Tankeløst tull

Mitt beste studenttips noensinne...

...Du tror kanskje det beste rådet er å planlegge middager og gå i butikken en dag i uka.


...Du tror kanskje det beste rådet er å bo på vandrehjem og spise macaroni så lenge du studerer og heller bruke studielånet på øl


...Eller du tror at det beste rådet er å begynne å lese jevnt og trutt over hele studie for å unngå fantastiske skippertak to dager før eksamen. 


Vel.. Feil. 


Mitt beste råd er å unngå studier! Ikke gidd! Gi opp!

Det er dyrt og man får lite penger. Det var vel ingen bombe kanskje, at studenter ikke topper rikmannslister. Men når Høgskolen i Oslo forventer at vi skal kjøpe 45 PENSUMBØKER på ett år, er det ikke rart studenter blir blakke!!! 

GZZ... 

Vi har fem fag i år. Ni bøker i snitt i hvert fag. For de som ikke tok det regnestykket. Jeg fikk A i matte, og må jo briefe med det litt da. 

Det er ihvertfall ikke forventet at vi skal ha et sosialt liv i løpet av året. Nei, her skal det leses. Ikke prøv å kast bort tiden du har på bussen på vei til skolen med å høre på musikk. Her skal det leses til du blir så bilsyk at du spyr på den illeluktende mannen som har presset seg ned på setet ved siden av deg. 

Høstferie sier du? Nei, den skal brukes til en ukes hjemmeeksamen i matte. HURRA! Jeg var redd jeg måtte dra til Syden, men nå slipper jeg det. Takk HiO. Tusen hjertelig takk. Vi lærer ihvertfall hvordan vi skal pine våre fremtidige elever mest mulig. 
Jeg sier som jeg likte å si på ungdomsskolen: Sett deg på disse og drit smultringer, HiO. Skjerpings! Ferien er over!

ÆÆÆÆ! Småpanikk! 

Jeg skal ærlig innrømme at jeg har gleda meg litt til skolen starter opp igjen, så jeg kan bli litt ansvarsfull igjen. Jeg har hatt null oversikt over ting i sommer, bare tatt dag for dag, slappet av og ikke hatt andre bekymringer enn Twilight-bøkene og hva skal nyttig lesestoff jeg skal fylle de to bloggene mine med. 

Så plutselig må jeg endre mine vaner. I sommer har jeg virkelig pusha døgnet, jeg har prøvd å få det til å inneholde flere timer. Det går jo ikke, tenker du. Det har jeg også funnet ut, det hjelper ikke å være sent oppe om kvelden for å få gjort unna mest mulig. For man må jo sove, og det gjør man til langt på dag. Så har man gått glipp av enda en dag. Fin syklus det der. Så idag, når klokken bikket 01.00, fikk jeg et lite panikkanfall. Imorra er første skoledag, og jeg har ikke lagt meg. Jeg setter vekkerklokka på 06.30, og det betyr at jeg bare får meg et par timers søvn. Før første skoledag. Jippi. 

Det er vel ikke megakrise, det er jo tross alt andre første skoledag på Høgskolen, og de i klassen min har helt sikkert sett meg verre før, enn litt trøtt i trynet med litt blå poser. Det bare er sånn klar-ferdig-gå, bli ansvarsfull student med fornuftige døgnrytmer. 

Dette er meg som fornuftig student på hatt-og-bart-fest. Det er slik fornuftige studenter gjør. 

Så hva gjør jeg når jeg da får denne småpanikken når klokka blir ett og jeg skal opp om fem timer? Jeg løper og henter PCen, som jeg akkurat har skrudd av for kvelden, og skribler i vei. Det fornuftige hadde vel vært å tenke disse tanker, slå meg selv i hodet av dumhet, og legge meg til å sove. Det er vel feriemodusen som slo inn kanskje? 

Og så er det jo mye morsommere å skrive innlegg om natta, når man er trøtt, hodet er fullt av tanker, og setningene bare flyr over tastaturet. Man tenker jo så mye på en gang om kvelden. Jeg har prøvd det der med å legge penn og papir ved siden av senga så jeg kan skrive ned geniale tanker til dagen derpå, men det funker ikke. Penn og papir går ikke like kjapt, og jeg mister flyten. Se nå har jeg jo skrevet en halv bok allerde! 

Nei, nå må jeg, den flittige studenten som jeg er, legge meg. NÅ. En to tre. til siden frem og. en fot ned. Fint nå har jeg den sangen på hjernen. Jeg gleder meg virkelig til å lese dette impulsinnlegget imorra og le. Jeg kommer til å tro jeg har vært full. Men neida, bare litt overtrøtt og tankefull en sen søndagskveld. 

Dette første ihvertfall til en ny deilig kategori b\på bloggen min, tankeløst tull. 

Hipp hurra for meg og tre ganger hurra for skolen som begynner imorra. Og ti ganger hurra for at vi endelig får skolekalenderne igjen så jeg kan begynne å gjøre noe med dagene mine. 


HURRA HURRA HURRA (+ti til)


hits