr, m gjre det enkelt.

Fiskepinner er jo et alternativ, men jeg ville prve noe annet. Valget falt p crispies fra Findus, som er hvit-fiskbiter med spr panering rundt.


Igr spiste jeg og ss den med stekt fenikkel, kokte gulrtter og parisiennesaus (hvit fiskesaus med sjalottlk og persille) til.Idag tenkte jeg spise resten av pakka, og nok en gang hadde jeg ikke tenkt p tilbehr. Dermed ble det jakt i skapene igjen, og dette er det jeg klarte diske opp med:

Tacolomper, gulrtter, salat og agurk, med rmme og sweet chilisausdressing p.

Resultatet ble faktisk ganske godt!

Jeg hadde ikke kokt gulrttene, bare skjrt dem i strimler. Jeg liker at det er ekstra sprtt! Gulrttene er litt skjult under alt det andre p bildet, men jeg tok ihvertfall en gulrot i hver lompe. Jeg hadde igjen litt frossen scampi i fryseren, det er de to klattene som ligger ved siden av! Jeg fikk nok til to lomper. Den ene spiste jeg til middag, den andre pakket jeg sammen ialuminiumsfolie s jeg har lunsj i morra!

Fisken smakte forresten som en bedre utgave av fiskepinner. Jeg tror det er samme fisk som brukes, alaska Pollock, men paneringen rundt var MYE bedre! Den var ikke s fettete, men ordentlig spr, og datt ikke av som den ofte gjr p fiskepinner. Jeg aner ikke hvor mye pakken koster, da jeg fikk den p handletur med mamma:)






Studentmiddag: Svinekotelett med byggris og salat

Studentlommeboka mi er veldig gla for kiwis go'helg produkter til 14,90,- p fredager og lrdager, og jeg pleier kjpe et par nr jeg frst er innom en kiwibutikk. Denne helgen var det svinekoteletter.



Jeg glemmer alltid tenke p tilbehr nr jeg er i butikken, s da blir det det man har finne i skapene hjemme. Jeg hadde egentlig tenkt til ha pommes fritt til, men det viste seg at jeg ikke hadde det likevel:( S da ble det noe annet fra skapet, byggris. Dette er et sunnere alternativ til vanlig ris og ganske godt med krydder/saus til.

Jeg hadde ogs bernesaus (hvordan skrives det egentlig..?) og salat til. Resultatet ble ganske godt, selv uten pommes fritt til!:)

Det beste er at retten koster jo sikkert rundt 20 kr tilsammen, med tanke p at tilbehret holder til andre retter ogs!

Vel bekomme!





Nytt godteri!

Candy King har n kommet med en ny type smgodt, pre.

Den skal ta over for ferskensom utgr fra August.

Jeg har alltid digga fersken, men litt av en erstatter! Den smaker kjempegodt, er myk og god akkurat som fersken. Noen som har smakt prevannet til Imsdal? Smaken minner litt om dette!




Trist at fersken utgr, men man fr jo fremdeles kjpt Haribo-posene.

Noen som har smakt pre?



King size sjokoladecookies

N er jeg p fjellet for gjre skolearbeid i fred og ro. (Og trene triks med Chanel!)

Men vi trenger alle litt pause fra skolearbeidet, s jeg bestemte meg for bake sjokoladekjeks! De ble helt syykt gode! Spr utenp og myke inni!




Dette trenger du:

Et egg
2 ss nytral olje
En pose cookiemiks fra Toro... Ja jeg jukser.

Server med noen biter mrk kokesjokolade og et stort glass melk!

Egentlig rekker denne deigen til 16 stk, men jeg liker de store og blte. Jeg lagde bare 9 stk av deigen, synes dette ble helt perfekt! Da ble de s store som de man fr kjpt p DeliDeluca... Bare myye bedre!





Studentmiddag: Crispi kalkunfilet med ostesaus

Dette er originloppskriften til Rema 1000 som jeg tidligere har laget en litt annen vri p. Denne oppskriften er ogs kjempegod og veldig enkel. Den er veldig billig ogs, med tanke den holder til to middager, og bestr av ting man ofte har i skapene.




Du trenger:
En pakke crisp kalkunfilet, 39,- for to stk, men det holder jo til to middager!:)
Potet(er)
brokkoli
Gulrot
2 ss smr
2 ss hvetemel
3 dl melk
Revet ost
Urter og krydder

S her gjr du:

1. Potene kan enten kokes eller skjres opp i biter og stekes sammen med resten av grnnsakene.

2. Kalkunen stekes med olje i pannen til de er gylne.

3. Smelt smret og rr inn melet. Rr inn melken litt etter litt. La dette smkoke i 5 min. Skru ned varmen og tilsett osten. Husk at sausen m IKKE koke etter at osten er tilsatt! Smak til med krydder og urter.

Jeg har brukt en grnnsaksskreller til lage lange tynne flak fra gulrttene til pynt.

Velbekomme;)



Studentmiddag: Kamuflert fiskemiddag

Denne retten er s god at du ikke tenker over at du spiser fisk! Kjempebillig ogs!

Jeg brukte resten av de fltegratinerte potetene jeg brukte til tidligere mltider, og fremdeles var det mye igjen. Det var mye mat til 29,-! Fiskepinner er kjempebillig, og gulrtter er ikke dyrt det heller. Fiskepinner holder seg i en evighet i fryseren, og gulrtter knasker man som godteri, s summa sumarum tipper jeg dette mltiden ligger p rundt 15-20 kr.



I de revne gulrttene har jeg i litt sitronsaft og krydder. For de som sverger til ketsjup, funker dette p ogs!:)



Studentmiddag: Kylling Tikka wok til ca 30,-

Jeg var p Meny med mamma her om dagen for sjekke ut de nye vrnyhetene til 30%. En av nyhetene p salg, var Findus' nye Tikka Masala rett fra frysedisken.

Denne kostet litt over 30 kroner, husker ikke nyaktig, og holder til ihvertfall to middager, tre om du ikke er storspist. For drye mltidet mer, kan man ha oppi ekstra ris, spinat og servere med nanbrd. Nanbrd kommer ogs i 2 pack, men husker ikke hvor mye det koster. Det er vel rundt 20-30 kroner, s tilsammen blir det ca 30 kroner for en middag.




1. Kok ris, ha oppi litt gurkemeie for gul farge.
2. Ha nsket mengde av Tikka Masala posen i en varm panne med smr
3. Ha oppi hakket spinat hvis du nsker det.
4. Stek nanbrdet
4. Ha risen oppi panna

Server med litt salat.


Slik ser det ut uten den ekstra risen


Det er skikkelig drlig fargegjengivning her, men maten er gul og salaten grnn selv om det ser ut som det er omvendt. Jeg hadde glemt kjpe nanbrd, s tok litt focaccia ved siden av istedenfor.

Jeg hper det hrtes mer fristende enn det s ut som p bildene, er s drlig p ta bilde av mat! Men det smakte ihvertfall kjempegodt, og det var ogs overraskende mange kyllingbiter i retten! De bare syns ikke s veldig mye p det siste bildet, for jeg hadde oppi MASSE gul ris...

Dette er den nye pytt-i-panne, garantert!!

Velbekomme!



Studentmiddag: Crispi kalkunfilet med fltepoteter og grnnsaker til 35++

Det har blitt en del matinnlegg n i det siste, men gjr det no a?

Et middagstips til for studenter, er denne retten:

Crispi kalkunfilet med fltegratinerte poteter og grnnsaker, til litt over 35 kr. Du kjper inn for to middager, men per middag blir det alts litt over 35 (grnnsakene hadde jeg nemlig i frysern fra fr..)

1. Kok frosne grnnsaker, jeg har brukt en blanding av blomkl og brokkoli fra findus
2. Stek en av kalkunfiletene i masse smr, da blir crispen ekstra crispi. Den koster 39 for to stk.
4. Jeg har kjp Erlings fltegratinerte poteter fra Rema1000, den pakken kosta 29,- og holder til tre studentmiddager. Du tar det du vil ha p en tallerken, varmer den litt i mikro med ost p toppen, gr kjemperask og er kjempegodt. Det gr ogs an varme den i ildfast form i ovnen med ost, men det hadde ikke jeg tid til. Smaker fortreffelig uansett!


Server! Bildet ser kanskje ikke veldigappetittligut, men dven dette er godt alts!


PS: Husk krydre potene!



Matpakke: Fruktbooster

Idag tok jeg meg endelig tid til lage ordentlig matpakke! Jeg skal rett fra skolen p jobb, s jeg trengte noe som kan gi meg energi til komme meg gjennom dagen. I tillegg til en youghurt fra den nye serien til Tine, NYT, lagde jeg meg denne lille energimatpakken:


Mango skjrt i biter, druer, macademiantter og 2 stk oreowannabe-kjeks.

Matboksen er fra Verket Interir og den fikk jeg av mamma til jul. I tillegg til ha rom til forskjellig mat, sitter det ogs fast kniv og gaffel til lokket! Kjempesmart!

Anbefaler alle investere i en slik matboks, man sparer masse penger p lang sikt;)



Luksus frokost: Focaccia med kylling

Da jeg jobbet p Mamma Mia, hadde vi noen skikkelig gode kyllingfocacciar, men de er desverre veldig dyre. S nr jeg p sndag hadde lyst til lage meg en skikkelig god sndagsfrokost, kjpte jeg inn slik at jeg kunne lage de selv!



Focacciabrdet er fra Rema 1000 og er ferdig laget. Putter man dette fem min i ovnen i brdristeren, blir det faktisk veldig godt! Selvflgelig er hjemmelaget bedre, hvis man har tid, men det tok ikke jeg meg tid til...

Kyllingsalaten lages av salatkylling, majones, remulade og krydder. Jeg har brukt paprikakrydder, salt og pepper og litt karri og koriander. S rrer man dette sammen til en mlje og klatter p brdet. Putt p de grnnsaker du vil ha p, og vips s har du en kjempeenkel og god frokost!

Nr du kjper inn, holder dette til maaange gode frokoster i lpet av den kommende uka. Man kan ogs lage dette som matpakke p jobb eller skole, s du sparer pengene fra kantina.



Studentmat: Svinesteaklets med tzatziki til 25,-

Siden jeg er student med stramt budsjett, m jeg tenke p middager som ikke koster skjorta, men likevel smaker mer enn bare en kjapp grandis.

Denne middagen er for to personer, eller til en student to dager p rad. Uansett er det 25,- per pers! Den gr kjemperaskt lage, er enkel og veldig god!



1. Kok ris.
2. Stek svinesteakleten.
3. Klatt p tzatziki, og ha p grillkrydder p risen.
4. Nyt.

Tips: Kan ogs serveres med brokkoli eller andre grnnsaker ved siden av for at den skal bli sunnere.

Middagstips: Fylt kyllingfilet p fransk/italiensk vis

Idag hadde jeg lyst p litt hverdagsluksus til middag, og bestemte meg for prve en av Rema 1000s mange middagstips under 100 lappen. Jeg har prvd noen av disse oppskriftene tidligere, og vrt kjempefornyd!

Idag var det en av de italienske oppskriftene som sto for tur: Fylte kyllingbryst. Oppskriften var opprinnelig med potetmos, men jeg hadde en pakke fltegratinerte poteter med franske urter liggende, s jeg brukte denne istedenfor!


Ingrediensene jeg brukte: Fltegratinerte poteter, lvtynne kyllingfileter fra Rema 1000, 1 pk fersk mozerellaost, stjernebacon, salt, pepper og basilikum. Den ildfaste formen er med p bildet for vise hvor fin den er! Den er fra Claire Wilson's serien, kjpt p KID interir.

1. Lag potetene etter anvisning p pakken.
2. Mens potetene str i ovnen, lag kyllingen. Trykk filetene flate med den flate siden p en kniv, eller det du mtte ha for hnden. Legg p tynne skiver av mozerella, krydre med salt, pepper og basilikum. Bruk gjerne frisk basilikum, jeg hadde bare trket i krydderglass. P toppen legger du en annen flatbanket filet.

3. Surr bacon rundt dette, og stek i panna med smr nr potetene er ferdig.




4. Jeg lagde en liten tomatsalat ved siden av, av salat, oppkuttet tomat og mozerella. Det var dette jeg hadde i kjleskapet idag. Jeg krydra salaten med det samme som jeg krydra filetene med, og helte over litt olivenolje p toppen.


Sklen er ogs fra Claire Wilson's serien fra KID Interir.

Jeg glemte ta bildet av det ferdige resultatet fr jeg hadde begynt rote og spise p tallerkenen, s derfor legger jeg heller ut bildet fra rema.no til denne oppskriften.




BON APETITE! Denne oppskriften var fantastisk god, jeg gir den en sterk femmer!

PS: Jeg har endret litt i forhold til originaloppskriften, bl.a. ved bruke bacon istedenfor italiensk skinke. For den originale oppskriften til Rema 1000, trykk her.





King size vinflaske

Jeg skal lre meg like rdvin snart, bare s jeg kan kjpe meg snne XXXXL vinflasker!
Det var mine foreldre som kom hjem med denne flasken en sommer, haha de er ihvertfall veldig glad i rdvin!:)

Selv foretrekker jeg hvitvin, gjerne de ste variantene.. Jeg har ikke blitt helt voksen enda p den fronten, men min mor sier det kommer med alderen;) Det kan ogs ha noe med at de frste rdvinene jeg drakk var laget av en kamerat sin far hvor korkene ikke var tette og vinen hadde gjra... Jeg fr liksom denne smaken i munn hver gang jeg smaker rdvin. sj.


Den minste p bildet er normal strrelse!


Mors belgiske vafler!

Jeg og mamma var i Sandvika idag for levere sykemeldingen min til jobben. Selv om jeg er blitt skikkelig forkjla og tett i alt fra hals og oppover, ville mamma ha med meg inn p Sandvika Storsenter for se p salget. Og hva ser vi?

Et Belgisk vaffeljern p salg! Jeg har lenge gtt drmt om kunne lage belgiske vafler, det er s sykt godt! Og mamma hadde akkurat ftt servert vaflene hos en venninne, og nsket seg snn selv. S hun var ikke akkurat vanskelig overtale.


Slik s det nye vaffeljernet ut, skikkelig retro design!

Vi kjappet oss hjem og begynte lete etter en oppskrift p nettet. Her fant jeg denne:

Belgiske vafler, ca 20 stk:

150 g smr
4 dl melk
4 egg, skilt i plommer og hvite
500 g hvetemel
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
25 g gjr
3,5 dl vann
1 ss nytral matolje


1. Det frste du gjr er smelte smret og ha i melken. Dette skal bli lunkent, ta fingertesten eller en drpe p hnda for kjenne.
2. Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker i en bolle, og rr inn melk, smr og eggeplommer.
3. Rr ut gjren i lunkent vann. S blander du dette inn i resten av rren sammen med oljen.
4. Eggehvitene skal vispes stive og vendes inn i rra til slutt.
Dette er viktig at du gjr forsiktig, s man ikke rrer ut luften fra eggehvitene, det er dette som gjr vaflene luftige og fine! Bruk gjerne en slikkepott og "skjr" de stivpiskede eggehvitene inn i rra. Du trenger ikke rre ut eggehvitene helt heller, klumpene smelter nr vaflene stekes.
5. Deigen skal n heve i ca 30 min.

S er det bare skru p ditt belgiske vaffeljern og lage kjempegode vafler!

For f dem sprere, legg dem p en rist etterhvert som de er ferdigstekt. Spis med smr og sukker (det er det beste!!) eller syltety og rmme. Det man spiser med vanlige vafler med andre ord. Det er ogs godt dyppe dem i sjokolade.


Deigen s skikkelig ekkel ut med klumper fra eggehviten, men klumpene smelter med en gang. Og vips s forvandles denne ekle guffa til dette:



Velbekomme!

Oppdatering: Jeg fant en annen oppskrift som vistnok skal gi en mer deigete rre, som igjen gir mer seige, klissete og stere vafler:

BELGISKE VAFLER
Gjr, sukker, salt, mel, egg, smr, perlesukker

Bland 1 pose gjr med 80 ml lunken vann, 1 1/2 spiseskjer sukker,
1/8 ts salt og la st i 15 minutter.
Ha 470 ml mel i en stor bolle.
Lag et hull i midten, hell over gjrblandingen og kna deigen.
Fortsett kna deigen, ha i 3 egg (1 om gangen). Og ha i 230 ml smr - 2 spiseskjer om gangen. Bland godt.
La deigen hvile til den har doblet i strrelse.
Fold i 240 ml perlesukker. La deigen hvile i 15 minutter.
hits